Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 41 : Hz. Peygambere yalan isnad etmek - Hadis uydurmak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 346212" data-attributes="member: 27"><p><strong>Cevap: Hadis Sohbetleri 41:HZ.Peygambere yalan isnad etmek -Hadis uydurmak</strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Çok zorlama bi açıklama olmuş dediğiniz kısmı anlamak hiçte zor değil. </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Mesela bir saray hazırlanmış neden ? Çünkü padişah gelecek, ya da kral gelecek. </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Ya da bir ödül var neden ? Çünkü bir yarışma var, içlerinden birisi 1. olacak o ödülü alacak. </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Hatta şöyle de denilebilir. Bir insan evlenmeye karar verdiği zaman, gidiyor bir ev ya da daire satın alıyor, halbuki ortada birşey yok henüz, sadece karar var. Gördüğünüz gibi, zorlanacak kadar mantıksız değil. </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Alemde Efendimiz aleyhissalatü vesselam için hazırlanmış bir saray neden olmasın ? Kaldı ki bu söz hadis olmasa dahi bu manayı tefekkür etmenin ne zararı olabilir ? </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Eğer ki bütün hadisleri akıl mantık mizanı ile değerlendirecek olur isek, sizin de benim de anlayamayacağım sahih olan birçok hadis bulmak mümkündür. Bu yüzden hadisler konusunda sadece akıl değil nakiller de dikkate alınır. Alimlerin görüşleri de dikkate alınır. Bahsini ettiğimiz sözün bu manasını teyid eden başka hadisler var ise bu söz pekala hadis olabilir. 2. si verdiğiniz kaynakların hemen hiçbirisini okumadım. İhtimaldir ki siz de benim okuduğum eserlerin hepsini okumamışsınızdır. Risale-i Nur'u okudum ve Risale-i Nur'da bu söz hadis olarak aktarılmaktadır. Üstad Hazretlerinin bu sözü hadis olarak nakletmesi ile Muhaddislerin bir kısmının hadis olmadığı yönündeki görüşleri zıtlık arzediyorsa, ihtilaftaki rahmet olarak değerlendirilebilir. Çünkü hepsi de hak için konuşuyorlar, enaniyeti adına konuşmuyorlar. </span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Bilerek yapılan hatalardan, Allah cc. cümlemizi muhafaza etsin, amin.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 346212, member: 27"] [b]Cevap: Hadis Sohbetleri 41:HZ.Peygambere yalan isnad etmek -Hadis uydurmak[/b] [FONT=verdana]Çok zorlama bi açıklama olmuş dediğiniz kısmı anlamak hiçte zor değil. Mesela bir saray hazırlanmış neden ? Çünkü padişah gelecek, ya da kral gelecek. Ya da bir ödül var neden ? Çünkü bir yarışma var, içlerinden birisi 1. olacak o ödülü alacak. Hatta şöyle de denilebilir. Bir insan evlenmeye karar verdiği zaman, gidiyor bir ev ya da daire satın alıyor, halbuki ortada birşey yok henüz, sadece karar var. Gördüğünüz gibi, zorlanacak kadar mantıksız değil. Alemde Efendimiz aleyhissalatü vesselam için hazırlanmış bir saray neden olmasın ? Kaldı ki bu söz hadis olmasa dahi bu manayı tefekkür etmenin ne zararı olabilir ? Eğer ki bütün hadisleri akıl mantık mizanı ile değerlendirecek olur isek, sizin de benim de anlayamayacağım sahih olan birçok hadis bulmak mümkündür. Bu yüzden hadisler konusunda sadece akıl değil nakiller de dikkate alınır. Alimlerin görüşleri de dikkate alınır. Bahsini ettiğimiz sözün bu manasını teyid eden başka hadisler var ise bu söz pekala hadis olabilir. 2. si verdiğiniz kaynakların hemen hiçbirisini okumadım. İhtimaldir ki siz de benim okuduğum eserlerin hepsini okumamışsınızdır. Risale-i Nur'u okudum ve Risale-i Nur'da bu söz hadis olarak aktarılmaktadır. Üstad Hazretlerinin bu sözü hadis olarak nakletmesi ile Muhaddislerin bir kısmının hadis olmadığı yönündeki görüşleri zıtlık arzediyorsa, ihtilaftaki rahmet olarak değerlendirilebilir. Çünkü hepsi de hak için konuşuyorlar, enaniyeti adına konuşmuyorlar. Bilerek yapılan hatalardan, Allah cc. cümlemizi muhafaza etsin, amin.[/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 41 : Hz. Peygambere yalan isnad etmek - Hadis uydurmak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…