Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 27 : Ben, güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="memluk" data-source="post: 303917" data-attributes="member: 9260"><p>Cenab-ı Hak da Kur'ân-ı Kerim'inde:</p><p>"Andolsun ki Allah'ın Resulü'nde sizin için, Allah'ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnek vardır" buyurmaktadır.</p><p></p><p>Hz. Muhammed (S.A.V.) Mekke'de peygamberlik görevini yerine getirmeye ve halkı İslâm'a davet etmeye başlayınca Ebu Zer Gifarî durumu araştırmak ve Hz. Peygamber hakkında bilgi toplamak için kardeşini Mekke'ye göndermişti. Bu zat Mekke'ye gelip durumu araştırdıktan sonra geri dönmüş ve Ebu Zer'e Peygamberimiz hakkında şöyle demişti.</p><p></p><p>"Güzel ahlâkı emreden bir kişi olduğunu gördüm."</p><p></p><p>İslâmiyet'ten önce bütün dünyada olduğu gibi Arabistan'da da büyük bir ahlâki çöküntü vardı. Bunu herkes derinden hissediyor fakat kimse çare bulamıyordu.</p><p>Müslümanlar, Habeşistan 'a göç ettiklerinde Habeş hükümdarı onları huzuruna çağırmış ve kendilerinden İslâmiyet hakkında bilgi almak istemişti. Bunun üzerine söz alan Hz. Cafer şunları söylemişti:</p><p></p><p>"Ey hükümdar! Biz cahil bir millet idik. Putlara tapar, murdar şeyler yer, hertürlü fenalıkları işlerdik. Komşularımızı incitir, kardeşlerimize zulmederdik. Güçlüler güçsüzleri ezerdi. Tam bu sırada aramızdan bir kişi çıktı. Bize putlara tapınmayı bırakmayı, doğru konuşmayı, kan dökmemeyi, yetim malı yememeyi, komşuları rahatsız etmemeyi, namuslu kadınlara kötülük yapmamayı, onlara leke sürmemeyi öğretti."</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="memluk, post: 303917, member: 9260"] Cenab-ı Hak da Kur'ân-ı Kerim'inde: "Andolsun ki Allah'ın Resulü'nde sizin için, Allah'ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnek vardır" buyurmaktadır. Hz. Muhammed (S.A.V.) Mekke'de peygamberlik görevini yerine getirmeye ve halkı İslâm'a davet etmeye başlayınca Ebu Zer Gifarî durumu araştırmak ve Hz. Peygamber hakkında bilgi toplamak için kardeşini Mekke'ye göndermişti. Bu zat Mekke'ye gelip durumu araştırdıktan sonra geri dönmüş ve Ebu Zer'e Peygamberimiz hakkında şöyle demişti. "Güzel ahlâkı emreden bir kişi olduğunu gördüm." İslâmiyet'ten önce bütün dünyada olduğu gibi Arabistan'da da büyük bir ahlâki çöküntü vardı. Bunu herkes derinden hissediyor fakat kimse çare bulamıyordu. Müslümanlar, Habeşistan 'a göç ettiklerinde Habeş hükümdarı onları huzuruna çağırmış ve kendilerinden İslâmiyet hakkında bilgi almak istemişti. Bunun üzerine söz alan Hz. Cafer şunları söylemişti: "Ey hükümdar! Biz cahil bir millet idik. Putlara tapar, murdar şeyler yer, hertürlü fenalıkları işlerdik. Komşularımızı incitir, kardeşlerimize zulmederdik. Güçlüler güçsüzleri ezerdi. Tam bu sırada aramızdan bir kişi çıktı. Bize putlara tapınmayı bırakmayı, doğru konuşmayı, kan dökmemeyi, yetim malı yememeyi, komşuları rahatsız etmemeyi, namuslu kadınlara kötülük yapmamayı, onlara leke sürmemeyi öğretti." [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 27 : Ben, güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…