Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 17 : İnşallah
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ukbaa" data-source="post: 277164" data-attributes="member: 15165"><p><span style="color: #000000">Ben desem ki yarın saat 13.00’te otobüse binip Bursa’ya gideceğim. Benim bu söylediğime vakıf olabilmem için bütün kainata hükmetmem gerekir. Öyle bir iradeye sahip olmalıyım ki sözüm hem güneşe, hem kainata, hem zerreye, hem havaya, hem insanlara vs. geçsin. Benim saat 13’te otobüse binebilmem için bütün kainat seferber oluyor. Güneşinden zerresine kadar… Öyle ise bu kadar zahiri sebep varsa, ve hiç biri üzerinde tasarrufum yoksa benim yarın hakkında net konuşmam hatadır.</span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000">Ayet-i Kerimede de geçtiği gibi;</span></p><p><span style="color: #000000"><strong>"Hiç kimse yarın ne kazanacağını bilemez " (Lokmân, 31/32).</strong></span></p><p><span style="color: #000000"><strong></strong></span></p><p><span style="color: #000000"><strong></strong></span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000">Yaratılan hiçbir şey küçük bir yaprak bile Cenab-ı Hakk’ın izni dışında hareket etmezken insanın kendi acz ve fakrının farkında olmayıp bütün kainata hükmeder gibi kesin kat’i konuşması İslami şiara yakışmaz. İşte inşallah kelimesinin sırrı da burada çıkıyor. </span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000">Hadis-i Şerif'te de buyurulduğu gibi ;</span></p><p> <span style="color: #000000"><strong>Kulun konuşmalarında inşaallah demesi, imanının mükemmelliğindendir. (Taberani)</strong></span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000">İmanı mükemmel olan abdde yalnız bütün her şeye gücü yetenin Kadir-i Mutlak olduğunu bilir ve konuşmalarında İnşallah ( Allah Dilerse ) der, teslimiyetini, itaatini bildirir ve sonucu Allah'a bırakır.</span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ukbaa, post: 277164, member: 15165"] [COLOR=#000000]Ben desem ki yarın saat 13.00’te otobüse binip Bursa’ya gideceğim. Benim bu söylediğime vakıf olabilmem için bütün kainata hükmetmem gerekir. Öyle bir iradeye sahip olmalıyım ki sözüm hem güneşe, hem kainata, hem zerreye, hem havaya, hem insanlara vs. geçsin. Benim saat 13’te otobüse binebilmem için bütün kainat seferber oluyor. Güneşinden zerresine kadar… Öyle ise bu kadar zahiri sebep varsa, ve hiç biri üzerinde tasarrufum yoksa benim yarın hakkında net konuşmam hatadır. Ayet-i Kerimede de geçtiği gibi; [B]"Hiç kimse yarın ne kazanacağını bilemez " (Lokmân, 31/32). [/B] Yaratılan hiçbir şey küçük bir yaprak bile Cenab-ı Hakk’ın izni dışında hareket etmezken insanın kendi acz ve fakrının farkında olmayıp bütün kainata hükmeder gibi kesin kat’i konuşması İslami şiara yakışmaz. İşte inşallah kelimesinin sırrı da burada çıkıyor. Hadis-i Şerif'te de buyurulduğu gibi ; [B]Kulun konuşmalarında inşaallah demesi, imanının mükemmelliğindendir. (Taberani)[/B] İmanı mükemmel olan abdde yalnız bütün her şeye gücü yetenin Kadir-i Mutlak olduğunu bilir ve konuşmalarında İnşallah ( Allah Dilerse ) der, teslimiyetini, itaatini bildirir ve sonucu Allah'a bırakır. [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 17 : İnşallah
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…