Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Haftanın Konusu 1 - Hazret-i Muhammed Sallallahü Aleyhi Ve Sellem..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Huseyni" data-source="post: 407336" data-attributes="member: 27"><p><span style="font-family: 'verdana'"><strong>Bizi Onun a.s.m. hayatında en çok etkileyen kare hangisidir,</strong></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Beni Efendimizin a.s.m. hayatında en etkileyen kareler; yetim doğduğu, çocuk yaşta annesini, dedesini kaybettiği, sonra en büyük destekçisi Ebu Talibi kaybettiği, sonra evlenip Hazreti Hatice r.a. annemizden olan çocuklarını bir bir kaybettiği, hatta Hazreti Hatice r.a. annemizi dahi kaybettiği halde, tek başına yola çıktığı, İslamı kainata ve bütün insanlığa duyurma vazifesinde, karşılaştığı her türlü zorluğa rağmen, en ufak bir tedirginlik yaşamadan, tereddüt etmeden, davasını herşeyin üzerinde tutması ve bunda muvaffak olmasıdır. Bazen insan derdim var sanıyor. Çok sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz ama şöyle bir düşünüp Efendimizin a.s.m. hayatı ile kendimizinkini kıyas ettiğimizde, bizimkiler devede kulak bile yapmıyordur herhalde. Bu zamanda bir iki evladını ve en yakın akrabalarını kaybedip, sonra bütün bunları bir kenara koyup, "benim davam var" diye ortaya çıkıp tebliğat yapan kaç insan vardır. Bırakalım anne babayı kaybetmeyi, çantasını kaybeden bile iman davasını bırakacak ya da erteleyecek vaziyette.</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">Efendimiz a.s.m. hayatının 2. en etkileyici karesi ise, 23 yıl gibi kısa bir sürede dünyada 2. bir örneği olmayan, yüzbinlerce insan yetiştirme muvaffakiyeti. Üstad Hazretlerinin de Mektubatta ifade ettiği gibi: "<strong>İşte, şu Asr-ı Saadeti görmeyenlere, Ceziretü’l-Arabı gözlerine sokuyoruz. Haydi, yüzer feylesofu alsınlar, oraya gitsinler, yüz sene çalışsınlar! O zâtın o zamana nisbeten bir senede yaptığının yüzden birisini acaba yapabilirler mi?</strong>"</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'">İnsanlık yüzyıllardır içtimai hayatı yasaklarla, emirlerle tanzim etmeye, toplum huzurunu arttırmaya çalışıyor. Ancak ne yapsalar, metodları tutmuyor. Bi tarafı düzeltirken başka tarafı bozuyorlar. Aslında huzurun formülü o kadar da zor değil. İnatlarını yenip Onun a.s.m. nasıl muvaffak olduğunu inceleyip, ona göre bir metod uygulasalar, ne kadar boşa çaba sarfetmiş olduklarını görecekler. İslam fıtrat dinidir. Fıtrat yalan söylemez. Bir emri varsa, uygulandığında mutlak ve umumi faydası vardır. Faydası olmayan bir netice varsa, metod yanlış uygulanmış demektir.</span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Huseyni, post: 407336, member: 27"] [FONT=verdana][B]Bizi Onun a.s.m. hayatında en çok etkileyen kare hangisidir,[/B] Beni Efendimizin a.s.m. hayatında en etkileyen kareler; yetim doğduğu, çocuk yaşta annesini, dedesini kaybettiği, sonra en büyük destekçisi Ebu Talibi kaybettiği, sonra evlenip Hazreti Hatice r.a. annemizden olan çocuklarını bir bir kaybettiği, hatta Hazreti Hatice r.a. annemizi dahi kaybettiği halde, tek başına yola çıktığı, İslamı kainata ve bütün insanlığa duyurma vazifesinde, karşılaştığı her türlü zorluğa rağmen, en ufak bir tedirginlik yaşamadan, tereddüt etmeden, davasını herşeyin üzerinde tutması ve bunda muvaffak olmasıdır. Bazen insan derdim var sanıyor. Çok sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz ama şöyle bir düşünüp Efendimizin a.s.m. hayatı ile kendimizinkini kıyas ettiğimizde, bizimkiler devede kulak bile yapmıyordur herhalde. Bu zamanda bir iki evladını ve en yakın akrabalarını kaybedip, sonra bütün bunları bir kenara koyup, "benim davam var" diye ortaya çıkıp tebliğat yapan kaç insan vardır. Bırakalım anne babayı kaybetmeyi, çantasını kaybeden bile iman davasını bırakacak ya da erteleyecek vaziyette. Efendimiz a.s.m. hayatının 2. en etkileyici karesi ise, 23 yıl gibi kısa bir sürede dünyada 2. bir örneği olmayan, yüzbinlerce insan yetiştirme muvaffakiyeti. Üstad Hazretlerinin de Mektubatta ifade ettiği gibi: "[B]İşte, şu Asr-ı Saadeti görmeyenlere, Ceziretü’l-Arabı gözlerine sokuyoruz. Haydi, yüzer feylesofu alsınlar, oraya gitsinler, yüz sene çalışsınlar! O zâtın o zamana nisbeten bir senede yaptığının yüzden birisini acaba yapabilirler mi?[/B]" İnsanlık yüzyıllardır içtimai hayatı yasaklarla, emirlerle tanzim etmeye, toplum huzurunu arttırmaya çalışıyor. Ancak ne yapsalar, metodları tutmuyor. Bi tarafı düzeltirken başka tarafı bozuyorlar. Aslında huzurun formülü o kadar da zor değil. İnatlarını yenip Onun a.s.m. nasıl muvaffak olduğunu inceleyip, ona göre bir metod uygulasalar, ne kadar boşa çaba sarfetmiş olduklarını görecekler. İslam fıtrat dinidir. Fıtrat yalan söylemez. Bir emri varsa, uygulandığında mutlak ve umumi faydası vardır. Faydası olmayan bir netice varsa, metod yanlış uygulanmış demektir. [/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Haftanın Konusu 1 - Hazret-i Muhammed Sallallahü Aleyhi Ve Sellem..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…