Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Hadis-i Şeriften Şüphe Edince..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 178486" data-attributes="member: 15919"><p><strong><span style="color: DarkOrange">BAŞI, EŞEK BAŞINA DÖNMÜŞ</span></strong></p><p></p><p> <span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Red"><strong>Adamın biri Hadis rivayet eden bir raviden hadis öğrenmek için evine gitmişti. Ravi, gelen zata öğrenmek istedikleri hadisleri hep perde arkasından okudu ve başını perdeden dışarı çıkarmadı. Birkaç hadis öğrenen adam evden ayrılacağı zaman: </strong></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Red"><strong>— Efendim Allah sizden razı olsun. Bu kadar hadis öğrendik ve çok istifade ettik. Lâkin yüzünüzü görmek nasip olmadı. Perdeyi aralayıp da bize yüzünüzü göstermeyecek misiniz? diyerek görmek istediğini söyledi. </strong></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Red"><strong>Ravî: </strong></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Red"><strong>— Haklısınız ama, ben sizinle görüşmeğe ve müsafaha etmeye utanırım, diye cevap verince adamın hayreti daha da ziyadeleşmişti. </strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Red"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Red"><strong>Sebebini sorup meseleyi öğrenmek istedi. Perde arkasından konuşan zat, hâdiseyi şöyle anlattı: </strong></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Red"><strong>— Bir müddet evvel imamdan evvel rükû ve secdeye varan ve imamdan evvel başını rükû' ve secdeden kaldıran kimsenin başı, yarın ahirette eşek başı olacak, hadis-i şerifini okudum. O zaman kendi kendime bu kadar basit bir sebepten böyle ağır ceza verilir mi, eşek başı olmak ne ağır bir şeydir, diye aklımdan geçirdim, işte o anda başım eşek başı gibi oluverdi. Ben de bu halimle insanların huzuruna çıkmaktan hâyâ ediyorum ve gelenlerle perde arkasından konuşuyorum, der ve başını perdenin aralığından çıkarır ki, adam ne görsün hakikaten adamın başı eşek başı gibi olmuş. </strong></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkRed"><strong>Bir hadis-i şerifin meali hakkında en küçük bir tereddüt halinde ceza böyle olur ve dünyada verilirse, biz düşünelim artık halimizi..</strong></span></span></span></p><p></p><p></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkRed"><strong>*Büyük Dini Hikayeler</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkRed"><strong></strong></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 178486, member: 15919"] [B][COLOR=DarkOrange]BAŞI, EŞEK BAŞINA DÖNMÜŞ[/COLOR][/B] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=Red][B]Adamın biri Hadis rivayet eden bir raviden hadis öğrenmek için evine gitmişti. Ravi, gelen zata öğrenmek istedikleri hadisleri hep perde arkasından okudu ve başını perdeden dışarı çıkarmadı. Birkaç hadis öğrenen adam evden ayrılacağı zaman: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=Red][B]— Efendim Allah sizden razı olsun. Bu kadar hadis öğrendik ve çok istifade ettik. Lâkin yüzünüzü görmek nasip olmadı. Perdeyi aralayıp da bize yüzünüzü göstermeyecek misiniz? diyerek görmek istediğini söyledi. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=Red][B]Ravî: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=Red][B]— Haklısınız ama, ben sizinle görüşmeğe ve müsafaha etmeye utanırım, diye cevap verince adamın hayreti daha da ziyadeleşmişti. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=Red][B] Sebebini sorup meseleyi öğrenmek istedi. Perde arkasından konuşan zat, hâdiseyi şöyle anlattı: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=Red][B]— Bir müddet evvel imamdan evvel rükû ve secdeye varan ve imamdan evvel başını rükû' ve secdeden kaldıran kimsenin başı, yarın ahirette eşek başı olacak, hadis-i şerifini okudum. O zaman kendi kendime bu kadar basit bir sebepten böyle ağır ceza verilir mi, eşek başı olmak ne ağır bir şeydir, diye aklımdan geçirdim, işte o anda başım eşek başı gibi oluverdi. Ben de bu halimle insanların huzuruna çıkmaktan hâyâ ediyorum ve gelenlerle perde arkasından konuşuyorum, der ve başını perdenin aralığından çıkarır ki, adam ne görsün hakikaten adamın başı eşek başı gibi olmuş. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=DarkRed][B]Bir hadis-i şerifin meali hakkında en küçük bir tereddüt halinde ceza böyle olur ve dünyada verilirse, biz düşünelim artık halimizi..[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=DarkRed][B]*Büyük Dini Hikayeler [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Hadis-i Şeriften Şüphe Edince..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…