Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Sorularla Kuran-ı Kerim
Hangi harf neyi anlatır ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kasif1" data-source="post: 239915" data-attributes="member: 1008778"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Hangi harf neyi anlatır</span></span></p><p> <span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Ayın harfi, cim harfi bir insanın heybetini, azametini, dinçlik halini ortaya </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">koyan harflerdir. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Elif harfine baktığımız zaman, latif, ince, boylu poslu bir harftir. O da bir </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">hanımefendinin zarafetini ve insanın tevazuunu ifade eder. Manevi </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">yönden elif harfi bir insanın namazda kıyamdaki duruşunu gösterir. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Vav da insanın tesbih ve zikir halindeki duruşunu ifade eder. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Büsbütün Cenab-ı Hakk'ın karşısında mahviyete bürünmüş, kendisini </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">gizlemeye çalışmıştır. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Nun ne diyor? </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Üstündeki nokta ‘Rabb’im, ben senin için yandım, bittim' demektir. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Noktayı aşağıya alalım, 'be'ne diyor? </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Be besmelenin başlangıcı. “Ben senin isminden başkasını bilemem ki, </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">senin isminsiz yola çıkamam ki. Sen bana, toprağa basmama cesaret </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">verdin, der. Alttaki nokta topraktır. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Kef'e bayılırım ben. Kef nedir? </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Duruşuyla asildir. Kef harfi, Cenab-ı Hakk'ın sınırsız kudretini </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">gösterir. “Bakınız semaya, arza. İkisi arasında insanı şaşırtan bir </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">dengesizlik var mı? Her şey bir denge içinde, her şey bir ölçü içinde. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Kendinizi ayarlayınız.” der ALLAH(celle celalüh). Kef, insana dengeli olmayı </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">hatırlatır. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Ya 'lamelif'in sevimliliğine ne demeli? </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Lamelif bütün uzaydaki gezegenleri, arştan, arza ulaştıran bir yoldur. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Hani havada uçakların geliş gidiş yolları belli. Bütün insana gelecek </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">ilhamların, insana gelecek güneş enerjisinin toprağa gidişinin, hepsinin bir </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">yolu vardır. O yolla toprağı böyle kazır, işler. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Peki mim? </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Mim, Peygamber Efendimiz(aleyhissalatu vesselam)'i hatırlatır. Hem de o </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">kıvrımlı estetik duruşuyla insanın bütün vücut hareketlerini. Asla sert </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">köşeli değil. Yumuşak, kavisli halini hatırlar. İnsanoğlu hilkatinin sebebini </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">bilince, ona göre kompozisyon yapar. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Bir hat sanatkarı harfleri de bilmeli, manayı da. Kur'an'a vakıf olmalı. Ya </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">hafız olacak, ya Kur'an'ı çok iyi okuyacak.Bunları bilmeden, yaptığı </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">istiflerden bir şey çıkartamaz. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Hattat Yusuf Sezer </span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kasif1, post: 239915, member: 1008778"] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Hangi harf neyi anlatır Ayın harfi, cim harfi bir insanın heybetini, azametini, dinçlik halini ortaya koyan harflerdir. Elif harfine baktığımız zaman, latif, ince, boylu poslu bir harftir. O da bir hanımefendinin zarafetini ve insanın tevazuunu ifade eder. Manevi yönden elif harfi bir insanın namazda kıyamdaki duruşunu gösterir. Vav da insanın tesbih ve zikir halindeki duruşunu ifade eder. Büsbütün Cenab-ı Hakk'ın karşısında mahviyete bürünmüş, kendisini gizlemeye çalışmıştır. Nun ne diyor? Üstündeki nokta ‘Rabb’im, ben senin için yandım, bittim' demektir. Noktayı aşağıya alalım, 'be'ne diyor? Be besmelenin başlangıcı. “Ben senin isminden başkasını bilemem ki, senin isminsiz yola çıkamam ki. Sen bana, toprağa basmama cesaret verdin, der. Alttaki nokta topraktır. Kef'e bayılırım ben. Kef nedir? Duruşuyla asildir. Kef harfi, Cenab-ı Hakk'ın sınırsız kudretini gösterir. “Bakınız semaya, arza. İkisi arasında insanı şaşırtan bir dengesizlik var mı? Her şey bir denge içinde, her şey bir ölçü içinde. Kendinizi ayarlayınız.” der ALLAH(celle celalüh). Kef, insana dengeli olmayı hatırlatır. Ya 'lamelif'in sevimliliğine ne demeli? Lamelif bütün uzaydaki gezegenleri, arştan, arza ulaştıran bir yoldur. Hani havada uçakların geliş gidiş yolları belli. Bütün insana gelecek ilhamların, insana gelecek güneş enerjisinin toprağa gidişinin, hepsinin bir yolu vardır. O yolla toprağı böyle kazır, işler. Peki mim? Mim, Peygamber Efendimiz(aleyhissalatu vesselam)'i hatırlatır. Hem de o kıvrımlı estetik duruşuyla insanın bütün vücut hareketlerini. Asla sert köşeli değil. Yumuşak, kavisli halini hatırlar. İnsanoğlu hilkatinin sebebini bilince, ona göre kompozisyon yapar. Bir hat sanatkarı harfleri de bilmeli, manayı da. Kur'an'a vakıf olmalı. Ya hafız olacak, ya Kur'an'ı çok iyi okuyacak.Bunları bilmeden, yaptığı istiflerden bir şey çıkartamaz. Hattat Yusuf Sezer [/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Sorularla Kuran-ı Kerim
Hangi harf neyi anlatır ?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…