Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 14 : Deprem..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 269464" data-attributes="member: 27"><p>Ve aleyküm es selam.</p><p></p><p>Allahın cc. izni olmaksızın bir yaprak kımıldamazken koca zeminin tüm dünyanın ilgisini çekecek şekilde sarsılması, harekete geçmesi elbette çok hikmetlere mebnidir. En bariz hikmetlerinden biri olarak uyuyanların uyandırılmasını sayabiliriz. Deprem gibi afetler ve musibetler birer ihtar-ı rahmanidir, ikaz niteliğindedir. Deprem vesilesiyle insanların yardımlaşmaya önem verdiğini görüyoruz. Yardımlar şükür ki sel gibi akıyor. Yardım etme hasletimiz henüz ölmemiş elhamdülillah. Ama Allah bizden sadece musibet zamanında yardım istemiyor. Belki de bu tür ihmallerimizin neticesidir bu depremler. Keşki her zaman insanlar muhtaç olanların imdadına yetişseydi böyle ihtar ve ikazlara maruz kalmazdık. </p><p></p><p>Deprem vasıtasıyla gerçek mülk sahibinin olduğu şuurunu bir kez daha yakalamış bulunuyoruz. Herşeyi, kazandıklarımızı kendimizin zannedip dört elle hayata sarılırken bir bakıyoruz ki bir ömür uğrunda çalışıp çabaladığımız malımız, servetimiz tamamı 30 sn. gibi kısa bir süre içerisinde elimizden alınabiliyor. Bugün Vanda olan yarın bizim kapımıza da gelebilir nihayetinde. Sahip olan biz değiliz, mülk bizim değil. Mülk Allahın, biz onların emanetçisiyiz. Bize ibahe suretinde verilmiş, temellük etmek sahiplenmek için değil. </p><p></p><p>Bu ihtarlardan herkesin kendine göre ders çıkarması gerekiyor. Mesela devlet bu musibetten kendine şöyle bir pay çıkarmalı; "bu depremler benim bina yapımlarındaki denetimimin ne kadar eksik olduğunu gösteriyor."</p><p></p><p>Ömrünü mal mük uğrunda heder eden düşünmeli ki; Sırf dünya için yaratılmamışım, öyle olsaydı bir ömür kazandıklarını, insanlar bir anda kaybetmezlerdi.</p><p></p><p>Sevdiklerini Allah hesabına sevmeyenler düşünmeli ki; sevdiklerim zaman oluyor beni benden izin almaksızın terkediyor, zaman oluyor ben onlardan ihtiyarım haricinde ayrılıyorum. </p><p></p><p>Gücü kuvveti zenginliği yerinde olanlar; Bugün varlığım herşeyim yerinde yarın ise en aciz ve muhtaç duruma düşebilirim dersini çıkarmalı...vs...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 269464, member: 27"] Ve aleyküm es selam. Allahın cc. izni olmaksızın bir yaprak kımıldamazken koca zeminin tüm dünyanın ilgisini çekecek şekilde sarsılması, harekete geçmesi elbette çok hikmetlere mebnidir. En bariz hikmetlerinden biri olarak uyuyanların uyandırılmasını sayabiliriz. Deprem gibi afetler ve musibetler birer ihtar-ı rahmanidir, ikaz niteliğindedir. Deprem vesilesiyle insanların yardımlaşmaya önem verdiğini görüyoruz. Yardımlar şükür ki sel gibi akıyor. Yardım etme hasletimiz henüz ölmemiş elhamdülillah. Ama Allah bizden sadece musibet zamanında yardım istemiyor. Belki de bu tür ihmallerimizin neticesidir bu depremler. Keşki her zaman insanlar muhtaç olanların imdadına yetişseydi böyle ihtar ve ikazlara maruz kalmazdık. Deprem vasıtasıyla gerçek mülk sahibinin olduğu şuurunu bir kez daha yakalamış bulunuyoruz. Herşeyi, kazandıklarımızı kendimizin zannedip dört elle hayata sarılırken bir bakıyoruz ki bir ömür uğrunda çalışıp çabaladığımız malımız, servetimiz tamamı 30 sn. gibi kısa bir süre içerisinde elimizden alınabiliyor. Bugün Vanda olan yarın bizim kapımıza da gelebilir nihayetinde. Sahip olan biz değiliz, mülk bizim değil. Mülk Allahın, biz onların emanetçisiyiz. Bize ibahe suretinde verilmiş, temellük etmek sahiplenmek için değil. Bu ihtarlardan herkesin kendine göre ders çıkarması gerekiyor. Mesela devlet bu musibetten kendine şöyle bir pay çıkarmalı; "bu depremler benim bina yapımlarındaki denetimimin ne kadar eksik olduğunu gösteriyor." Ömrünü mal mük uğrunda heder eden düşünmeli ki; Sırf dünya için yaratılmamışım, öyle olsaydı bir ömür kazandıklarını, insanlar bir anda kaybetmezlerdi. Sevdiklerini Allah hesabına sevmeyenler düşünmeli ki; sevdiklerim zaman oluyor beni benden izin almaksızın terkediyor, zaman oluyor ben onlardan ihtiyarım haricinde ayrılıyorum. Gücü kuvveti zenginliği yerinde olanlar; Bugün varlığım herşeyim yerinde yarın ise en aciz ve muhtaç duruma düşebilirim dersini çıkarmalı...vs... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 14 : Deprem..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…