Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 21 : İlim Öğrenmek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="teblið" data-source="post: 284772" data-attributes="member: 1011058"><p>Bismillahi Teala ;</p><p></p><p>Evet Yunusemrenin şu dörtlüğü bile İlmin güzelliğini özetlemeye yetiyor bence;</p><p>İlim ilim bilmektir </p><p>İlim kendin bilmektir.</p><p>Sen kendin bilmezsin </p><p>Ya nice okumaktır.</p><p></p><p>( Yunus Emre )</p><p></p><p></p><p>Ne güzel bir tesbit;İLİM KENDİN BİLMEKTİR diyor Yunus;Abd oluşunu insanı ahseni makamlara taşımaktır ilim..Vakariyettir ibadettir ,taattir ,teslimiyettir ,adanmaktır;</p><p></p><p>Çok sevdiğim bir söz vardır ;</p><p></p><p>(Boş başağın başı dik olur;Başağın içi doldukça boynuda bükülür )</p><p></p><p>İnsanda öyle değilmidir;Boş tenekenin sesi ne kadar da irite edicidir değil mi;Tam aksini düşünelim ,faydalı ilimlere ruhunu teslim eden ve donan beden olgunluğun faydanın adresi olur inşl;</p><p></p><p>İlim farzd'ır elbett..Bir zaman Siyer kitabında okumuştum;Sahabenin biri Efendimiz'e (sav) gelir ve sorar.</p><p></p><p>...Ey Allah'ın (c.c) Resul'u (sav) diyelim ki bir saat ömrüm kalmış..kurtulmam için bana hangi ibadeti öneririsiniz?</p><p></p><p>...Efendiler efendisi cevap buyururlar;</p><p></p><p>...Otur şu mescidin bir köşesinde bir saat ilim öğren ..işte bu senin Beraatin olur inşl;.................</p><p></p><p>Evet kıssamızda böyle diyor Efendimiz (sav)</p><p></p><p>Ve son olarak Kur'anı Kerimden çok sevd,iğim bir ayetle bitirmek istiyorum;</p><p></p><p>( HİÇ BİLENLE BİLMEYEN BİR OLUR MU)</p><p></p><p>amenna ve sadak'na...............................</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="teblið, post: 284772, member: 1011058"] Bismillahi Teala ; Evet Yunusemrenin şu dörtlüğü bile İlmin güzelliğini özetlemeye yetiyor bence; İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir. Sen kendin bilmezsin Ya nice okumaktır. ( Yunus Emre ) Ne güzel bir tesbit;İLİM KENDİN BİLMEKTİR diyor Yunus;Abd oluşunu insanı ahseni makamlara taşımaktır ilim..Vakariyettir ibadettir ,taattir ,teslimiyettir ,adanmaktır; Çok sevdiğim bir söz vardır ; (Boş başağın başı dik olur;Başağın içi doldukça boynuda bükülür ) İnsanda öyle değilmidir;Boş tenekenin sesi ne kadar da irite edicidir değil mi;Tam aksini düşünelim ,faydalı ilimlere ruhunu teslim eden ve donan beden olgunluğun faydanın adresi olur inşl; İlim farzd'ır elbett..Bir zaman Siyer kitabında okumuştum;Sahabenin biri Efendimiz'e (sav) gelir ve sorar. ...Ey Allah'ın (c.c) Resul'u (sav) diyelim ki bir saat ömrüm kalmış..kurtulmam için bana hangi ibadeti öneririsiniz? ...Efendiler efendisi cevap buyururlar; ...Otur şu mescidin bir köşesinde bir saat ilim öğren ..işte bu senin Beraatin olur inşl;................. Evet kıssamızda böyle diyor Efendimiz (sav) Ve son olarak Kur'anı Kerimden çok sevd,iğim bir ayetle bitirmek istiyorum; ( HİÇ BİLENLE BİLMEYEN BİR OLUR MU) amenna ve sadak'na............................... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 21 : İlim Öğrenmek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…