Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 4: Salavat ve Hikmeti
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ayvazoðlugýda" data-source="post: 256803" data-attributes="member: 1015225"><p>BU MESAJI ALDIKTAN SONRA, ARTIK SİZ DE İNŞAALLAH SALAVAT ZİNCİRİNİN BİR PARÇASI OLMA NİYETİNİ TAŞIDIĞINIZA İNANIYORUM.</p><p> </p><p>ŞİMDİ YAPILMASI GEREKEN ÇOK BASİT,SADECE ve SADECE 5 DEFA SALAVAT OKUMAK. YANİ <strong><em><u>" ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMED "</u></em></strong> VE MÜMKÜNSE BU MAİLİ DE 10 DOSTUNUZA GÖNDERİRSENİZ BU SAYEDE HEM ZİNCİR GENİŞLEYECEK HEM DE EFENDİMİZİ (S.A.S.) ANDIĞIMIZ İÇİN BİZE İNŞAALLAH ŞEFAAT EDECEK HEM DE HERKESİN HAYIR YAPMASINA,SEVAB KAZANMASINA BU MÜBAREK CUMA GÜNÜ VESİLE OLURUZ. BU VESİLEYLE AŞAĞIDAKİ HADİS-İ ŞERİFLERİ DE BİLGİLERİNİZE ARZ EDERİM.</p><p> </p><p>ASGARİ 10 TANE ARKADAŞ,DOSTUNA GÖNDERİRSEN "BİR ŞEYE SEBEB OLAN ONU YAPAN GİBİDİR" KAİDESİNCE SİZ DE " AYNI SEVABA" ORTAK OLACAKSINIZ İNŞAALLAH.</p><p> </p><p> </p><p> Allah ve melekleri, Peygamber`e çok salât ederler. Ey müminler! Siz de ona salevât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin. (Ahzab Suresi:33-56)</p><p> </p><p>Allâh sends His Salât (Graces, Honours, Blessings, Mercy) on the Prophet (Muhammad SAW) and also His angels (ask Allâh to bless and forgive him).</p><p> </p><p>O you who believe! Send your Salât[1] on (ask Allâh to bless) him (Muhammad SAW), and (you should) greet (salute) him with the Islâmic way of greeting (salutation i.e. As¬Salâmu 'Alaikum). ( Al-Ahzab Chapter:33, Verse:56,Dr.Mohsin's Traslation.)</p><p> </p><p>Lo! Allah and His angels shower blessings on the Prophet. O ye who believe! Ask blessings on him and salute him with a worthy salutation. (Al-Ahzab Chapter:33, Verse:56, Pickthal's Traslation.)</p><p>Allah and His angels, send blessings on the Prophet: O ye that believe! send ye blessings on him and salute him, with all respect. (Al-Ahzab Chapter:33, Verse:56, Yusuf Ali's Traslation.)</p><p> </p><p> </p><p> </p><p> </p><p>1) Bana salavat getirene Allah 1(bir) kirat sevap yazar.Kirat ise Uhud Dağı kadardır.(s:1576=HN:3678) </p><p> </p><p>2) Allah'a hamd ve bana salavat ile başlanmayan her önemli iş hayırlı sonuç vermez,neticesizdir ve her bereketten mahrumdur.(s:1332=HN:3004)</p><p> </p><p>3) Herhangi bir topluluk bir mecliste oturur orada uzun süre bekler sonra da Allah'ı anmadan veya peygamberine salavat getirmeden dağılırlarsa Allah'a karşı bir kusur işlemiş olurlar.Allah dilerse azab eder,dilerse bağışlar.(s:759=HN:1615)</p><p> </p><p>4) Namaz sırat köprüsü üzerinde nurdur.Kim ki Cuma günü bana 80(seksen) defa salavat getirirse 80(seksen) yıllık küçük günahlar affedilir.(s:1142=HN:2541)</p><p> </p><p>5) Birinizin kulağı çınladığında beni hatırlayıp bana Salavat getirsin ve şöyle desin "Allahım beni hayırla ananı sen de (hayırla) an." (s:214=HN:403)</p><p> </p><p>6) Bana Cuma günü ve gecesi (Miladi takvime göre Perşembe gününü gecesi) çok salavat getiriniz.Çünkü sizin salavatlarınız bana arz olunur.(Ebu Davut, Nrsai et-Tac:1-292)</p><p> </p><p>7) Ameller Pazartesi ve Perşembe günleri Allaha arz edilir.Peygamberler,ölmüş olan anne ve babalara Cuma günü arz edilir.Onlar bu iyiliklerden dolayı sevinirler,yüzlerinin beyazlık ve parlaklığı artar.Öyle ise Allahtan korkun ve günah işlememek suretiyle ölülerinize eziyet etmeyin.(s:825=HN:1784)</p><p> </p><p>8) Şu 3(şey) her Müslüman üzerinde yerine getirilmesi gereken bir haktır.Cuma günü yıkanmak,misvak kullanmak ve güzel koku sürünmek.(s:861=HN:1859)</p><p> </p><p>9) Cuma günü yıkanınız.Kim böyle yaparsa 3(üç) gün fazlasıyla 2(iki) Cuma arasında işlediği günahlar affedilir.(s:338=HN:697)</p><p> </p><p>10) Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktır…. </p><p> </p><p>11)Üzerime salavat getirirseniz, Allah da (c.c) sizin üzerinize salavat getirir… </p><p> </p><p> 12)Bana salavat getirin, nerede olursanız olun salavatınız bana ulaşır…. </p><p> </p><p>13)Allah teala (c.c) buyurdu; "1(bir) defa salavat getirene, Ben ve meleklerim 10(on) defa salavat getiririz….. </p><p> </p><p>14)Cuma günü ve geceleri üzerime 100(yüz) defa salavat getirenin, Allah teala (c.c) 30(otuzu) dünyaya,yetmişi ahirete olmak üzere yüz hacetini kabul eder...</p><p>15)Dua ile sema arasında bir engel vardır,üzerime salavat getirince,engel açılır dua yerine ulaşılır... </p><p> </p><p>16)Sünnetimi ihya eden,üzerime salavat getiren,darda kalanlara yardımda bulunanlar kıyamet gününde arşın gölgesinde olacaklardır… </p><p> </p><p>17)Kıyamet günü büyük ecir almak isteyen üzerime salavat getirsin...</p><p> </p><p> 18)Meclislerinizi salavat ile süsleyiniz…. </p><p> </p><p>19)Birbiriyle karşılaşan 2(iki) mü'min salavat getirerek musafaha ederlerse, geçmiş ve gelecek günahları bağışlanır…(İskenderun ve havalisinde bu güzel adet yaşanmakta ve yaşatılmaktadır.) </p><p> </p><p> * * * * * * * * * * * * * * *</p><p> </p><p> Ömrünü boş yere heba eden kişinin,kaybettigi zamanı telafi edebilmesi için, salavat ile meşgul olması lazımdır.</p><p>Eğer bütün ömrünü ibadet ile geçirmiş olsan sonra bir defa salavat getirsen, getirdigin salavat bütün ibadetlerden daha ağır gelirdi... Çünkü sen kendi gücün nispetinde salavat getirmektesin… </p><p>Allahu Tealanın (c.c) kuluna nazar-i rahmeti;cinnin ibadetinden dahada hayırlıdır.. </p><p>Çünku Allah (c.c) bir kuluna rahmeti ile nazar edince o kul azaba düçar olmaz… </p><p> Ve şimdi…. </p><p>Açalım ellerimizi ve yüreklerimizi, bütün samimiyetimizle O'na salat ve selam edelim….</p><p>Binlerce salat…… güller sayısınca selam… </p><p> </p><p> </p><p>Kaynak: 1)Camiü's-Sağir(s:Sayfa numarası HN:Hadis-i Şerifin Numarası) 2)Tirmizi-/(1025) Buhari-6+14</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ayvazoðlugýda, post: 256803, member: 1015225"] BU MESAJI ALDIKTAN SONRA, ARTIK SİZ DE İNŞAALLAH SALAVAT ZİNCİRİNİN BİR PARÇASI OLMA NİYETİNİ TAŞIDIĞINIZA İNANIYORUM. ŞİMDİ YAPILMASI GEREKEN ÇOK BASİT,SADECE ve SADECE 5 DEFA SALAVAT OKUMAK. YANİ [B][I][U]" ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMED "[/U][/I][/B] VE MÜMKÜNSE BU MAİLİ DE 10 DOSTUNUZA GÖNDERİRSENİZ BU SAYEDE HEM ZİNCİR GENİŞLEYECEK HEM DE EFENDİMİZİ (S.A.S.) ANDIĞIMIZ İÇİN BİZE İNŞAALLAH ŞEFAAT EDECEK HEM DE HERKESİN HAYIR YAPMASINA,SEVAB KAZANMASINA BU MÜBAREK CUMA GÜNÜ VESİLE OLURUZ. BU VESİLEYLE AŞAĞIDAKİ HADİS-İ ŞERİFLERİ DE BİLGİLERİNİZE ARZ EDERİM. ASGARİ 10 TANE ARKADAŞ,DOSTUNA GÖNDERİRSEN "BİR ŞEYE SEBEB OLAN ONU YAPAN GİBİDİR" KAİDESİNCE SİZ DE " AYNI SEVABA" ORTAK OLACAKSINIZ İNŞAALLAH. Allah ve melekleri, Peygamber`e çok salât ederler. Ey müminler! Siz de ona salevât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin. (Ahzab Suresi:33-56) Allâh sends His Salât (Graces, Honours, Blessings, Mercy) on the Prophet (Muhammad SAW) and also His angels (ask Allâh to bless and forgive him). O you who believe! Send your Salât[1] on (ask Allâh to bless) him (Muhammad SAW), and (you should) greet (salute) him with the Islâmic way of greeting (salutation i.e. As¬Salâmu 'Alaikum). ( Al-Ahzab Chapter:33, Verse:56,Dr.Mohsin's Traslation.) Lo! Allah and His angels shower blessings on the Prophet. O ye who believe! Ask blessings on him and salute him with a worthy salutation. (Al-Ahzab Chapter:33, Verse:56, Pickthal's Traslation.) Allah and His angels, send blessings on the Prophet: O ye that believe! send ye blessings on him and salute him, with all respect. (Al-Ahzab Chapter:33, Verse:56, Yusuf Ali's Traslation.) 1) Bana salavat getirene Allah 1(bir) kirat sevap yazar.Kirat ise Uhud Dağı kadardır.(s:1576=HN:3678) 2) Allah'a hamd ve bana salavat ile başlanmayan her önemli iş hayırlı sonuç vermez,neticesizdir ve her bereketten mahrumdur.(s:1332=HN:3004) 3) Herhangi bir topluluk bir mecliste oturur orada uzun süre bekler sonra da Allah'ı anmadan veya peygamberine salavat getirmeden dağılırlarsa Allah'a karşı bir kusur işlemiş olurlar.Allah dilerse azab eder,dilerse bağışlar.(s:759=HN:1615) 4) Namaz sırat köprüsü üzerinde nurdur.Kim ki Cuma günü bana 80(seksen) defa salavat getirirse 80(seksen) yıllık küçük günahlar affedilir.(s:1142=HN:2541) 5) Birinizin kulağı çınladığında beni hatırlayıp bana Salavat getirsin ve şöyle desin "Allahım beni hayırla ananı sen de (hayırla) an." (s:214=HN:403) 6) Bana Cuma günü ve gecesi (Miladi takvime göre Perşembe gününü gecesi) çok salavat getiriniz.Çünkü sizin salavatlarınız bana arz olunur.(Ebu Davut, Nrsai et-Tac:1-292) 7) Ameller Pazartesi ve Perşembe günleri Allaha arz edilir.Peygamberler,ölmüş olan anne ve babalara Cuma günü arz edilir.Onlar bu iyiliklerden dolayı sevinirler,yüzlerinin beyazlık ve parlaklığı artar.Öyle ise Allahtan korkun ve günah işlememek suretiyle ölülerinize eziyet etmeyin.(s:825=HN:1784) 8) Şu 3(şey) her Müslüman üzerinde yerine getirilmesi gereken bir haktır.Cuma günü yıkanmak,misvak kullanmak ve güzel koku sürünmek.(s:861=HN:1859) 9) Cuma günü yıkanınız.Kim böyle yaparsa 3(üç) gün fazlasıyla 2(iki) Cuma arasında işlediği günahlar affedilir.(s:338=HN:697) 10) Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktır…. 11)Üzerime salavat getirirseniz, Allah da (c.c) sizin üzerinize salavat getirir… 12)Bana salavat getirin, nerede olursanız olun salavatınız bana ulaşır…. 13)Allah teala (c.c) buyurdu; "1(bir) defa salavat getirene, Ben ve meleklerim 10(on) defa salavat getiririz….. 14)Cuma günü ve geceleri üzerime 100(yüz) defa salavat getirenin, Allah teala (c.c) 30(otuzu) dünyaya,yetmişi ahirete olmak üzere yüz hacetini kabul eder... 15)Dua ile sema arasında bir engel vardır,üzerime salavat getirince,engel açılır dua yerine ulaşılır... 16)Sünnetimi ihya eden,üzerime salavat getiren,darda kalanlara yardımda bulunanlar kıyamet gününde arşın gölgesinde olacaklardır… 17)Kıyamet günü büyük ecir almak isteyen üzerime salavat getirsin... 18)Meclislerinizi salavat ile süsleyiniz…. 19)Birbiriyle karşılaşan 2(iki) mü'min salavat getirerek musafaha ederlerse, geçmiş ve gelecek günahları bağışlanır…(İskenderun ve havalisinde bu güzel adet yaşanmakta ve yaşatılmaktadır.) * * * * * * * * * * * * * * * Ömrünü boş yere heba eden kişinin,kaybettigi zamanı telafi edebilmesi için, salavat ile meşgul olması lazımdır. Eğer bütün ömrünü ibadet ile geçirmiş olsan sonra bir defa salavat getirsen, getirdigin salavat bütün ibadetlerden daha ağır gelirdi... Çünkü sen kendi gücün nispetinde salavat getirmektesin… Allahu Tealanın (c.c) kuluna nazar-i rahmeti;cinnin ibadetinden dahada hayırlıdır.. Çünku Allah (c.c) bir kuluna rahmeti ile nazar edince o kul azaba düçar olmaz… Ve şimdi…. Açalım ellerimizi ve yüreklerimizi, bütün samimiyetimizle O'na salat ve selam edelim…. Binlerce salat…… güller sayısınca selam… Kaynak: 1)Camiü's-Sağir(s:Sayfa numarası HN:Hadis-i Şerifin Numarası) 2)Tirmizi-/(1025) Buhari-6+14 [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 4: Salavat ve Hikmeti
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…