Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
Hafızanızın gücünü ölçtünüz mü? TEST
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="NuruAhsen" data-source="post: 22457" data-attributes="member: 857"><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Arziye, Şaziye ve Raziye üç kız kardeştir. Üçü de birbirinden unutkandır. Arziye bir gün evlenir ve kardeşleri evine ilk kez gelir. Arziye not eder; kahve ikram edeceksin, yemek ikram edeceksin, çay, meyve… ikram edeceksin. En sonuna da şunu yazar; her ikramdan sonra üzerini çizeceksin. Kahve ikram eder Arziye kardeşlerine ama üzerini çizmez. Unuttuğu için tekrar tekrar kahve ikram eder. Raziye ve Şaziye de unuttuğundan içerler. Akşam olunca kalkarlar. Şaziye ve Raziye yolda konuşurlar; Arziye bir kahve bile ikram etmedi. Arziye de eşine der ki; Evime geldiler bir kahve bile içmeden gittiler. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">Unutkanlığınız bu düzeyde olmadığı taktirde "Hatırlayacağım, hatırlıyorum…" demelisiniz. </span></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Bilgisayar</span></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"> beynimizden örnek alınarak yapılmıştır. Bilgisayara bir komut verdiğiniz zaman mutlaka yapar. Bir şeyi hatırlamak istediğinizde "Bu bilgiyi bana getir…" dediğinizde o bilgi size mutlaka gelir. Aksi halde "Unuttum, hatırlayamıyorum…" derseniz o bilgi asla gelmez. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><strong>Demans başlangıcı varsa </strong></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">Yoğun stres, zihinsel yorgunluk gibi faktörler unutkanlığa neden olabilir. İsimleri, </span></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">telefon</span></span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"> numaralarını, eşyalarımızın yerini, söz verdiğimiz halde arkadaşımızı aramayı, alışverişe çıkarken alacaklarımızı unuttuğumuzda "bugünlerde çok unutkan oldum" deriz. Bu durum bazen sorulan soruları tekrarlama, yolları, mekanları karıştırma, işte verimliliğin düşmesi, çevreye ve hobilere ilgide azalma ile de kendini gösterebilir. Oysa günlük yaşamı çok etkilemediğini düşündüğümüz unutkanlıklar, ileri yaşlarda görüldüğünde halk arasında "bunama" olarak bilinen "demans" adlı hastalığın habercisi olabilir. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: red"><strong>Aşağıdaki soruları cevaplayarak hafızanızın gücünüzü ölçün</strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">Bu testin sonuçları doktor muayenesi ve değerlendirmesi yerine geçmez. Klinik değerlendirme için doktorunuza başvurunuz. </span></span></span></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Sorular</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">1. Evde sürekli bir şeyler arıyorum.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">2. Daha önce geldiğim bir yeri bulamıyorum.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">3. Yaptığımı sandığım bir işi gerçekten yapıp yapmadığımı kontrol ediyorum.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">4. Dışarı çıkarken yanıma almam gerekenleri unutuyorum.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">5. Bir önceki gün yapmam istenen bir işi unutuyorum.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">6. Ara sıra görüştüğüm arkadaşlarımı ve akrabalarımı tanımakta güçlük çekiyorum.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">7. Okumakta olduğum yazıda anlatılan hikâyenin ne olduğunu karıştırıyorum.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">8. İletmem gereken önemli mesajları unutuyorum.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">9. Kendimle ilgili önemli detayları, örneğin doğum tarihimi ya da yaşadığım semtin adını unutuyorum.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">10. Bana anlatılan bir hikâyenin ayrıntılarını karıştırıyorum.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">11. Eşyaların durdukları yeri unutuyorum veya onları tamamen yanlış yerde arıyorum.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">12. Daha önceden bildiğim bir otoyolda ya da binada yönümü kaybediyorum.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">13. Her zaman yaptığım işleri iki kez yapıyorum. Örneğin çayı iki kez demliyorum ya da saçımı üst üste iki kez yıkıyorum.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">14. Az önce söylediğim şeyi unutup bir kez daha söylüyorum ya da aynı soruyu üst üste iki kez soruyorum. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: red"><strong>Cevaplar</strong></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">a) Asla ya da hemen hemen hiç (Yılda bir kez ve daha az)</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">b) Zaman zaman (Ayda birkaç kez)</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">c) Sık sık (Haftada birkaç kez)</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred">d) Çok sık (Her gün) </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: red"><strong>Değerlendirme</strong></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><strong>a şıkkı çoğunluktaysa </strong>(Hafızanız mükemmel)</span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><strong>b şıkkı çoğunluktaysa </strong>(Hafızanız kuvvetli ancak onu kuvvetlendirmek için yazılmış kitaplardan ve oyunlardan yararlanabilirsiniz.)</span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="color: darkred"><strong>c ve d şıkkı çoğunluktaysa </strong>(Hafızanız çok zayıf. Hafızanızdaki boşluklar hayatınızı cehenneme çeviriyor olmalı. Unutkanlığınızın gerçek)</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="NuruAhsen, post: 22457, member: 857"] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Arziye, Şaziye ve Raziye üç kız kardeştir. Üçü de birbirinden unutkandır. Arziye bir gün evlenir ve kardeşleri evine ilk kez gelir. Arziye not eder; kahve ikram edeceksin, yemek ikram edeceksin, çay, meyve… ikram edeceksin. En sonuna da şunu yazar; her ikramdan sonra üzerini çizeceksin. Kahve ikram eder Arziye kardeşlerine ama üzerini çizmez. Unuttuğu için tekrar tekrar kahve ikram eder. Raziye ve Şaziye de unuttuğundan içerler. Akşam olunca kalkarlar. Şaziye ve Raziye yolda konuşurlar; Arziye bir kahve bile ikram etmedi. Arziye de eşine der ki; Evime geldiler bir kahve bile içmeden gittiler. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]Unutkanlığınız bu düzeyde olmadığı taktirde "Hatırlayacağım, hatırlıyorum…" demelisiniz. [/COLOR][/FONT][/SIZE][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]Bilgisayar[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred] beynimizden örnek alınarak yapılmıştır. Bilgisayara bir komut verdiğiniz zaman mutlaka yapar. Bir şeyi hatırlamak istediğinizde "Bu bilgiyi bana getir…" dediğinizde o bilgi size mutlaka gelir. Aksi halde "Unuttum, hatırlayamıyorum…" derseniz o bilgi asla gelmez. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][B]Demans başlangıcı varsa [/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]Yoğun stres, zihinsel yorgunluk gibi faktörler unutkanlığa neden olabilir. İsimleri, [/COLOR][/FONT][/SIZE][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]telefon[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred] numaralarını, eşyalarımızın yerini, söz verdiğimiz halde arkadaşımızı aramayı, alışverişe çıkarken alacaklarımızı unuttuğumuzda "bugünlerde çok unutkan oldum" deriz. Bu durum bazen sorulan soruları tekrarlama, yolları, mekanları karıştırma, işte verimliliğin düşmesi, çevreye ve hobilere ilgide azalma ile de kendini gösterebilir. Oysa günlük yaşamı çok etkilemediğini düşündüğümüz unutkanlıklar, ileri yaşlarda görüldüğünde halk arasında "bunama" olarak bilinen "demans" adlı hastalığın habercisi olabilir. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=red][B]Aşağıdaki soruları cevaplayarak hafızanızın gücünüzü ölçün[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]Bu testin sonuçları doktor muayenesi ve değerlendirmesi yerine geçmez. Klinik değerlendirme için doktorunuza başvurunuz. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [B][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=red]Sorular[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][COLOR=darkred]1. Evde sürekli bir şeyler arıyorum.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]2. Daha önce geldiğim bir yeri bulamıyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]3. Yaptığımı sandığım bir işi gerçekten yapıp yapmadığımı kontrol ediyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]4. Dışarı çıkarken yanıma almam gerekenleri unutuyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]5. Bir önceki gün yapmam istenen bir işi unutuyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]6. Ara sıra görüştüğüm arkadaşlarımı ve akrabalarımı tanımakta güçlük çekiyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]7. Okumakta olduğum yazıda anlatılan hikâyenin ne olduğunu karıştırıyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]8. İletmem gereken önemli mesajları unutuyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]9. Kendimle ilgili önemli detayları, örneğin doğum tarihimi ya da yaşadığım semtin adını unutuyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]10. Bana anlatılan bir hikâyenin ayrıntılarını karıştırıyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]11. Eşyaların durdukları yeri unutuyorum veya onları tamamen yanlış yerde arıyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]12. Daha önceden bildiğim bir otoyolda ya da binada yönümü kaybediyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]13. Her zaman yaptığım işleri iki kez yapıyorum. Örneğin çayı iki kez demliyorum ya da saçımı üst üste iki kez yıkıyorum.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]14. Az önce söylediğim şeyi unutup bir kez daha söylüyorum ya da aynı soruyu üst üste iki kez soruyorum. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=red][B]Cevaplar[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]a) Asla ya da hemen hemen hiç (Yılda bir kez ve daha az)[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]b) Zaman zaman (Ayda birkaç kez)[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]c) Sık sık (Haftada birkaç kez)[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred]d) Çok sık (Her gün) [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=red][B]Değerlendirme[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][B]a şıkkı çoğunluktaysa [/B](Hafızanız mükemmel)[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][B]b şıkkı çoğunluktaysa [/B](Hafızanız kuvvetli ancak onu kuvvetlendirmek için yazılmış kitaplardan ve oyunlardan yararlanabilirsiniz.)[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Palatino Linotype][COLOR=darkred][B]c ve d şıkkı çoğunluktaysa [/B](Hafızanız çok zayıf. Hafızanızdaki boşluklar hayatınızı cehenneme çeviriyor olmalı. Unutkanlığınızın gerçek)[/COLOR][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
Hafızanızın gücünü ölçtünüz mü? TEST
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…