Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 22 : Eğitim ve Ahlak..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="teblið" data-source="post: 288314" data-attributes="member: 1011058"><p><strong>Cevap: Hadis Sohbetleri 22: Eğitim ve Ahlak..</strong></p><p></p><p><span style="color: #000000">Bu dersin başlığını gördüğüm andan bile şöyle düşündüm;Belkide bu zamanda en çok kaybettiğimiz ve üzerine en çok düşmemiz gereken konudur dedim kendimce;</span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000">Bizler için en büyük zenginlik; para, gümüş, altın değil; imanlı, ahlaklı, iffetli, izzetli, sorumlu bir gençliktir. Fakat en çok sahiplenilmeye muhtaç gençlik bu gün doğru ellerde, doğru yollarda ve doğru kulvarda değil… Yanlış ideolojiler, yanlış örnek modeller, yanlış ve kasıtlı batıl eğitimler ve vahiyden yoksun bir ortamda gençler eğitim adına öğütülüyor, yıpratılıyor, ruhsuzlaştırılıyor…</span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000">Tüm bunlara ses çıkarmazlık ve bunları yürekten dert edinmemek dünyanın imarından sorumlu Müslümanlara yakışmaz..</span></p><p><span style="color: #000000">Özellikle Metropolde yaşayan kardeşlerimiz bunu her sokağa çıktıklarında dahi günümüz gençliğinin ne kadar vahim durumda olduğunu görmekteler..</span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000">Adına ahir zaman demişler ,nede doğru söylemişler..Kaybedilen ahlaki değerler günden güne su yüzüne çıkıp toplumda derin yara ve tahribatlara yol açıyor maalesf..;</span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000">Bu faturayı bence herkes kendi nefsine kesmeli ;Biz inanan müslümanlrda demekki hizmette gevşedik ki Kalelerin surların içine şeytanlar girdi ve hızla zapt etmeye başladılar..</span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000">Eğitim eğitim eğitim....</span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000">“Gençlik bir toplumun umut ışığıdır. İstismar edilirse söner, doğru yönlendirilmezse hayatı yaşanmaz hale getirir. Gençlik bir toplum için en büyük güçtür. Bu gücün doğru insanların elinde nasıl iyiye, güzele, doğruya, ıslaha dönüştüğünü saadet asrında görüyoruz.</span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000">Şirke karşı, batıl ilahlara karşı, düzenin yanlışlarına karşı, maneviyatsızlığa, haksızlığa, beşeri düzenlere karşı korkusuzca hak davayı sahiplenen, yücelten gençler olmuştu. Bu gençlerin gücü yaşlarında değil eğitimlerindeydi, ahlaklarındaydı, aldıkları örnek modellerindeydi ve bağlandıkları ilahi merkezdeydi. </span></p><p><span style="color: #000000"></span></p><p><span style="color: #000000"></span><span style="color: #444444"></span></p><p><span style="color: #444444"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="teblið, post: 288314, member: 1011058"] [b]Cevap: Hadis Sohbetleri 22: Eğitim ve Ahlak..[/b] [COLOR=#000000]Bu dersin başlığını gördüğüm andan bile şöyle düşündüm;Belkide bu zamanda en çok kaybettiğimiz ve üzerine en çok düşmemiz gereken konudur dedim kendimce; Bizler için en büyük zenginlik; para, gümüş, altın değil; imanlı, ahlaklı, iffetli, izzetli, sorumlu bir gençliktir. Fakat en çok sahiplenilmeye muhtaç gençlik bu gün doğru ellerde, doğru yollarda ve doğru kulvarda değil… Yanlış ideolojiler, yanlış örnek modeller, yanlış ve kasıtlı batıl eğitimler ve vahiyden yoksun bir ortamda gençler eğitim adına öğütülüyor, yıpratılıyor, ruhsuzlaştırılıyor… Tüm bunlara ses çıkarmazlık ve bunları yürekten dert edinmemek dünyanın imarından sorumlu Müslümanlara yakışmaz.. Özellikle Metropolde yaşayan kardeşlerimiz bunu her sokağa çıktıklarında dahi günümüz gençliğinin ne kadar vahim durumda olduğunu görmekteler.. Adına ahir zaman demişler ,nede doğru söylemişler..Kaybedilen ahlaki değerler günden güne su yüzüne çıkıp toplumda derin yara ve tahribatlara yol açıyor maalesf..; Bu faturayı bence herkes kendi nefsine kesmeli ;Biz inanan müslümanlrda demekki hizmette gevşedik ki Kalelerin surların içine şeytanlar girdi ve hızla zapt etmeye başladılar.. Eğitim eğitim eğitim.... “Gençlik bir toplumun umut ışığıdır. İstismar edilirse söner, doğru yönlendirilmezse hayatı yaşanmaz hale getirir. Gençlik bir toplum için en büyük güçtür. Bu gücün doğru insanların elinde nasıl iyiye, güzele, doğruya, ıslaha dönüştüğünü saadet asrında görüyoruz. Şirke karşı, batıl ilahlara karşı, düzenin yanlışlarına karşı, maneviyatsızlığa, haksızlığa, beşeri düzenlere karşı korkusuzca hak davayı sahiplenen, yücelten gençler olmuştu. Bu gençlerin gücü yaşlarında değil eğitimlerindeydi, ahlaklarındaydı, aldıkları örnek modellerindeydi ve bağlandıkları ilahi merkezdeydi. [/COLOR][COLOR=#444444] [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 22 : Eğitim ve Ahlak..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…