Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 6 : Vücudun Zekatı Oruç
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="La-Tahzen" data-source="post: 258484" data-attributes="member: 1006758"><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px"><strong><em><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Aç kalmakla nefis terbiye edilirmi?</span></span></span></em></strong></span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px"></span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px"></span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">Ramazan-ı Şerifin orucu, doğrudan doğruya nefsin mevhum </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">rububiyetini kırmak ve aczini göstermekle ubudiyetini bildirmek cihetindeki </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">hikmetlerinden bir hikmeti şudur ki: </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px"></span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">Nefis Rabbisini tanımak istemiyor, </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">firavunane kendi rububiyet istiyor. Ne kadar azablar çektirilse, o damar onda </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">kalır. Fakat açlıkla o damarı kırılır. İşte Ramazan-ı Şerifteki oruç doğrudan </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">doğruya nefsin firavunluk cephesine darbe vurur, kırar. Aczini, za'fını, fakrını </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">gösterir. Abd olduğunu bildirir. </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px"></span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">Hadîsin rivayetlerinde vardır ki: </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">Cenab-ı Hak nefse demiş ki: "Ben neyim, sen nesin?" Nefis demiş: "Ben benim, sen </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">sensin!" Azab vermiş, Cehennem'e atmış, yine sormuş. Yine demiş: "Ene ene, ente </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">ente." Hangi nevi azabı vermiş, enaniyetten vazgeçmemiş. Sonra açlık ile azab </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">vermiş, yani aç bırakmış. Yine sormuş: "Men ene vema ente?" Nefis demiş: ente </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">rabbirrahim ve ene abdik el- aciz. Yani: "Sen benim Rabb-i Rahîmimsin, ben senin </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">âciz bir abdinim" </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px"></span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">Allah'ım efendimiz Muhammed'e, onun Al ve Ashabına, </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">Ramazan ayında okunan Kur’an harflerinin sevabı adedince, senin rızan vasıtası, </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">onun üzerindeki hakkının ifası olacak salat ve selam eyle. </span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px"></span></strong></span></p><p><span style="color: #4b0082"><strong><span style="font-size: 10px">29.mektup 2.kısım</span></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="La-Tahzen, post: 258484, member: 1006758"] [COLOR=#4b0082][B][SIZE=2][B][I][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=#000000]Aç kalmakla nefis terbiye edilirmi?[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B] Ramazan-ı Şerifin orucu, doğrudan doğruya nefsin mevhum rububiyetini kırmak ve aczini göstermekle ubudiyetini bildirmek cihetindeki hikmetlerinden bir hikmeti şudur ki: Nefis Rabbisini tanımak istemiyor, firavunane kendi rububiyet istiyor. Ne kadar azablar çektirilse, o damar onda kalır. Fakat açlıkla o damarı kırılır. İşte Ramazan-ı Şerifteki oruç doğrudan doğruya nefsin firavunluk cephesine darbe vurur, kırar. Aczini, za'fını, fakrını gösterir. Abd olduğunu bildirir. Hadîsin rivayetlerinde vardır ki: Cenab-ı Hak nefse demiş ki: "Ben neyim, sen nesin?" Nefis demiş: "Ben benim, sen sensin!" Azab vermiş, Cehennem'e atmış, yine sormuş. Yine demiş: "Ene ene, ente ente." Hangi nevi azabı vermiş, enaniyetten vazgeçmemiş. Sonra açlık ile azab vermiş, yani aç bırakmış. Yine sormuş: "Men ene vema ente?" Nefis demiş: ente rabbirrahim ve ene abdik el- aciz. Yani: "Sen benim Rabb-i Rahîmimsin, ben senin âciz bir abdinim" Allah'ım efendimiz Muhammed'e, onun Al ve Ashabına, Ramazan ayında okunan Kur’an harflerinin sevabı adedince, senin rızan vasıtası, onun üzerindeki hakkının ifası olacak salat ve selam eyle. 29.mektup 2.kısım[/SIZE][/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale Analiz ve Çalışmalar
Hadis Sohbetleri
Hadis Sohbetleri 6 : Vücudun Zekatı Oruç
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…