Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
"Hadise gerek yok, biz yalnız ‘Kur’ân İslâmı’nı kabul ederiz" diyenlere...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Abidin1" data-source="post: 218632" data-attributes="member: 11964"><p><strong>Cevap: "Hadise gerek yok, biz yalnız ‘Kur’ân İslâmı’nı kabul ederiz" diyenl</strong></p><p></p><p>Selamın aleyküm;</p><p>Allah razı olsun. Günümüzün çok önemli konularından..</p><p></p><p>Hani br konu vardı bu sitede günümüz insanının en büyük sorunu nedir diye.. İşte gene oradaki cevabım aklıma geldi.. İnsanın en büyük hatası kendini büyük görmesidir.. Ahir zamanın fitnesi de budur işte.. Teknoloji, bilgile kolay ulaşmak, ulaşımın kolaylaşması malın ve sağlık teknolojileri sayesinde ömrün uzaması insanın en derin hastalığı olan kibri daha da coşturuyor.. Belki 150-200 yıl sonra teknoloji, o kadar gelişir ki bir insanı öldürüp yeniden diriltebilir... O zaman işte kibri daha da coşar.. Belki ilahlık iddiasında bulunur.. :S İşte bu durum iman eksikliğinden değil.. Çağın getirdiğine karşı vaziyet alamamaktan olur..</p><p></p><p>Halbuki dese kendine ben kimim diye.. Bunca alimler geçmiş büyükler geçmiş Hz. Peygamberin torunları geçmiş onlar göremedi de bana mı kaldı diye.. İşte bir büyük Alimin peşine takılmalı insan.. Hz. imam zeyd, İmam-ı Azam yada Cafer sadık gibi.. Onların yolundan gitse işte kaybolmaz.. Hem bir yerde okumuştum şimdi bulamam ama hazreti Cafer sadık demiş ki Kur'an a uymayan hadisler sağlam değil diye.. Böyle bir büyüğe bağlanması işte onu mevzu olanlardan da korur.. Ben aslında hep diyanete uyarım bu tip konularda..</p><p></p><p></p><p></p><p>Geçenlerde aklıma takılan bir konu olmuştu bu.. Malikiler mesela ellerini namazda bağlamazlar sünnet olduğu üzere bizler ise ellerimizi bağlayarak bu sünneti hiç yerine getirmiyoruz.. Ya da başka bir bakış açısıyla onlarda ellerini bağlamayıp o sünnet yerine getirmiyor..</p><p></p><p>Umarım İslam toplumu herzaman birlik te, dayanışma içerisinde, kardeşçesine bir arada olur.. Allah yardımcımız olsun..</p><p></p><p><strong>Saygılar</strong>. Hayırlı günler..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abidin1, post: 218632, member: 11964"] [b]Cevap: "Hadise gerek yok, biz yalnız ‘Kur’ân İslâmı’nı kabul ederiz" diyenl[/b] Selamın aleyküm; Allah razı olsun. Günümüzün çok önemli konularından.. Hani br konu vardı bu sitede günümüz insanının en büyük sorunu nedir diye.. İşte gene oradaki cevabım aklıma geldi.. İnsanın en büyük hatası kendini büyük görmesidir.. Ahir zamanın fitnesi de budur işte.. Teknoloji, bilgile kolay ulaşmak, ulaşımın kolaylaşması malın ve sağlık teknolojileri sayesinde ömrün uzaması insanın en derin hastalığı olan kibri daha da coşturuyor.. Belki 150-200 yıl sonra teknoloji, o kadar gelişir ki bir insanı öldürüp yeniden diriltebilir... O zaman işte kibri daha da coşar.. Belki ilahlık iddiasında bulunur.. :S İşte bu durum iman eksikliğinden değil.. Çağın getirdiğine karşı vaziyet alamamaktan olur.. Halbuki dese kendine ben kimim diye.. Bunca alimler geçmiş büyükler geçmiş Hz. Peygamberin torunları geçmiş onlar göremedi de bana mı kaldı diye.. İşte bir büyük Alimin peşine takılmalı insan.. Hz. imam zeyd, İmam-ı Azam yada Cafer sadık gibi.. Onların yolundan gitse işte kaybolmaz.. Hem bir yerde okumuştum şimdi bulamam ama hazreti Cafer sadık demiş ki Kur'an a uymayan hadisler sağlam değil diye.. Böyle bir büyüğe bağlanması işte onu mevzu olanlardan da korur.. Ben aslında hep diyanete uyarım bu tip konularda.. Geçenlerde aklıma takılan bir konu olmuştu bu.. Malikiler mesela ellerini namazda bağlamazlar sünnet olduğu üzere bizler ise ellerimizi bağlayarak bu sünneti hiç yerine getirmiyoruz.. Ya da başka bir bakış açısıyla onlarda ellerini bağlamayıp o sünnet yerine getirmiyor.. Umarım İslam toplumu herzaman birlik te, dayanışma içerisinde, kardeşçesine bir arada olur.. Allah yardımcımız olsun.. [B]Saygılar[/B]. Hayırlı günler.. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
"Hadise gerek yok, biz yalnız ‘Kur’ân İslâmı’nı kabul ederiz" diyenlere...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…