Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 41 : Hz. Peygambere yalan isnad etmek - Hadis uydurmak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kýrýmlý" data-source="post: 346105" data-attributes="member: 9664"><p><strong>Cevap: Hadis Sohbetleri 41:HZ.Peygambere yalan isnad etmek -Hadis uydurmak</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Sevgili Kardeşim pendüender</p><p></p><p>Ahzab 56 da Peygamber Efendimize salat eden Rabbimiz ve melekler,Ahzab 43 te de biz müminlere salat etmektedir. (Hüvellezi yusalli aleyküm ve melaiketu hu)Yani Allah ve melekler sadece Peygamberimize salat etmiyor bizlere de salat ediyor.Yani yukarıdaki açıklamana göre bu ayette binaen levlake hadisi söylenmişse Rabbimiz ve melekler bizlere de salat ettiğine göre belki de kainat bizim sebebimize de yaratılmış olmaz mı?</p><p></p><p>Aslında anlatmak istediğim "salat" ın manasıyla ilgili.Salat'ın manası salavat çekmek,ya da övmek değildir.Salat'ın dua,namaz gibi manaları olmakla birlikte bir diğer manası da yardım ve destektir.</p><p></p><p>Şimdi Ahzab 56 yı tekrar okuyalım istersen bakalım nereye geleceğiz.</p><p></p><p>"Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber'e yardım ediyor.Ey iman edenler sizde ona yardım edin ve tam bir teslimiyetle o'na itaat ediniz."</p><p>Ne dersin sence de anlam değişerek olması gereken manayı buldu mu?</p><p></p><p>Ahzab 43 ü de aynı şekilde okumalıyız"O ki O ve melekleri size yardım eder.Müminleri karanlıklardan nura çıkarmak için.Allah çok merhametlidir."</p><p></p><p>Sen istersen bu söylediklerimi bir araştır.Bir de Rabbimiz,Peygamberimize Kuran'da "habibim" yani sevgilim diye bir hitabı var mı?istersen bir de onu araştır.Sonra istersen,hem Ahzab 56 daki "salat kelimesini,hem "levlake" hadisini ve aşşağıda yazdığın diğer ifadelerini yeniden bir değerlendirelim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kýrýmlý, post: 346105, member: 9664"] [b]Cevap: Hadis Sohbetleri 41:HZ.Peygambere yalan isnad etmek -Hadis uydurmak[/b] Sevgili Kardeşim pendüender Ahzab 56 da Peygamber Efendimize salat eden Rabbimiz ve melekler,Ahzab 43 te de biz müminlere salat etmektedir. (Hüvellezi yusalli aleyküm ve melaiketu hu)Yani Allah ve melekler sadece Peygamberimize salat etmiyor bizlere de salat ediyor.Yani yukarıdaki açıklamana göre bu ayette binaen levlake hadisi söylenmişse Rabbimiz ve melekler bizlere de salat ettiğine göre belki de kainat bizim sebebimize de yaratılmış olmaz mı? Aslında anlatmak istediğim "salat" ın manasıyla ilgili.Salat'ın manası salavat çekmek,ya da övmek değildir.Salat'ın dua,namaz gibi manaları olmakla birlikte bir diğer manası da yardım ve destektir. Şimdi Ahzab 56 yı tekrar okuyalım istersen bakalım nereye geleceğiz. "Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber'e yardım ediyor.Ey iman edenler sizde ona yardım edin ve tam bir teslimiyetle o'na itaat ediniz." Ne dersin sence de anlam değişerek olması gereken manayı buldu mu? Ahzab 43 ü de aynı şekilde okumalıyız"O ki O ve melekleri size yardım eder.Müminleri karanlıklardan nura çıkarmak için.Allah çok merhametlidir." Sen istersen bu söylediklerimi bir araştır.Bir de Rabbimiz,Peygamberimize Kuran'da "habibim" yani sevgilim diye bir hitabı var mı?istersen bir de onu araştır.Sonra istersen,hem Ahzab 56 daki "salat kelimesini,hem "levlake" hadisini ve aşşağıda yazdığın diğer ifadelerini yeniden bir değerlendirelim. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 41 : Hz. Peygambere yalan isnad etmek - Hadis uydurmak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…