Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
hanimin neden kapali???
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="turkuaz" data-source="post: 5721" data-attributes="member: 97"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue"><strong>En önemlisi artık benim bir dâvam bir duruşum var;</strong></span></span></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Sokaktaki insandan ayrılışım var.Çünkü tesettürlüyüm.</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Halk nazarında değer biçilmek değil amacım;</span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Hak nazarında değere şayan olmak artık…</span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue"><span style="color: deepskyblue"><span style="color: red"><span style="color: magenta">Tesettürlüyüm Çünkü..</span> </span></span></span></span></strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue"><strong>Yavuz Sultan Selimin kulağındaki küpe misali.. </strong></span></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Allahı hatırlamak ve hatırlatmak için..</span></span></strong></span></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Yaratılış gayemin gereği…</span></span></strong></span></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Özel olduğum için ..</span></span></strong></span></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Özel hissettiğim için ..</span></span></strong></span></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">İnsanların gözünde değil Rabbimin nazarında özel olduğum için..</span></span></strong></span></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Kulluğumun gereği..</span></span></strong></span></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Rabbimin rızasını kazanmak için..</span></span></strong></span></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><span style="color: deepskyblue"></span></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><span style="color: magenta">Tesettürlüyüm çünkü;</span> </span></span></strong></span></p><p> <span style="color: deepskyblue"></span></p><p><span style="color: deepskyblue"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue"><strong>sorusunu yıllar evvel kapanmama rağmen son bir yıldır sormaya başladım.</strong></span></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Neden sorusu ise şöyle ;</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Yozlaşan bir toplumun yozlaşan bir bireyi olduğum için.</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Geçen yıl sohbetlere giderdim.</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Kızlar çok rahat bir şekilde iş yerlerinde başörtülerini açıp işe gittiklerini söylemişlerdi.</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">İşte bu noktadan kafama bir balyoz indi!</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Acaba tesettür sadece başı belli dairelerde örtüp belli çizgilerde mi müsamaha göstermek idi?</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Ya da O'nun rızasını almak için yol bu muydu?</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Bazen hangi toplum içinde iseniz o fikir ile empoze ediliyorsunuz.</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Daracık bir pantolon giymek üzerine bir başörtü örtmenin tesettür olduğunu yedirdiler bizlere.</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Ve buna geçen yıla kadar hoşgörü(!) ile yaklaşıyordum.</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Sorgulamak için çok geç kaldım mı bilmiyorum ama ;</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Her an gözlemleyerek. Üzerimdekilerden paye çıkararak ve doğruyu yapmaya çalışarak.</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Ve bana gerçek değerimi verdiği için ;</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Tesettürlüyüm diyorum. </span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Tesettürlüyken daha rahat olduğum için,</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue"><strong>Dışarıda kendimi en rahat hissedebileceğim giyim şekli olduğu için,</strong></span></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Allah rızası için,</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Birtakım kötü gözlerden koruduğu için,</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Tesettürlü bir insan dış görünüşüyle değil de kişiliği ve ahlakıyla davranışlarıyla, düşünceleriyle ön planda olduğu için… </span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red">Aslında şanslıyız biz sanlı olduğumuzu bazen geç bazen çok geç anlasak da ..</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Biz bir şeyleri aramadık… Önümüze tepsiyle geldi dinimiz sen Müslümansın dendi mezhebimiz şu dendi efendimiz Hz. Muhammed Mustafa dendi… Kâğıtlara yazardı babam soruları hatırlıyorum kaç yaşındayım bilmiyorum… kura çekerdik .. Cevapları aradık… İmam hatibe gittik öğretilmeye çalışıldı dinimiz ne kadarını aldık??.. Bu soruyu sorduğumda hala kafamı taşlara vuruyorum şimdiki aklım olsa ah olsa…</span></span></strong></span></p><p> <span style="color: deepskyblue"></span></p><p> <span style="color: deepskyblue"></span></p><p><span style="color: deepskyblue"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue"><strong>Neyse herkesin bir geçiş devresi oluyor herhalde benimde oldu imam hatipteki tesettürlülüğümü bir dönem tabiri caiz ise modern tesettürlük adı altında bas bas bağıran vicdanımı susturarak devam ettirdim… Rabbe şükür bu dönem kısa sürdü…</strong></span></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Kendime geldiğimde Rabbe şükür namazım bileziğimdi… Zaten o olmasa herhalde bu dönemden çıkamazdım…</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Elhamdülillah Rabbime hamdu senalar olsun bin şükür kırk bin şükür tesettürüme dikkat ediyorum…</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">şimdi tesettüre girmeye çalışan arkadaşlar var kapanmanın sadece saçlardan ibaret olduğunu sanıyorlar ama onlarda suç değil çevrede suç tesettürün boyutunu öyle bir daralttılar ki sadece saç kapanmalı boyun boğaz ortada dar mar giyin gitsin ne olacak dedirten hale geldi… Çevremiz bilinçlenmeli… Kapalılık namaz yaşlanınca evlenince olacak geleneğini kırmalıyız arkadaşlar…</span></span></strong></span></p><p> <span style="color: deepskyblue"></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Nefsimden Rabbime sığınıyorum çünkü nefsim çok büyük… İstemem den önce geçen devreler var eğer çocuğumuzu bebeklikten başlayan bir eğitime sokarsak böyle bir cümle olmaz diye düşünüyorum tabii ki ilk önce bizim yaşantımız… Bizim ayrı iken çocuğa şunu yap dersek tabii ki böyle bir şey olmaz. Yani ilk iş geleceğin annelerinde… (valla şahsen korkuyorum bu devirde çocuk yetiştirmeye Allah yardımcımız olsun…)</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Tabii ki de şöyle bir durumda var sen ne kadar yetiştirirsen yetiştir arkadaş çevre etkisi…</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Bu da aslında aileye bağlı sıkmadan yumuşak bir davranışla ama üstündeki disiplini asla bozmadan arkadaşlarını tanımak onunla arkadaş olmak ama anne kız olduğunu unutmamasını sağlamak… Yani ip üstünde cambazlık yapmak gibi… </span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Allah yardımcımız olsun %85 bizim sorumluluğumuz ….</span></span></strong></span></p><p> <span style="color: deepskyblue"></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><span style="color: magenta">Tesettürlüyüm çünkü</span> </span></span></strong></span></p><p> <span style="color: deepskyblue"></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">her varlığa sevgi duyuyorum her varlık O na çıkıyor O nu seviyorum..tesettürlüyüm çünkü;Rabbim bize zinet değerinde bakıyor ve ben bu zineti en iyi şekilde muhafaza etmek istiyorum</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue"><strong>tesettürlüyüm çünkü;kadınlık vasfıyla deği,insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum</strong></span></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">tesettürlüyüm çünkü ehli imana zarar vermek istemiyorum</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">tesettürlüyüm çünkü;tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">tesettürlüyüm çünkü;islamı yaşamayı kolaylaştırıyor hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor.</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">tesettürlüyüm çünkü bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">tesettürlüyüm çünkü ;KULUM DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM…..</span></span></strong></span></p><p> <span style="color: deepskyblue"></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: magenta">Tesettürlüyüm çünkü</span><span style="color: #00bfff"> hürüm ben…</span></span></strong></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue"><strong>tesettürüm sayesinde namahremim saygı duruşuna geçmek zorunda…</strong></span></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">(öyle bir temsil etmeliyim ki bu olmak zorunda)</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: red"><span style="color: magenta">Tesettürlüyüm çünkü</span> </span></span></strong></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue"><strong>Hak böyle istiyor…</strong></span></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Hakk istedi mi, şek yok şüphe yok koşul yok şart yok</span>…</span></strong></span></p><p> <span style="color: deepskyblue"></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: magenta">Tesettürlüyüm çünkü</span> <span style="color: deepskyblue">hürüm ben…</span></span></strong></span></p><p><span style="color: deepskyblue"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue"><strong>Budur sebebi örtümü başımda taşırken gözlerimin ışıması…</strong></span></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Gurur addetmeyiniz…</span></span></strong></span></p><p> <span style="color: deepskyblue"></span></p><p><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: magenta">Tesettürlüyüm Çünkü;</span> </span></strong></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue"><strong>bence bu sorunun cevabı sadece 'Allah rızası için' olmalı eğer işin içine sosyal sebepleri katarsak karşımıza biri çıkar ve der ki neden namaz kılıyorsun?hadi buyrun buna da sosyal sebepler getirin halbuki uzun uzadıya şu yüzden bu yüzden demek yerine vereceğimiz cevap "ALLAH IN RIZASI İÇİN" olursa zaten işin içine bir çok sebebi katmışız demektir.selametle arkadaşlar. </strong></span></span></p><p></p><p style="text-align: center"><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: magenta">Tesettürlüyüm Çünkü..</span></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: deepskyblue"></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue"><strong>Kem gözler-çirkef bakışlar bana göre değil….</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Allah'a İtaat Ediyorum.. </span></span></strong></p><p><span style="color: deepskyblue"> </span></p><p style="text-align: center"><span style="color: deepskyblue"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: magenta">Tesettürlüyüm...Çünkü</span> </span></strong></p></span></p><p style="text-align: center"><span style="color: deepskyblue"></p><p></span><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue"><strong>Allah'a Teslim oldum</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: deepskyblue">Tesettürlüsün Çünkü güzelsin ve güzel olduğun için gizlisin(saklısın),Gizli olman emredilmiş…Göz önünde olanın, kolay ulaşılanın ne değeri vardır ki?…</span></span></strong></p><p><span style="color: deepskyblue"><p style="text-align: center"></p><p></span><p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: black">[Oktay Çetin]</span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="turkuaz, post: 5721, member: 97"] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue][B]En önemlisi artık benim bir dâvam bir duruşum var;[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Sokaktaki insandan ayrılışım var.Çünkü tesettürlüyüm.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Halk nazarında değer biçilmek değil amacım;[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Hak nazarında değere şayan olmak artık…[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue][COLOR=deepskyblue][COLOR=red][COLOR=magenta]Tesettürlüyüm Çünkü..[/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/FONT][/B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue][B]Yavuz Sultan Selimin kulağındaki küpe misali.. [/B][/COLOR][/FONT] [COLOR=deepskyblue][COLOR=deepskyblue][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Allahı hatırlamak ve hatırlatmak için..[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Yaratılış gayemin gereği…[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Özel olduğum için ..[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Özel hissettiğim için ..[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]İnsanların gözünde değil Rabbimin nazarında özel olduğum için..[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Kulluğumun gereği..[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Rabbimin rızasını kazanmak için..[/COLOR][/FONT][/B] [/COLOR] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][COLOR=magenta]Tesettürlüyüm çünkü;[/COLOR] [/COLOR][/FONT][/B] [/COLOR][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue][B]sorusunu yıllar evvel kapanmama rağmen son bir yıldır sormaya başladım.[/B][/COLOR][/FONT] [COLOR=deepskyblue][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Neden sorusu ise şöyle ;[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Yozlaşan bir toplumun yozlaşan bir bireyi olduğum için.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Geçen yıl sohbetlere giderdim.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Kızlar çok rahat bir şekilde iş yerlerinde başörtülerini açıp işe gittiklerini söylemişlerdi.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]İşte bu noktadan kafama bir balyoz indi![/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Acaba tesettür sadece başı belli dairelerde örtüp belli çizgilerde mi müsamaha göstermek idi?[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Ya da O'nun rızasını almak için yol bu muydu?[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Bazen hangi toplum içinde iseniz o fikir ile empoze ediliyorsunuz.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Daracık bir pantolon giymek üzerine bir başörtü örtmenin tesettür olduğunu yedirdiler bizlere.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Ve buna geçen yıla kadar hoşgörü(!) ile yaklaşıyordum.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Sorgulamak için çok geç kaldım mı bilmiyorum ama ;[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Her an gözlemleyerek. Üzerimdekilerden paye çıkararak ve doğruyu yapmaya çalışarak.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Ve bana gerçek değerimi verdiği için ;[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Tesettürlüyüm diyorum. [/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Tesettürlüyken daha rahat olduğum için,[/COLOR][/FONT][/B] [/COLOR][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue][B]Dışarıda kendimi en rahat hissedebileceğim giyim şekli olduğu için,[/B][/COLOR][/FONT] [COLOR=deepskyblue][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Allah rızası için,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Birtakım kötü gözlerden koruduğu için,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Tesettürlü bir insan dış görünüşüyle değil de kişiliği ve ahlakıyla davranışlarıyla, düşünceleriyle ön planda olduğu için… [/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Aslında şanslıyız biz sanlı olduğumuzu bazen geç bazen çok geç anlasak da ..[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Biz bir şeyleri aramadık… Önümüze tepsiyle geldi dinimiz sen Müslümansın dendi mezhebimiz şu dendi efendimiz Hz. Muhammed Mustafa dendi… Kâğıtlara yazardı babam soruları hatırlıyorum kaç yaşındayım bilmiyorum… kura çekerdik .. Cevapları aradık… İmam hatibe gittik öğretilmeye çalışıldı dinimiz ne kadarını aldık??.. Bu soruyu sorduğumda hala kafamı taşlara vuruyorum şimdiki aklım olsa ah olsa…[/COLOR][/FONT][/B] [/COLOR][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue][B]Neyse herkesin bir geçiş devresi oluyor herhalde benimde oldu imam hatipteki tesettürlülüğümü bir dönem tabiri caiz ise modern tesettürlük adı altında bas bas bağıran vicdanımı susturarak devam ettirdim… Rabbe şükür bu dönem kısa sürdü…[/B][/COLOR][/FONT] [COLOR=deepskyblue][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Kendime geldiğimde Rabbe şükür namazım bileziğimdi… Zaten o olmasa herhalde bu dönemden çıkamazdım…[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Elhamdülillah Rabbime hamdu senalar olsun bin şükür kırk bin şükür tesettürüme dikkat ediyorum…[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]şimdi tesettüre girmeye çalışan arkadaşlar var kapanmanın sadece saçlardan ibaret olduğunu sanıyorlar ama onlarda suç değil çevrede suç tesettürün boyutunu öyle bir daralttılar ki sadece saç kapanmalı boyun boğaz ortada dar mar giyin gitsin ne olacak dedirten hale geldi… Çevremiz bilinçlenmeli… Kapalılık namaz yaşlanınca evlenince olacak geleneğini kırmalıyız arkadaşlar…[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Nefsimden Rabbime sığınıyorum çünkü nefsim çok büyük… İstemem den önce geçen devreler var eğer çocuğumuzu bebeklikten başlayan bir eğitime sokarsak böyle bir cümle olmaz diye düşünüyorum tabii ki ilk önce bizim yaşantımız… Bizim ayrı iken çocuğa şunu yap dersek tabii ki böyle bir şey olmaz. Yani ilk iş geleceğin annelerinde… (valla şahsen korkuyorum bu devirde çocuk yetiştirmeye Allah yardımcımız olsun…)[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Tabii ki de şöyle bir durumda var sen ne kadar yetiştirirsen yetiştir arkadaş çevre etkisi…[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Bu da aslında aileye bağlı sıkmadan yumuşak bir davranışla ama üstündeki disiplini asla bozmadan arkadaşlarını tanımak onunla arkadaş olmak ama anne kız olduğunu unutmamasını sağlamak… Yani ip üstünde cambazlık yapmak gibi… [/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Allah yardımcımız olsun %85 bizim sorumluluğumuz ….[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][COLOR=magenta]Tesettürlüyüm çünkü[/COLOR] [/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]her varlığa sevgi duyuyorum her varlık O na çıkıyor O nu seviyorum..tesettürlüyüm çünkü;Rabbim bize zinet değerinde bakıyor ve ben bu zineti en iyi şekilde muhafaza etmek istiyorum[/COLOR][/FONT][/B] [/COLOR][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue][B]tesettürlüyüm çünkü;kadınlık vasfıyla deği,insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum[/B][/COLOR][/FONT] [COLOR=deepskyblue][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]tesettürlüyüm çünkü ehli imana zarar vermek istemiyorum[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]tesettürlüyüm çünkü;tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]tesettürlüyüm çünkü;islamı yaşamayı kolaylaştırıyor hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]tesettürlüyüm çünkü bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]tesettürlüyüm çünkü ;KULUM DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM…..[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=magenta]Tesettürlüyüm çünkü[/COLOR][COLOR=#00bfff] hürüm ben…[/COLOR][/FONT][/B][/COLOR][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue][B]tesettürüm sayesinde namahremim saygı duruşuna geçmek zorunda…[/B][/COLOR][/FONT] [COLOR=deepskyblue][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue](öyle bir temsil etmeliyim ki bu olmak zorunda)[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][COLOR=magenta]Tesettürlüyüm çünkü[/COLOR] [/COLOR][/FONT][/B][/COLOR][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue][B]Hak böyle istiyor…[/B][/COLOR][/FONT] [COLOR=deepskyblue][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Hakk istedi mi, şek yok şüphe yok koşul yok şart yok[/COLOR]…[/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=magenta]Tesettürlüyüm çünkü[/COLOR] [COLOR=deepskyblue]hürüm ben…[/COLOR][/FONT][/B] [/COLOR][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue][B]Budur sebebi örtümü başımda taşırken gözlerimin ışıması…[/B][/COLOR][/FONT] [COLOR=deepskyblue][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Gurur addetmeyiniz…[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=magenta]Tesettürlüyüm Çünkü;[/COLOR] [/FONT][/B][/COLOR] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue][B]bence bu sorunun cevabı sadece 'Allah rızası için' olmalı eğer işin içine sosyal sebepleri katarsak karşımıza biri çıkar ve der ki neden namaz kılıyorsun?hadi buyrun buna da sosyal sebepler getirin halbuki uzun uzadıya şu yüzden bu yüzden demek yerine vereceğimiz cevap "ALLAH IN RIZASI İÇİN" olursa zaten işin içine bir çok sebebi katmışız demektir.selametle arkadaşlar. [/B][/COLOR][/FONT][/CENTER] [CENTER][COLOR=deepskyblue][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=magenta]Tesettürlüyüm Çünkü..[/COLOR][/FONT][/B] [/COLOR][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue][B]Kem gözler-çirkef bakışlar bana göre değil….[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Allah'a İtaat Ediyorum.. [/COLOR][/FONT][/B][/CENTER] [COLOR=deepskyblue] [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=magenta]Tesettürlüyüm...Çünkü[/COLOR] [/FONT][/B] [/CENTER][/COLOR][CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue][B]Allah'a Teslim oldum[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=deepskyblue]Tesettürlüsün Çünkü güzelsin ve güzel olduğun için gizlisin(saklısın),Gizli olman emredilmiş…Göz önünde olanın, kolay ulaşılanın ne değeri vardır ki?…[/COLOR][/FONT][/B][/CENTER] [COLOR=deepskyblue][CENTER][/CENTER][/COLOR][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][Oktay Çetin][/COLOR][/FONT][/B][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
hanimin neden kapali???
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…