Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Hamd-hadisler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 168777" data-attributes="member: 5987"><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">1823 - Ebu Ümâme (radıyallâhu anh) anlatıyor: "İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) yeni bir elbise giymişti ve şöyle dua etti: "Avretimi örtebileceğim ve hayatta güzellik sağlayabileceğim bir elbise giydiren AIlah'a hamd olsun."</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">Sonra şunu söyledi: "Ben Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ı dinledim: "Kim yeni bir elbise giyer, böyle söyler, daha sonra da eskittiği elbiseyi tasadduk ederse, sağken de öldükten sonra da Allah'ın himâyesi, hıfzı ve örtmesi altında olur." Tirmizi, Daavât 119, (3555); İbnu Mâce, Libâs 2, (3557).</span></span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">1824 - Ebu Said (radıyallahu anh) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) bir şey yeyip içti mi şu duayı okurdu: "Bize yedirip içiren ve bizi Müslümanlardan kılan Allah'a hamdolsun."</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">Tirmizi, Daavât 75, (3453); Ebu Dâvud, Et'ime 53, (3850); İbnu Mâce, Et'ime 16, (3283).</span></span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">1825 - Muâz İbnu Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim bir şey yer ve: "Bana bu yiyeceği yediren ve tarafımdan hiçbir güç ve kuvvet olmadan bunu bana rızık kılan Allah'a hamdolsun" derse geçmiş günahları aff olunur" dedi."</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">Ebu Dâvud, Libâs 1, (4023); Tirmizi, Da'avât 75, (3454); İbnu Mâce, Et'ime 16, (3285).</span></span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">Ebu Dâvud'un rivayetinde şu ziyâde var: "Kim bir elbise giyer ve: "Bunu bana giydirip, tarafımdan bir güç ve kuvvet olmaksızın beni bununla rızıklandıran Allah'a hamdolsun" derse geçmiş ve gelecek günahları affedilir."</span></span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">1826 - Muâz İbnu Enes (radıyallâhu anh) der ki: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Muhakkak ki Allah, kulun bir şey yiyip hamdetmesinden veya bir şey içip hamdetmesinden razı olur."</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">Müslim, Zikr 89, (2734); Tirmizi, Et'ime 18, (1817).</span></span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">1837 - Amr İbnu Şuayb an Ebihi an Ceddihi (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Duaların en faziletlisi àrefe günü yapılan duadır. Ben ve benden önceki peygamberlerin söyledikleri en faziletli söz, lâ ilâhe illallahu vahdehu lâ şerike leh lehü'l-mülkü ve lehü'l-hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadir. (Allah'tan başka ilah yoktur, O tektir, O'nun ortağı yoktur, mülk O'nundur, hamd O'na aittir. O, herşeye kâdirdir) sözüdür."</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">Muvatta, Kur'ân 32, (1, 214, 215); Tirmizi, Da'avât 133, (3579).</span></span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">1866 - Hz. Ömer (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissàlâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim çarşıya girince Lâ ilâhe iIIalIâhu vahdehu Iâ şerike Ieh, Iehü'I-mülkü ve Iehü'I-hamdü yuhyi ve yümitü ve hüve hayyün Iâ yemütü bi-yedihi'I-hayr ve hüve aIa külli şey'in kadir. (AIlah'tan başka ilàh yoktur, tekdir, ortağı yoktur, mülk ve hamd ona aittir. Hayatı o verir, ölümü de o verir. Kendisi hayattârdır, ölümsüzdür. Hayırlar O'nun elindedir. O her şeye kâdirdir) duasını okursa AIIah ona bir milyon sevab yazar, bir milyon da günah affeder ve mertebesini bir milyon derece yüceltir."</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">Bir rivâyette, üçüncü mükâfaata bedel, "Onun için cennette bir köşk yapar" denmiştir."</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">Tirmizi, Daavât 36, (3424).</span></span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">2272 - Hz. Ebü Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselam) buyurdular ki: "Miraca çıkarıldığım gece bana iki kadeh getiriIdi, birinde şarap diğerinde de süt vardı. Ben sütü aldım. Melek: "Seni fıtrata irşad eden Allah'a hamd olsun. Eğer şarabı alsaydın ümmetin azmıştı" dedi." Nesâî, Eşribe 41, (8, 312); Buhârî, Eşribe 1; Müslim, İman 272, (168).</span></span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">2459 - Bir diğer rivayette: "Başını rüküdan kaldırınca, ellerini aynı şekilde kaldırır ve: "Semi allâhu li-men hamideh, Rabbenâ ve leke'l-hamd. (Allah kendine hamdedeni işitir. Rabbimiz, hamd sanadır)" derdi" şeklinde gelmiştir. Bu ibarenin elfazı Sahiheyn'e aittir.</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">2506 - Hz. Ebü Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim Fâtihâ-i şerîfe süresini okumadan namaz kılarsa bilsin ki bu namaz nâkıstır -bu sözü üç kere tekrarladı- eksiktir."</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">Ebü Hüreyre (radıyallâhu anh)'ye:</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">"Biz imamın arkasında bulunuyorsak (ne yapalım)?" diye sorulmuştu. Şu cevabı verdi:</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">"Yine de içinden oku. Zîra ben Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın şöyle söylediğini işittim:</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">"AIIah Teâlâ hazretleri (bir hadîs-i kudsîde) buyurdu ki: "Ben kırâati kulumla kendi aramda iki kısma böldüm, yarısı bana ait, yarısı da ona. Kuluma istediği verilmiştir: Kul: "EI-hamdülillâhi Rabbi'I-âlemîn. (Hamd alemlerin Rabbine aittir)" deyince, Azîz ve Celîl olan AIIah: "Kulum bana hamdetti!" der. "er-Rahmânirrahîm" deyince, AIIah: "Kulum bana senâda bulundu" der. "Mâlikî yevmiddîn (âhiretin sahibi)" deyince,</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">AIIah: "Kulum beni tebcîl ve ta'zîz etti (büyükledi)" der. "İyyakena'budü ve iyyakenestain (yalnız sana ibâdet eder, yalnız senden yardım isteriz)" deyince, AIIah: "Bu benimle kulum arasında bir (taahhüddür). Kuluma istediğini verdim" der. "İhdina s-sırâta'I-müstakîm sırâtallezîne en amte aleyhim gayr'il-mağdübi aleyhim ve Ia'ddallîn. (Bizi doğru yola sevket, o yol ki kendilerine nimet verdiğin kimselerin yoludur, gadaba uğrayanların ve dalâlete düşenlerin değil)" dediği zaman, Allah: "Bu da kulumundur, kuluma istediği verilmiştir" buyurur."</span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: blue">selman sivridilli</span></span></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 168777, member: 5987"] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]1823 - Ebu Ümâme (radıyallâhu anh) anlatıyor: "İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) yeni bir elbise giymişti ve şöyle dua etti: "Avretimi örtebileceğim ve hayatta güzellik sağlayabileceğim bir elbise giydiren AIlah'a hamd olsun."[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]Sonra şunu söyledi: "Ben Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ı dinledim: "Kim yeni bir elbise giyer, böyle söyler, daha sonra da eskittiği elbiseyi tasadduk ederse, sağken de öldükten sonra da Allah'ın himâyesi, hıfzı ve örtmesi altında olur." Tirmizi, Daavât 119, (3555); İbnu Mâce, Libâs 2, (3557).[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]1824 - Ebu Said (radıyallahu anh) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) bir şey yeyip içti mi şu duayı okurdu: "Bize yedirip içiren ve bizi Müslümanlardan kılan Allah'a hamdolsun."[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]Tirmizi, Daavât 75, (3453); Ebu Dâvud, Et'ime 53, (3850); İbnu Mâce, Et'ime 16, (3283).[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]1825 - Muâz İbnu Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim bir şey yer ve: "Bana bu yiyeceği yediren ve tarafımdan hiçbir güç ve kuvvet olmadan bunu bana rızık kılan Allah'a hamdolsun" derse geçmiş günahları aff olunur" dedi."[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]Ebu Dâvud, Libâs 1, (4023); Tirmizi, Da'avât 75, (3454); İbnu Mâce, Et'ime 16, (3285).[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]Ebu Dâvud'un rivayetinde şu ziyâde var: "Kim bir elbise giyer ve: "Bunu bana giydirip, tarafımdan bir güç ve kuvvet olmaksızın beni bununla rızıklandıran Allah'a hamdolsun" derse geçmiş ve gelecek günahları affedilir."[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]1826 - Muâz İbnu Enes (radıyallâhu anh) der ki: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Muhakkak ki Allah, kulun bir şey yiyip hamdetmesinden veya bir şey içip hamdetmesinden razı olur."[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]Müslim, Zikr 89, (2734); Tirmizi, Et'ime 18, (1817).[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]1837 - Amr İbnu Şuayb an Ebihi an Ceddihi (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Duaların en faziletlisi àrefe günü yapılan duadır. Ben ve benden önceki peygamberlerin söyledikleri en faziletli söz, lâ ilâhe illallahu vahdehu lâ şerike leh lehü'l-mülkü ve lehü'l-hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadir. (Allah'tan başka ilah yoktur, O tektir, O'nun ortağı yoktur, mülk O'nundur, hamd O'na aittir. O, herşeye kâdirdir) sözüdür."[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]Muvatta, Kur'ân 32, (1, 214, 215); Tirmizi, Da'avât 133, (3579).[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]1866 - Hz. Ömer (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissàlâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim çarşıya girince Lâ ilâhe iIIalIâhu vahdehu Iâ şerike Ieh, Iehü'I-mülkü ve Iehü'I-hamdü yuhyi ve yümitü ve hüve hayyün Iâ yemütü bi-yedihi'I-hayr ve hüve aIa külli şey'in kadir. (AIlah'tan başka ilàh yoktur, tekdir, ortağı yoktur, mülk ve hamd ona aittir. Hayatı o verir, ölümü de o verir. Kendisi hayattârdır, ölümsüzdür. Hayırlar O'nun elindedir. O her şeye kâdirdir) duasını okursa AIIah ona bir milyon sevab yazar, bir milyon da günah affeder ve mertebesini bir milyon derece yüceltir."[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]Bir rivâyette, üçüncü mükâfaata bedel, "Onun için cennette bir köşk yapar" denmiştir."[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]Tirmizi, Daavât 36, (3424).[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]2272 - Hz. Ebü Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselam) buyurdular ki: "Miraca çıkarıldığım gece bana iki kadeh getiriIdi, birinde şarap diğerinde de süt vardı. Ben sütü aldım. Melek: "Seni fıtrata irşad eden Allah'a hamd olsun. Eğer şarabı alsaydın ümmetin azmıştı" dedi." Nesâî, Eşribe 41, (8, 312); Buhârî, Eşribe 1; Müslim, İman 272, (168).[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue] [/COLOR][/SIZE] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]2459 - Bir diğer rivayette: "Başını rüküdan kaldırınca, ellerini aynı şekilde kaldırır ve: "Semi allâhu li-men hamideh, Rabbenâ ve leke'l-hamd. (Allah kendine hamdedeni işitir. Rabbimiz, hamd sanadır)" derdi" şeklinde gelmiştir. Bu ibarenin elfazı Sahiheyn'e aittir.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]2506 - Hz. Ebü Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim Fâtihâ-i şerîfe süresini okumadan namaz kılarsa bilsin ki bu namaz nâkıstır -bu sözü üç kere tekrarladı- eksiktir."[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]Ebü Hüreyre (radıyallâhu anh)'ye:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]"Biz imamın arkasında bulunuyorsak (ne yapalım)?" diye sorulmuştu. Şu cevabı verdi:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]"Yine de içinden oku. Zîra ben Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın şöyle söylediğini işittim:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]"AIIah Teâlâ hazretleri (bir hadîs-i kudsîde) buyurdu ki: "Ben kırâati kulumla kendi aramda iki kısma böldüm, yarısı bana ait, yarısı da ona. Kuluma istediği verilmiştir: Kul: "EI-hamdülillâhi Rabbi'I-âlemîn. (Hamd alemlerin Rabbine aittir)" deyince, Azîz ve Celîl olan AIIah: "Kulum bana hamdetti!" der. "er-Rahmânirrahîm" deyince, AIIah: "Kulum bana senâda bulundu" der. "Mâlikî yevmiddîn (âhiretin sahibi)" deyince,[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Calibri][SIZE=4][COLOR=blue]AIIah: "Kulum beni tebcîl ve ta'zîz etti (büyükledi)" der. "İyyakena'budü ve iyyakenestain (yalnız sana ibâdet eder, yalnız senden yardım isteriz)" deyince, AIIah: "Bu benimle kulum arasında bir (taahhüddür). Kuluma istediğini verdim" der. "İhdina s-sırâta'I-müstakîm sırâtallezîne en amte aleyhim gayr'il-mağdübi aleyhim ve Ia'ddallîn. (Bizi doğru yola sevket, o yol ki kendilerine nimet verdiğin kimselerin yoludur, gadaba uğrayanların ve dalâlete düşenlerin değil)" dediği zaman, Allah: "Bu da kulumundur, kuluma istediği verilmiştir" buyurur."[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Calibri][B][SIZE=4][COLOR=blue]selman sivridilli[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Hamd-hadisler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…