Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Hakikat mesleğinin evradından (Namaz tesbihatı)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="aczmendi reþha" data-source="post: 168348" data-attributes="member: 18687"><p></p><p> </p><p><span style="color: red"><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">بِاسْمِهِ سُبْحَانَهُ</span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Courier New TUR'"> </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Courier New TUR'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Courier New TUR'"><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"> Birinci Mes'ele : Kardeşlerimizden birisinin namaz tesbihatında tekâsül göstermesine binâen dedim: Namazdan sonraki tesbihatlar,<strong><span style="color: darkred"><u> tarikat-ı Muhammediye'dir (A.S.M.) ve Velâyet-i Ahmediyenin (A.S.M.) bir evradıdır</u></span></strong>. O noktadan ehemmiyeti büyüktür. Sonra, bu kelimenin hakikatı böyle inkişaf etti:</span></span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Courier New TUR'"><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"> Nasıl ki, Risalete inkılâb eden Velâyet-i Ahmediye, bütün velâyetlerin fevkındedir; öyle de, o Velâyetin tarîkatı ve o<span style="color: darkred"> Velâyet-i Kübrâ'nın evrad-ı mahsusası olan namazın akabindeki tesbihat</span>, o derece sâir tarikatların ve evradların fevkındedir. Bu sır dahi şöyle inkişaf etti:</span></span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Courier New TUR'"><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"> Nasıl zikir dairesinde bir meclisde veyahut hatme-i Nakşiyede bir mescidde birbiriyle alâkadar hey'et-i mecmuada nûrani bir vaziyet hissediliyor.<span style="color: darkred"><u> Kalbi hüşyar bir zât</u></span>, namazdan sonra "Sübhanallah Sübhanallah" deyip tesbihi çekerken, o dâire-i zikrin reisi olan Zât-ı <span style="color: darkred"><u>Ahmediyenin (A.S.M.) müvacehesinde</u></span>, yüz milyon, tesbih elinde çektiklerini mânen hisseder; o azamet ve ulviyetle "Sübhanallah Sübhanallah Sübhanallah" der. Sonra o serzâkirin emr-i mânevîsiyle "Elhamdülillah Elhamdülillah" dediği vakit, o halka-i zikrin ve o çok geniş dairesi bulunan <span style="color: darkred">Hatme-i Ahmediyenin (A.S.M.) dairesinde yüz milyon müridlerin</span> "Elhamdülillah Elhamdülillah"larından tezahür eden azametli bir hamdi düşünüp<span style="color: darkred"><u> içinde</u></span> "Elhamdülillah" ile iştirak eder. Ve hakezâ "Allahü Ekber Allahü Ekber" ve duadan sonra "Lâ ilahe illallah, Lâ ilahe illallah, Lâ ilahe illallah" otuzüç defa o <span style="color: darkred">Tarikat-ı Ahmediyenin (A.S.M.) halka-i zikrinde ve hatme-i kübrâsında sâbık mânâ ile o ihvan-ı tarîkatı nazara alıp</span>, o halkanın ser-zâkiri olan Zât-ı Ahmediye Aleyhissalâtü Vesselâm'a müteveccih olup </span></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"><span style="font-family: 'Courier New'">اَلْفُ اَلْفِ صَلاَةٍ وَ اَلْفُ اَلْفِ سَلاَمٍ عَلَيْكَ يَا رَسُولَ اللَّهِ</span></span></span><span style="color: black"><span style="font-family: 'Courier New TUR'"><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"> der, diye anladım ve hissettim ve hayâlen gördüm. <span style="color: darkred"><u>Demek</u></span>, tesbihat-ı salâtiyenin çok ehemmiyeti var.</span></span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Courier New TUR'"><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">(Tarihçe-i Hayat -4.kısım)</span></span></span></span><span style="font-family: 'Courier New TUR'"></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New TUR'"></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New TUR'"></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New TUR'"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">Aziz Sıddık Kardeşlerim,</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New TUR'"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"> <span style="color: darkred"><u>Namaz tesbihatının sırrına</u></span> göre ; nasıl ki namazdan sonra tesbih ve zikir ve tehlil ile <u><span style="color: darkred">hatme-i muazzama-i Muhammediye</span></u> ve zikir ve tesbih eden ve rûy-u zemin kadar geniş bir halka-i tahmidat-ı Ahmediye dairesine tasavvuran ve niyeten girmek medar-ı füyuzat olduğu gibi ; <span style="color: darkred"><u>ben ve biz dahi Risale-i Nur'un geniş daire-i dersinde ve halka-i envârında ders alan ve çalışan binler mâsum lisanların</u></span> mübarek ihtiyarların dualarına ve a'mal-i salihalarına hissedar olmak ve dualarına âmîn demek hükmünde olarak, <u><span style="color: darkred">onlarla tayy-ı mekân ederek gıyaben omuz omuza, diz dize bulunmak hayaliyle ve niyetiyle ve tasavvuriyle kendimizi fevkalhad bahtiyar biliyoruz. </span></u>Hususan âhir ömrümde böyle kıymetdar mânevî evlâdları ve yüzer Abdurrahman'ları bulmak, benim için dünyada Cennet hayatı hükmüne geçiyor. Geçen Ramazan-ı Şerif'te, hastalık münasebetiyle, herbir kardeşim, benim hesabıma bir saat çalışmasının büyük bir neticesini aynelyakîn ve hakkalyakîn gördüğümden, böyle duaları reddedilmez mâsumların ve mübarek ihtiyarların ve üstadlarının benim hesabıma olan duaları ve çalışmaları, benim Risale-i Nura hizmetimin uhrevî bir netice-i bâkıyesini dünyada dahi bana gösterdi.</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New TUR'"><span style="color: black"><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"></span></span></span></span><span style="color: black"><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">اَلْبَاقِى هُوَ الْبَاقِى</span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Courier New TUR'"><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">Kardeşiniz</span></span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Courier New TUR'"><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">Said Nursî</span></span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Courier New TUR'"><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">(Tarihçe-i Hayat - 4.kısım)</span></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aczmendi reþha, post: 168348, member: 18687"] [COLOR=red][FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=red][FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=red][FONT=Courier New][SIZE=3]بِاسْمِهِ سُبْحَانَهُ[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=red][FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Courier New TUR] [FONT=Courier New][SIZE=3] Birinci Mes'ele : Kardeşlerimizden birisinin namaz tesbihatında tekâsül göstermesine binâen dedim: Namazdan sonraki tesbihatlar,[B][COLOR=darkred][U] tarikat-ı Muhammediye'dir (A.S.M.) ve Velâyet-i Ahmediyenin (A.S.M.) bir evradıdır[/U][/COLOR][/B]. O noktadan ehemmiyeti büyüktür. Sonra, bu kelimenin hakikatı böyle inkişaf etti: Nasıl ki, Risalete inkılâb eden Velâyet-i Ahmediye, bütün velâyetlerin fevkındedir; öyle de, o Velâyetin tarîkatı ve o[COLOR=darkred] Velâyet-i Kübrâ'nın evrad-ı mahsusası olan namazın akabindeki tesbihat[/COLOR], o derece sâir tarikatların ve evradların fevkındedir. Bu sır dahi şöyle inkişaf etti: Nasıl zikir dairesinde bir meclisde veyahut hatme-i Nakşiyede bir mescidde birbiriyle alâkadar hey'et-i mecmuada nûrani bir vaziyet hissediliyor.[COLOR=darkred][U] Kalbi hüşyar bir zât[/U][/COLOR], namazdan sonra "Sübhanallah Sübhanallah" deyip tesbihi çekerken, o dâire-i zikrin reisi olan Zât-ı [COLOR=darkred][U]Ahmediyenin (A.S.M.) müvacehesinde[/U][/COLOR], yüz milyon, tesbih elinde çektiklerini mânen hisseder; o azamet ve ulviyetle "Sübhanallah Sübhanallah Sübhanallah" der. Sonra o serzâkirin emr-i mânevîsiyle "Elhamdülillah Elhamdülillah" dediği vakit, o halka-i zikrin ve o çok geniş dairesi bulunan [COLOR=darkred]Hatme-i Ahmediyenin (A.S.M.) dairesinde yüz milyon müridlerin[/COLOR] "Elhamdülillah Elhamdülillah"larından tezahür eden azametli bir hamdi düşünüp[COLOR=darkred][U] içinde[/U][/COLOR] "Elhamdülillah" ile iştirak eder. Ve hakezâ "Allahü Ekber Allahü Ekber" ve duadan sonra "Lâ ilahe illallah, Lâ ilahe illallah, Lâ ilahe illallah" otuzüç defa o [COLOR=darkred]Tarikat-ı Ahmediyenin (A.S.M.) halka-i zikrinde ve hatme-i kübrâsında sâbık mânâ ile o ihvan-ı tarîkatı nazara alıp[/COLOR], o halkanın ser-zâkiri olan Zât-ı Ahmediye Aleyhissalâtü Vesselâm'a müteveccih olup [/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR][SIZE=3][COLOR=red][FONT=Courier New]اَلْفُ اَلْفِ صَلاَةٍ وَ اَلْفُ اَلْفِ سَلاَمٍ عَلَيْكَ يَا رَسُولَ اللَّهِ[/FONT][/COLOR][/SIZE][COLOR=black][FONT=Courier New TUR][FONT=Courier New][SIZE=3] der, diye anladım ve hissettim ve hayâlen gördüm. [COLOR=darkred][U]Demek[/U][/COLOR], tesbihat-ı salâtiyenin çok ehemmiyeti var. (Tarihçe-i Hayat -4.kısım)[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR][FONT=Courier New TUR] [COLOR=black][FONT=Courier New][SIZE=3]Aziz Sıddık Kardeşlerim, [COLOR=darkred][U]Namaz tesbihatının sırrına[/U][/COLOR] göre ; nasıl ki namazdan sonra tesbih ve zikir ve tehlil ile [U][COLOR=darkred]hatme-i muazzama-i Muhammediye[/COLOR][/U] ve zikir ve tesbih eden ve rûy-u zemin kadar geniş bir halka-i tahmidat-ı Ahmediye dairesine tasavvuran ve niyeten girmek medar-ı füyuzat olduğu gibi ; [COLOR=darkred][U]ben ve biz dahi Risale-i Nur'un geniş daire-i dersinde ve halka-i envârında ders alan ve çalışan binler mâsum lisanların[/U][/COLOR] mübarek ihtiyarların dualarına ve a'mal-i salihalarına hissedar olmak ve dualarına âmîn demek hükmünde olarak, [U][COLOR=darkred]onlarla tayy-ı mekân ederek gıyaben omuz omuza, diz dize bulunmak hayaliyle ve niyetiyle ve tasavvuriyle kendimizi fevkalhad bahtiyar biliyoruz. [/COLOR][/U]Hususan âhir ömrümde böyle kıymetdar mânevî evlâdları ve yüzer Abdurrahman'ları bulmak, benim için dünyada Cennet hayatı hükmüne geçiyor. Geçen Ramazan-ı Şerif'te, hastalık münasebetiyle, herbir kardeşim, benim hesabıma bir saat çalışmasının büyük bir neticesini aynelyakîn ve hakkalyakîn gördüğümden, böyle duaları reddedilmez mâsumların ve mübarek ihtiyarların ve üstadlarının benim hesabıma olan duaları ve çalışmaları, benim Risale-i Nura hizmetimin uhrevî bir netice-i bâkıyesini dünyada dahi bana gösterdi. [/SIZE][/FONT][/COLOR][/FONT][COLOR=black][FONT=Courier New][SIZE=3]اَلْبَاقِى هُوَ الْبَاقِى[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Courier New TUR][FONT=Courier New][SIZE=3]Kardeşiniz Said Nursî (Tarihçe-i Hayat - 4.kısım)[/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR][FONT=Courier New][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Hakikat mesleğinin evradından (Namaz tesbihatı)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…