Hadis bulalım bulurkende öğrenelim...

VUSLAT

Well-known member
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM...

düşündümde herkez kendinden sonra gelen kardeşine hangi hadisi yazmasını söylesin...
böylelikle hem hayatımızda daha çok hadise yer verelim...
hemde bilmediklerimizi araştıralım öğrenelim...
öğrenirken de eğlenelim...;)

ben bir hadis-i şerifle başlayayım

Hz. Ebu Hureyre (r.a) anlatıyor:''Bir adam Rasulullah (s.a.v)
an yanına gelmişti ALEYHİSSELATÛ VESSELAM, ashabı ona yardım etmeye teşvik etti.Ashaptan biri ;
''Benim yanımda şu kadar mal var! dedi, cemaatte bulunupda adama yardım etmeyen kalmadı,herkez veya çok bir yardımda bulundu.Bunun üzerine Aleyhisselatû vesselam şu hitabede bulundu;

''Kim bir hayrı başlatır ve başkaları da onu devam ettirirse, o kimse yaptığı hayrın sevabını eksiksiz alır ve o hayrı takip edenlerin hayrının bir mislini, onların hayrından hiçbir eksilme olmaksızın aynen alır. Kim de kötü bir çığır açar ve bu çığırdan başkaları da giderse, bu kişiye o kötü işin günahı eksiksiz gelir.Ayrıca o kötü yoldan gidenlerin günahının bir mislide onların günahından hiçbir şey eksilmeksizin ona gelir''
KÜTÜB-İ SİTTE

benden sonra yazan bugün cuma olduğu için cuma günüyle ilgili hadis yazsın...:)

Tövbekar1

Well-known member
Ebû Hüreyre'den şöyle dediği rivâyet edilmiştir: "Rasûlullah (sas)'a Cuma gününe niçin bu adın verildiği sorulduğu zaman şöyle cevap vermiştir: "Babanız Âdemin yaratılışı o günde oldu Kıyâmet o günde kopacak, yeniden dirilme ve insanların hesap için yakalanması o günde olacaktır Cuma gününün üç saatinin sonunda öyle bir an vardır ki, o anda dua edenin duası kabul olunur "...

benden sonrakide temizlik ile ilgili bir hadis-i şerif yazsın...

Tövbekar1

Well-known member
Ebu Sa'îdi'l-Hudri radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kim Allah Teâla hazretlerinin rızası için bir derece tevazu izhar eder (alçak gönüllü) olursa, Allah, onu bu sebeple, bir derece yükseltir. Kim de Allah'a bir derece kibirde bulunursa, Allah da onu bu sebeple bir derece alçaltır, böylece onu esfel-i safilîne (aşağıların aşağısına) atar."

benden sonraki şefkatle ilgili hadis-i şerif yazsın...

FaKiR

Meþveret Bþk.
benden sonraki şefkatle ilgili hadis-i şerif yazsın...

Şöyle dediği rivâyet olunmuştur: Nebî Salla`llahu aleyhi ve sellem`in huzurlarına (Hevâzin kabîlesinden) birtakım esirler gelmişti.

Bunların içinde (emzikli) bir kadın vardı, (çocuğunu kaybetmişti.) O, göğsüne biriken sütü sağıyor (çocuklara) veriyor, emziriyordu.

Bu kadın esirler arasında çocuğu(nu) bulunca hemen alıp sînesine bastı ve (derin bir şefkatle) çocuğunu emzirmeğe başladı.

Bu yüksek şefkat levhasını görünce, Resûl-i Ekrem bize: Şu kadının çocuğunu ateşe atacağını sanır mısınız? Dedi.

Biz de: Hayır, atmamağa muktedir oldukça atmaz, dedik. Resûl-i Ekrem: "İşte Allahu Teâlâ kullarına, bu kadının çocuğuna şefkatinden daha merhametlidir", buyurdu

cemaat uzerine bir hadis rica etsem :)

müdavim

Üye Sorumlusu
Ebu Said Hudri (r.a.) şöyle rivayet ediyor:
Rasulullah (a.s.m.) yeni bir elbise giydiği zaman, ismini söyleyerek şöyle dua ederdi:
Allah'ım, hamd ancak Sana mahsustur. Bunu bana Sen giydirdin. Bu elbisenin hayırlı olmasını ve ne için yapıldıysa onun da hayırlı olmasını Senden dilerim. Bu elbisenin şerrinden ve kötüye kullanılmasından sana sığınırım. Ebu Davut Libas 1.
Ayrıca; yeni bir şey alındığı zaman, fatiha okunması faziletli diye biliyorum.

benden sonraki abdest ile ilgili hadis yazsın lütfen.

genççevreci

Active member
ALLAH Resûlü sallALLAHu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Abdest bozacağınız zaman, ne önünüzü, ne de arkanızı kıbleye döndürmeyin, yüzünüzü doğuya veya batıya doğru çevirin!"
Ebû Eyyûb radıyALLAHu anh. Buhârî.

benden sonraki içtimai hayat il ilgili bir hadis yazsın

VUSLAT

Well-known member
Resûl-i Ekrem (s.a.v.) içtimai hayatında

"O, yürüdüğü sırada, etrafına bakınmazdı"(Feyz'ül Kadir c. 5, s.161)

benden sonra gelen evlilikle ilgili hadis yazsın