hangi padişahsınız

nurhadimi

üye Sorumlusu
estağfirullah hocam etmeyin ne bilir bu acizfakir hadim

ancak belki tahmin yürütebiliriz

fatih olmasın bu

kanuni diyorlar ancak bence fatih

kanuni ooooohhhhhhh babasından kalan güllik gülistanlık tahta oturmuş o kadar başarılı olmasa ayıp edermiş

ya fatih ya yavuz derim ben

ama tarihçi abimiz daha iyi bilir

tarihçi abiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii duyun sesimizi

ýþýkk

Well-known member
3.Selim gibi düşünüyormuşum
çağın gereklerini biliyormuşum ona göre devleti ilerletiyomuşum:)
onlar gibi olabilsek aah ah o devirlerde yaşamayı çoook isterdim:(

Tarihci

Marmara Tarih
F.S. Mehmet
çok zekisiniz devletinizi zekanızla ileriye taşıyorsunuz...

kendim olarak cevap verince Fatih Sultan Mehmed çıktı.. yavuz için nasıl cevaplar gerek onu da biliyorum :) ama çok kabaca yapılmış daha ayrıntılı yapılabilirdi yine de hoş..

Tarihci

Marmara Tarih
ikinci cevap tekniğimle de yavuz çıktım :)

Y.S. Selim
çok sert ve acımasızsınız devletinize karşı tehtitlere sert cevap veriyorsunuz..

ama burda yavuza haksızlık etmişler o çok acımasız değildi, yalnızca hak edene hakkını veriyordu :)

FaKiR

Meþveret Bþk.
F.S. Mehmet
çok zekisiniz devletinizi zekanızla ileriye taşıyorsunuz...

kendim olarak cevap verince Fatih Sultan Mehmed çıktı.. yavuz için nasıl cevaplar gerek onu da biliyorum :) ama çok kabaca yapılmış daha ayrıntılı yapılabilirdi yine de hoş..
Tarihci hocam soruya cevap verin hele,
pasifik padisahimiz kim olabilir sizce?

nurhadimi

üye Sorumlusu
ya pasifik derken yüce ali büyükten miydi kasıt yoksa pasif mi

ay çok fena ikincisi gibiyse rezalet bisürü de yorum katmışım üstelik

Tarihci

Marmara Tarih
yani II.Beyazid e pasif demeye dilim varmaz.. Beyazıd ı Veli derler... kendisi pasifliğinden değil dünya malına olan iştahsızlığı yani takvası ve kan dökülmesini istememesinden ötürü savaş yanlısı değildir,,

ýþýkk

Well-known member
rabbim hepsinden razı olsun günahlarını affetsin ve bizleride onlara layık eylesin cennette birlikte olmaz nasip etsin inşallah onlar hakkında ileri geri konuşanlara ki lisede tüm tarih hocalarım öyleydi Allah(cc) doğruyu görmek ona göre anlatmak nasip etsin

Tarihci

Marmara Tarih
rabbim hepsinden razı olsun günahlarını affetsin ve bizleride onlara layık eylesin cennette birlikte olmaz nasip etsin inşallah onlar hakkında ileri geri konuşanlara ki lisede tüm tarih hocalarım öyleydi Allah(cc) doğruyu görmek ona göre anlatmak nasip etsin

tarihten bir yaprak İslam tarihi ve Osmanlı tarihi bölümlerinde ilginizi çekecek tarihi konular yazmıştım. tarihi sevdirecek olaylar sıkılmadan okursunuz.. ders notlarını değil tabi :) onların haricindekileri.. zaten ders notu az yazdım, başlıklarından anlayabilrisniz..