Cevap: Hadis Sohbetleri 97- "Ey müslümanlar! Allah size haccı farz kıldı, haccedin!"
MÜZDELİFE’DE VAKFE
Bilal İbnu Rabah radıyallahu anh anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalatu vesselam bana, Müzdelife vakfesinin sabahında: “Ey Bilal! Halkı sustur -veya Halkı dinlet!†buyurdular. Sonra halka şu hitabede bulundular:
“Allah Teala hazretleri, şüphesiz, şu Müzdelife’nizde, sizlere iyilik ve ihsanda bulunarak, günahkarlarınızı, hayır sahipleriniz hatırına bağışladı. İyilerinize dilediğini verdi. Öyleyse Allah’ın adıyla (buradan Mina’ya) hareket edin!â€
AKABE CEMRESİ (İLK TAŞLAMA YERİ)NDE DURULMAZ
İbnu Abbas radıyallahu anh anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalatu vesselam Akabe cemresine taş attığı zaman hemen geçiyor (orada dua ve zikir için) durmuyordu.â€
TELBİYEYİ KESME ZAMANI
İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalatu vesselam Akabe cemresine (ilk taşlama)ya kadar telbiye getirdi (Lebbeyk… dedi).â€
TELBİYEYİ KESME ZAMANI
Hz. Cabir İbnu Abdillah radıyallahu anhüma anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalatu vesselam, kurban günü, Mina’da halk(ın suallerine cevap vermek üzere) oturdu. Bir adam yanına gelip: “Ey Allah’ın Resûlü! Kurbanımı kesmezden önce traş oldum!†dedi. “Bir zararı yok!†buyurdular. Sonra bir başkası gelip: “Ey Allah’ın Resûlü! Taşlamaları yapmazdan önce kurbanımı kestim†dedi. “Bir zararı yok!†buyurdular. O gün menasikle ilgili takdim ve tehirden her ne sorulmuşsa mutlaka “Bir zararı yok!†diye cevap verdiler.â€