Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 4: Salavat ve Hikmeti
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="La-Tahzen" data-source="post: 256988" data-attributes="member: 1006758"><p><span style="color: teal"><strong><em>Evet mahlûkların en ehemmiyetlisi insandır.İnsanların en ehemmiyetliside peygamberimizdir.On dört asırdır bütün Müslümanlar peygamberimize salat-ü selam getiriyorlar.Yani manen diyorlarki ‘’ya Rabbi o’nu(SAV)makamını yükselt bizde onun istediğini istiyoruz’’.Efendimiz ‘in cennet talep lerinden birkaç misal; </em></strong></span></p><p> </p><p><span style="color: teal"><strong><em>**İbnu Abbas (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: Ey Allahım! Ey doğru yolun sahibi! Kâfirler için cehennem vaadettiğin kıyamet gününde, senden cehenneme karşı emniyet, arkadan başlayacak ebediyet gününde de senden cenneti istiyorum.</em></strong></span></p><p> </p><p><span style="color: teal"><strong><em>**İbnu Ömer hazretleri (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir cemaatte oturduğu zaman, ashâbı için şu duayı okumadan nadiren kalkardı: "Allahım! Bize korkundan öyle bir pay ayır ki, bu, sana karşı işlenecek günahlarla bizim aramızda bir engel olsun. İtaatinden öyle bir nasib ver ki, o bizi cennete ulaştırsın. </em></strong></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="color: teal"><strong><em>**Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm bir adama: "Namazda ne diyorsun?" diye sordu. Adam: "Teşehhüdü (Ettahiyyatu, Allahümme salli, Allahümme barik...) okuyorum. Sonra Allah'tan cennet diliyor ve cehennem ateşinden O'na sığınıyorum. Ama vallahi ben, ne senin okuduğunu ne de Muaz'ın okuduğunu bilmiyorum" dedi. Resülullah aleyhissalâtu vesselâm (adama): "Biz de senin okudukların gibi okuyoruz" buyurdu."</em></strong></span></p><p> </p><p><span style="color: teal"><strong><em>Evet bütün inanlarla beraber insanlığın baş tacı olan efendimizin cennet talebi elbette karşılıksız kalmayacak ebedi huzur mekanı muhakkak olacaktır.Çünkü Allah Mucîb,Semi' ve Rahîmdir.</em></strong></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="color: teal"><strong><em>Başta peygamberimiz olmak üzere bütün peygamberler haşrin delilidir.şöyleki: Evet ehli tahkikin ittifakı ile şakkı kamer ve parmaklarından su akması gibi bini aşkın mucizeden had ve hesaba gelmez peygamberlik delili ile muhbir-i sadık haber veriyor:</em></strong></span></p><p> </p><p><span style="color: teal"><strong><em>“Hazırlanınız, başka daimi bir memlekete gideceksiniz: öyle bir memleket ki bu memleket ona nispeten bir zindan hükmündedir. Yüce yaratıcının fermanını dinleyip itaat ederseniz ihsanlara mazhar olacaksınız; yok isyan edip dinlemezseniz, müthiş zindanlara atılacaksınız.“</em></strong></span></p><p> </p><p><span style="color: teal"><strong><em>Mü’min kâfir O’nu tanıyan herkes tarafından Muhammedül Emin olarak bilinen ALLAH Rasulu hayatında hiç yalan söylememiş. Buna tarih şahittir. (Benden sonra hilafet 30 sene sürecektir. İstanbul mutlaka fethedilecek, bana ilk kavuşan Hz. Fatıma olacak demiş ve hepsi doğru çıkmıştır.) O’nun ahretin varlığından bahsetmesi ahretin olduğuna delil olarak yetmez mi?</em></strong></span></p><p> </p><p><span style="color: teal"><strong><em>İnsanlığın en seçkin simaları Peygamberlerdir. Zira onların yala konuşabileceklerini düşünmek bile küfürdür. Çünkü onlar kötülüklere karşı ALLAH tarafından korunmaktadır.</em></strong></span></p><p> </p><p><span style="color: teal"><strong><em> Evet Hz. Muhammed (sav) başta olmak üzere Hz.İsa, Hz.Musa, Hz. Davut gibi Kur’an da adı geçen 24 peygamber yine Kur’an da adı geçmese de gelmiş olduğu bildirilen 124.000 peygamber ahret vardır diye haber vermişlerdir. </em></strong></span></p><p> </p><p><span style="color: teal"><strong><em>Ayrı ayrı yerlerde ayrı ayrı ayrı zamanlarda bir-birlerinden haberdar olmaları imkansız olan sadık muhabirlerin bil ittifak aynı hakikati haber vermeleri delil olarak yetmez mi?</em></strong></span></p><p><em><strong><span style="color: teal">Hukukta bir iddianın kabul edilebilmesi için güvenilir iki şahidin olması yeterlidir. Yukarıda gördüğünüz gibi bütün peygamberler islam ve hristiyanlık aleminin bütün din alimleri ahiret vardır demişler. Bir konu üzerinde bu kadar şahidin ittifak etmesi aklen, mantıken ve vicdanen doğruluğunu göstermez mi?</span></strong></em></p><p> </p><p> </p><p>(alıntı)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="La-Tahzen, post: 256988, member: 1006758"] [COLOR=teal][B][I]Evet mahlûkların en ehemmiyetlisi insandır.İnsanların en ehemmiyetliside peygamberimizdir.On dört asırdır bütün Müslümanlar peygamberimize salat-ü selam getiriyorlar.Yani manen diyorlarki ‘’ya Rabbi o’nu(SAV)makamını yükselt bizde onun istediğini istiyoruz’’.Efendimiz ‘in cennet talep lerinden birkaç misal; [/I][/B][/COLOR] [COLOR=teal][B][I]**İbnu Abbas (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: Ey Allahım! Ey doğru yolun sahibi! Kâfirler için cehennem vaadettiğin kıyamet gününde, senden cehenneme karşı emniyet, arkadan başlayacak ebediyet gününde de senden cenneti istiyorum.[/I][/B][/COLOR] [COLOR=teal][B][I]**İbnu Ömer hazretleri (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir cemaatte oturduğu zaman, ashâbı için şu duayı okumadan nadiren kalkardı: "Allahım! Bize korkundan öyle bir pay ayır ki, bu, sana karşı işlenecek günahlarla bizim aramızda bir engel olsun. İtaatinden öyle bir nasib ver ki, o bizi cennete ulaştırsın. [/I][/B][/COLOR] [COLOR=teal][B][I]**Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm bir adama: "Namazda ne diyorsun?" diye sordu. Adam: "Teşehhüdü (Ettahiyyatu, Allahümme salli, Allahümme barik...) okuyorum. Sonra Allah'tan cennet diliyor ve cehennem ateşinden O'na sığınıyorum. Ama vallahi ben, ne senin okuduğunu ne de Muaz'ın okuduğunu bilmiyorum" dedi. Resülullah aleyhissalâtu vesselâm (adama): "Biz de senin okudukların gibi okuyoruz" buyurdu."[/I][/B][/COLOR] [COLOR=teal][B][I]Evet bütün inanlarla beraber insanlığın baş tacı olan efendimizin cennet talebi elbette karşılıksız kalmayacak ebedi huzur mekanı muhakkak olacaktır.Çünkü Allah Mucîb,Semi' ve Rahîmdir.[/I][/B][/COLOR] [COLOR=teal][B][I]Başta peygamberimiz olmak üzere bütün peygamberler haşrin delilidir.şöyleki: Evet ehli tahkikin ittifakı ile şakkı kamer ve parmaklarından su akması gibi bini aşkın mucizeden had ve hesaba gelmez peygamberlik delili ile muhbir-i sadık haber veriyor:[/I][/B][/COLOR] [COLOR=teal][B][I]“Hazırlanınız, başka daimi bir memlekete gideceksiniz: öyle bir memleket ki bu memleket ona nispeten bir zindan hükmündedir. Yüce yaratıcının fermanını dinleyip itaat ederseniz ihsanlara mazhar olacaksınız; yok isyan edip dinlemezseniz, müthiş zindanlara atılacaksınız.“[/I][/B][/COLOR] [COLOR=teal][B][I]Mü’min kâfir O’nu tanıyan herkes tarafından Muhammedül Emin olarak bilinen ALLAH Rasulu hayatında hiç yalan söylememiş. Buna tarih şahittir. (Benden sonra hilafet 30 sene sürecektir. İstanbul mutlaka fethedilecek, bana ilk kavuşan Hz. Fatıma olacak demiş ve hepsi doğru çıkmıştır.) O’nun ahretin varlığından bahsetmesi ahretin olduğuna delil olarak yetmez mi?[/I][/B][/COLOR] [COLOR=teal][B][I]İnsanlığın en seçkin simaları Peygamberlerdir. Zira onların yala konuşabileceklerini düşünmek bile küfürdür. Çünkü onlar kötülüklere karşı ALLAH tarafından korunmaktadır.[/I][/B][/COLOR] [COLOR=teal][B][I] Evet Hz. Muhammed (sav) başta olmak üzere Hz.İsa, Hz.Musa, Hz. Davut gibi Kur’an da adı geçen 24 peygamber yine Kur’an da adı geçmese de gelmiş olduğu bildirilen 124.000 peygamber ahret vardır diye haber vermişlerdir. [/I][/B][/COLOR] [COLOR=teal][B][I]Ayrı ayrı yerlerde ayrı ayrı ayrı zamanlarda bir-birlerinden haberdar olmaları imkansız olan sadık muhabirlerin bil ittifak aynı hakikati haber vermeleri delil olarak yetmez mi?[/I][/B][/COLOR] [I][B][COLOR=teal]Hukukta bir iddianın kabul edilebilmesi için güvenilir iki şahidin olması yeterlidir. Yukarıda gördüğünüz gibi bütün peygamberler islam ve hristiyanlık aleminin bütün din alimleri ahiret vardır demişler. Bir konu üzerinde bu kadar şahidin ittifak etmesi aklen, mantıken ve vicdanen doğruluğunu göstermez mi?[/COLOR][/B][/I] (alıntı) [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 4: Salavat ve Hikmeti
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…