Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Hamd-hadisler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 168776" data-attributes="member: 5987"><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid">1744 - Fadâle İbnu Ubeyd (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) dua eden bir adamın, dua sırasında Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e salat ve selam okumadığını görmüştü. Hemen:</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid">"Bu kimse acele etti" buyurdu. Sonra adamı çağırıp:</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid">"Biriniz dua ederken, Allahu Teâlâ'ya hamd u senâ ederek başlasın, sonra Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e salât okusun, sonra da dilediğini istesin" buyurdu."</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid">Tirmizî, Daavat 66,(3473, 3475); Ebû Dâvud, Salât 358, (1481); Nesâî, Sehv 48, (3, 44).</span></span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid">1776 - Hz. Aişe (radıyallâhu anhâ) anlatıyor: "Resullulah (aleyhissalatu vesselâm) rüküsunda ve secdelerinde şu duayı çokca okurdu:</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid">"Sübhânekallâhümme Rabbenâ ve bi-hamdike, Allahümmağfirli. (Allah'ım, seni takdis ve tenzih ederim. Rabbimiz! Takdisimiz hamdinledir. Ey Allahım, beni mağfiret et.)" Bu duayı okumakla Kur'ân'a yani Kur'ân'ın: "Rabbini hamd ile tesbih et" (Nasr 3) âyetineuyuyordu."</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid">Buhâri, Ezân 123, 139, Meğâzi 50, Tefsir, İzâcâe nasrullahi ve'l-Feth; Müslim, Salât 217, (484); Ebü Dâvud, Salât 152, (877); Nesâi, İftitâh 153, (2, 219).</span></span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid">Müslim, Ebu Dâvud ve Nesâi'de gelen bir rivâyette şöyle denir: "Resüllullah (aleyhissalatu vesselâm) rükü ve secdesinde şöyle derdi: "Subbühun kuddüsün Rabbü'l-melaiketi ver-Rühi, (Münezzehsin, mükaddessin, meleklerin ve Ruh'un Rabbisin)".</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid">1780 - İbnu Ebi Evfâ (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalatu vesselâm) sırtını rüküdan kaldırdığı zaman: "SemiaIlâhu Iimen hamideh, Allahümme Rabbenâ Ieke'I-hamdü mil'es-semâvâti ve miI'eI-arzi ve miI'e mâ şi'te min şey'in ba'du. (AIIah, kendisine hamd edeni işitir. Ey AIIahım, ey Rabbimiz, semâlar dolusu, arz dolusu ve bunlardan başka istediğin her şey dolusu hamdler sana olsun" Müslim, Salat 204, (476); Ebu Dâvud, Salat 144, (846).</span></span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid">1781 - İbnu Abbâs (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) iki secde arasında: "Allahümme'ğfir li ve'rhamni, ve'cbürni, ve'hdini ve'rzukni. (Allahım bana mağfiret et, merhamet et, beni zengin kıl, bana hidâyet ver, bana rızık ver) derdi".</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid">Ebü Dâvud, Salât 145, (850); Tirmizi, Salât 211, (284); İbnu Mâce, Salât 23, (898).</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid">1808 - İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissâlatu vesselâm), seferden dönerken, uğradığı her tümsekte üç kere tekbir getirir, arkadan da: "Lâ ilâhe iIlaIIâhu vahdehu Iâ şerike Ieh, Iehü'I-mülkü ve Iehü'I-hamdü ve hüve aIâ külli şey'in kadir. (AIIah'tan başka ilah yoktur. O tekbir, ortağı yoktur, mülk O'nundur, hamd O'nadır. O herşeye kadirdir) dönüyoruz, tevbe ediyoruz, kulluk ediyoruz, secde ediyoruz, Rabbimize hamdediyoruz. AIIah va'dinde sâdık oldu, kuluna yardım etti. (Hendek Harbi'nde) müttefik orduları tek başına helâk etti" derdi.</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid">Buhâri, Daavât 52, Ömer 12, Cihâd 133, 197, Megâzi 29; Müslim, Hacc 428, (1344); Muvatta, Hacc 243, (1,421); Tirmizi, Hacc 104, (950); Ebu Dâvud, Cihâd 170, (2770).</span></span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid">1822 - el-Hudri (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam) elbiseyi yenilediği zaman şu duayı okurdu:</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid">Allahım! Hamd sanadır. -(giydiği şey ne ise) ismen söyleyerek- Bunu bana sen giydirdin. Bunun hayırlı olmasını, yapılış gayesine uygun olmasını diliyor, şerrinden ve yapılış gayesine uygun olmamasından da sana sığınıyorum."</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid">Ebu Dâvud, Libas 1, (4020); Tirmizi, Libâs 29, (1767).</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid">kaynak:selman sivridilli</span></span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 168776, member: 5987"] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=darkorchid]1744 - Fadâle İbnu Ubeyd (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) dua eden bir adamın, dua sırasında Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e salat ve selam okumadığını görmüştü. Hemen:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=darkorchid]"Bu kimse acele etti" buyurdu. Sonra adamı çağırıp:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=darkorchid]"Biriniz dua ederken, Allahu Teâlâ'ya hamd u senâ ederek başlasın, sonra Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e salât okusun, sonra da dilediğini istesin" buyurdu."[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=darkorchid]Tirmizî, Daavat 66,(3473, 3475); Ebû Dâvud, Salât 358, (1481); Nesâî, Sehv 48, (3, 44).[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [SIZE=4][COLOR=darkorchid] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid] [/COLOR][/SIZE] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=darkorchid]1776 - Hz. Aişe (radıyallâhu anhâ) anlatıyor: "Resullulah (aleyhissalatu vesselâm) rüküsunda ve secdelerinde şu duayı çokca okurdu:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=darkorchid]"Sübhânekallâhümme Rabbenâ ve bi-hamdike, Allahümmağfirli. (Allah'ım, seni takdis ve tenzih ederim. Rabbimiz! Takdisimiz hamdinledir. Ey Allahım, beni mağfiret et.)" Bu duayı okumakla Kur'ân'a yani Kur'ân'ın: "Rabbini hamd ile tesbih et" (Nasr 3) âyetineuyuyordu."[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=darkorchid]Buhâri, Ezân 123, 139, Meğâzi 50, Tefsir, İzâcâe nasrullahi ve'l-Feth; Müslim, Salât 217, (484); Ebü Dâvud, Salât 152, (877); Nesâi, İftitâh 153, (2, 219).[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [SIZE=4][COLOR=darkorchid] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid] [/COLOR][/SIZE] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=darkorchid]Müslim, Ebu Dâvud ve Nesâi'de gelen bir rivâyette şöyle denir: "Resüllullah (aleyhissalatu vesselâm) rükü ve secdesinde şöyle derdi: "Subbühun kuddüsün Rabbü'l-melaiketi ver-Rühi, (Münezzehsin, mükaddessin, meleklerin ve Ruh'un Rabbisin)".[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=darkorchid]1780 - İbnu Ebi Evfâ (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalatu vesselâm) sırtını rüküdan kaldırdığı zaman: "SemiaIlâhu Iimen hamideh, Allahümme Rabbenâ Ieke'I-hamdü mil'es-semâvâti ve miI'eI-arzi ve miI'e mâ şi'te min şey'in ba'du. (AIIah, kendisine hamd edeni işitir. Ey AIIahım, ey Rabbimiz, semâlar dolusu, arz dolusu ve bunlardan başka istediğin her şey dolusu hamdler sana olsun" Müslim, Salat 204, (476); Ebu Dâvud, Salat 144, (846).[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [SIZE=4][COLOR=darkorchid] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid] [/COLOR][/SIZE] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=darkorchid]1781 - İbnu Abbâs (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) iki secde arasında: "Allahümme'ğfir li ve'rhamni, ve'cbürni, ve'hdini ve'rzukni. (Allahım bana mağfiret et, merhamet et, beni zengin kıl, bana hidâyet ver, bana rızık ver) derdi".[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=darkorchid]Ebü Dâvud, Salât 145, (850); Tirmizi, Salât 211, (284); İbnu Mâce, Salât 23, (898).[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=darkorchid]1808 - İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissâlatu vesselâm), seferden dönerken, uğradığı her tümsekte üç kere tekbir getirir, arkadan da: "Lâ ilâhe iIlaIIâhu vahdehu Iâ şerike Ieh, Iehü'I-mülkü ve Iehü'I-hamdü ve hüve aIâ külli şey'in kadir. (AIIah'tan başka ilah yoktur. O tekbir, ortağı yoktur, mülk O'nundur, hamd O'nadır. O herşeye kadirdir) dönüyoruz, tevbe ediyoruz, kulluk ediyoruz, secde ediyoruz, Rabbimize hamdediyoruz. AIIah va'dinde sâdık oldu, kuluna yardım etti. (Hendek Harbi'nde) müttefik orduları tek başına helâk etti" derdi.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=darkorchid]Buhâri, Daavât 52, Ömer 12, Cihâd 133, 197, Megâzi 29; Müslim, Hacc 428, (1344); Muvatta, Hacc 243, (1,421); Tirmizi, Hacc 104, (950); Ebu Dâvud, Cihâd 170, (2770).[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [SIZE=4][COLOR=darkorchid] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid] [/COLOR][/SIZE] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=darkorchid]1822 - el-Hudri (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam) elbiseyi yenilediği zaman şu duayı okurdu:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=darkorchid]Allahım! Hamd sanadır. -(giydiği şey ne ise) ismen söyleyerek- Bunu bana sen giydirdin. Bunun hayırlı olmasını, yapılış gayesine uygun olmasını diliyor, şerrinden ve yapılış gayesine uygun olmamasından da sana sığınıyorum."[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=darkorchid]Ebu Dâvud, Libas 1, (4020); Tirmizi, Libâs 29, (1767).[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=darkorchid]kaynak:selman sivridilli[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Hamd-hadisler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…