Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 21 : İlim Öğrenmek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="teblið" data-source="post: 287098" data-attributes="member: 1011058"><p>Güzel bir soru;</p><p></p><p>Sorunun Cevabıda konuda gizli zaten.Tek kelimeyle cevap isterseniz İlim İlim İlim derim;</p><p></p><p>Devam edersek yoruma ;</p><p style="margin-left: 20px"><em>İslâm'ın gâyesi küfrün karayılıklarını yok etmektir. Bunun en önemli vasıflarından biri de cihaddır. Cihadda ilk yapılması gereken de ilimle cihaddır. Böylece cehalete dayalı küfür karanlıkları dağıtılmış olacaktır.</em></p> <p style="margin-left: 20px"><em></em></p> <p style="margin-left: 20px"></p><p>Dünyada ne kadar kötülük varsa bunların kaynağı bir bakıma cehalettir. Hakka ulaşmak isteyen herkes öncelikle cehaletten kurtulmalıdır. Cihad için kolları sıvayan kişinin de ilk yapacağı iş budur. Onun içindir ki, cihadın en önemli çeşitlerinden birisi, hiç şüphesiz ilimle yapılan cihaddır. İslam öncesi döneme, "Cahiliye" denilmesi, bilgisizliğin îman etme önündeki en büyük engel olduğunun güzel bir ispatıdır. Bu aynı zamanda, cahiliğin, küfrün en önemli özelliği olduğunu da gösteriyor.</p><p></p><p>İlim derken Elbette ki Sadece Kur'anı Kerim 'in öğrenilmesi tek değil ..Kur'ani ruhun bizlere emrettiği diğer müsbet ilimlerdede müslümanlar donanımlı olmalıdır;Fen tıp astroloji ,biyoloji vs vs;</p><p></p><p>Özellike yıllarca hurafe akımlara kurban edilen kız çocuklarının okumalarının engelenmeleri bana göre faciadır..En başta hanımların eğitim görmesi icabet ederki ,ailenin ilk eğitim temeli Anneler analarımız değilmidir ?</p><p></p><p>Son bir şey daha söylemek isterim;Asrın ilim kervanında yol almak istiyorsak ,her müslüman kardeşimin(şartlar elverdiği ölçüde) bir ecnebi (yabancı ) dil öğrenmesininde çok fayda getireceğini düşünüyorum ...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="teblið, post: 287098, member: 1011058"] Güzel bir soru; Sorunun Cevabıda konuda gizli zaten.Tek kelimeyle cevap isterseniz İlim İlim İlim derim; Devam edersek yoruma ; [INDENT][I]İslâm'ın gâyesi küfrün karayılıklarını yok etmektir. Bunun en önemli vasıflarından biri de cihaddır. Cihadda ilk yapılması gereken de ilimle cihaddır. Böylece cehalete dayalı küfür karanlıkları dağıtılmış olacaktır. [/I] [/INDENT] Dünyada ne kadar kötülük varsa bunların kaynağı bir bakıma cehalettir. Hakka ulaşmak isteyen herkes öncelikle cehaletten kurtulmalıdır. Cihad için kolları sıvayan kişinin de ilk yapacağı iş budur. Onun içindir ki, cihadın en önemli çeşitlerinden birisi, hiç şüphesiz ilimle yapılan cihaddır. İslam öncesi döneme, "Cahiliye" denilmesi, bilgisizliğin îman etme önündeki en büyük engel olduğunun güzel bir ispatıdır. Bu aynı zamanda, cahiliğin, küfrün en önemli özelliği olduğunu da gösteriyor. İlim derken Elbette ki Sadece Kur'anı Kerim 'in öğrenilmesi tek değil ..Kur'ani ruhun bizlere emrettiği diğer müsbet ilimlerdede müslümanlar donanımlı olmalıdır;Fen tıp astroloji ,biyoloji vs vs; Özellike yıllarca hurafe akımlara kurban edilen kız çocuklarının okumalarının engelenmeleri bana göre faciadır..En başta hanımların eğitim görmesi icabet ederki ,ailenin ilk eğitim temeli Anneler analarımız değilmidir ? Son bir şey daha söylemek isterim;Asrın ilim kervanında yol almak istiyorsak ,her müslüman kardeşimin(şartlar elverdiği ölçüde) bir ecnebi (yabancı ) dil öğrenmesininde çok fayda getireceğini düşünüyorum ... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 21 : İlim Öğrenmek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…