HANIMLARIN BEYLERDEN İSTEDİKLERİ NELERDİR?
Yanlız kocanın hanımından değil,hanımınında kocasından bekledikleri vardır.çünkü evlilikte bir paylaşma söz konusudur.görevler karşılıklı olarak yerine getirilirse,huzur ve mutluluk daha kolay elde edilir.
İŞTE HANIMIN KOCASINDAN BEKLEDİKLERİ
*Eşine karşı mukellefiyet,mesuliyet ve vecibelerini bilip ona göre yaşayan bir koca,hanımınıda böyle davranmaya mecbur eder.
*Anlayış ,fedakarlık ve hoşgörü karşılıklı olmalıdır.
*Kocam kadınların erkeklere göre daha hissi bir yapıya sahip olduklarını unutmamalı...
*Kocamdan onun hayatındaki yerimin önemini bana sık sık hissettirmesini beklerim...
*Yabancı kadınlara olan tavrı konusunda kocamın benden değil,Allahdan korkup titremesi gerekir.
*Ev içinde kendisi için giyinip süslendiğimde bunu hemen farkedip bana iltifatta bulunmasını isterim.
*Yaptığım güzel şeylere iltifat ve taşekkür beklerim..
*Benden beklediklerini bağırıp çağırarak veya emrederek değil,teşvik edici güzel sözlerle söylesin.
*Bana itimad etsin,ruhen beni desteklesin.yakın akrabalar arasındada riyaya kaçmadan takdirkar sözler sarfetsin,fakat bunu yabancı erkeklere asla yapmasın..
*Arasırada olsa ev işlerinde bana yardıncı olsun.Peygamberimizin s.a.v hz.Aişe r.a na ev işlerinde yardımda bulunduğunu yırtık elbiseleri dikip ayakkabıları tamir ettiğini unutmasın.
*İyilikle halledebileceğimiz bir meselede zora başvurmasın.
*Şahsiyetime saygısızlık etmesin.
*Bir babanın çocuklarına yapabileceği en büyük iyilik,onların annesini sevmektir...
*Benden beklediği tatlı dil,güler yüz ve güzel davranışları oda bana göstersin.
*Bencil olmasın,hanımının ve çocuklarının da tenefüse ve gezip dinlenmeye ihtiyaç duyduklarını unutmasın.
*Aşırı kıskançlığın ve diktatörlüğün aileyi mutsuzluğa ittiğini aklından çıkarmasın.
*Eşinin ve çocuklarının sevgisini kaybetmek istemiyorsa asla onlara kötü söz söylemesin,sövüp saymasın..
*İyilik etmek istiyorsa önce ailesini düşünsün.böylece dünyada ve ahirette karlı çıkar..
*meraklarını zevklerini ve fikirlerini benimle paylaşsın..
*Hergün eşiyle sohbete zaman ayırsın , çünkü bütün gün ONU BEKLİYORUM.
*Hatalarım ve kusurlarımla beni sevsin.böyle yaparsa eksikliklerimi azaltmaya daha çok gayret ederim.
*KOcamla özel anlarımız olsun.mesela haftada bir defa görülmeye değer yerlere gidelim.
*Eve patlayacak bomba gibi değil mütebessim bir çehreyle gelsin.
*Özel günlerde ve arada bir küçük hediyelerle gönlümü hoş etsin.
*Annesine,babasına ve yakınlarına göstermemi beklediği saygıyı , kendiside benim yakınlarıma göstersin.
*Çalışmaları ve meşguliyetleri fazla diye beni ihmal etmesin.
*Geç vakitlere kada dışarıda kalmayı alışkanlık haline getirmesin.
*Uzak yolculuğa çıkarken gidip geleceği zamanı bildirsin ve zaman zaman arasın.
*Benden gizli işler yapmasın,son sözü yine kendisi söylesin ama benimlede istişare etsin.
*Kazancına şüpheli vaya haram karıştırmasın,evine helal kazanç getirsin.
*Beni başkalarının içinde azarlamasın,ailemizle ilgili bir problemi ima yolluda olsa üçüncü şahıslara açmasın.
*Bana dünyalık bir hayat arkadaşı gibi bakmasın onu cennetteki hurilerden bile kıskanacak kadar çok sevdiğimi bilsin.
*Kısaca: eşimden sevgi,saygı,ilgi paylaşım ve güven istiyorum.:043::043::043:
asım uysal
İŞTE HANIMIN KOCASINDAN BEKLEDİKLERİ
*Eşine karşı mukellefiyet,mesuliyet ve vecibelerini bilip ona göre yaşayan bir koca,hanımınıda böyle davranmaya mecbur eder.
*Anlayış ,fedakarlık ve hoşgörü karşılıklı olmalıdır.
*Kocam kadınların erkeklere göre daha hissi bir yapıya sahip olduklarını unutmamalı...
*Kocamdan onun hayatındaki yerimin önemini bana sık sık hissettirmesini beklerim...
*Yabancı kadınlara olan tavrı konusunda kocamın benden değil,Allahdan korkup titremesi gerekir.
*Ev içinde kendisi için giyinip süslendiğimde bunu hemen farkedip bana iltifatta bulunmasını isterim.
*Yaptığım güzel şeylere iltifat ve taşekkür beklerim..
*Benden beklediklerini bağırıp çağırarak veya emrederek değil,teşvik edici güzel sözlerle söylesin.
*Bana itimad etsin,ruhen beni desteklesin.yakın akrabalar arasındada riyaya kaçmadan takdirkar sözler sarfetsin,fakat bunu yabancı erkeklere asla yapmasın..
*Arasırada olsa ev işlerinde bana yardıncı olsun.Peygamberimizin s.a.v hz.Aişe r.a na ev işlerinde yardımda bulunduğunu yırtık elbiseleri dikip ayakkabıları tamir ettiğini unutmasın.
*İyilikle halledebileceğimiz bir meselede zora başvurmasın.
*Şahsiyetime saygısızlık etmesin.
*Bir babanın çocuklarına yapabileceği en büyük iyilik,onların annesini sevmektir...
*Benden beklediği tatlı dil,güler yüz ve güzel davranışları oda bana göstersin.
*Bencil olmasın,hanımının ve çocuklarının da tenefüse ve gezip dinlenmeye ihtiyaç duyduklarını unutmasın.
*Aşırı kıskançlığın ve diktatörlüğün aileyi mutsuzluğa ittiğini aklından çıkarmasın.
*Eşinin ve çocuklarının sevgisini kaybetmek istemiyorsa asla onlara kötü söz söylemesin,sövüp saymasın..
*İyilik etmek istiyorsa önce ailesini düşünsün.böylece dünyada ve ahirette karlı çıkar..
*meraklarını zevklerini ve fikirlerini benimle paylaşsın..
*Hergün eşiyle sohbete zaman ayırsın , çünkü bütün gün ONU BEKLİYORUM.
*Hatalarım ve kusurlarımla beni sevsin.böyle yaparsa eksikliklerimi azaltmaya daha çok gayret ederim.
*KOcamla özel anlarımız olsun.mesela haftada bir defa görülmeye değer yerlere gidelim.
*Eve patlayacak bomba gibi değil mütebessim bir çehreyle gelsin.
*Özel günlerde ve arada bir küçük hediyelerle gönlümü hoş etsin.
*Annesine,babasına ve yakınlarına göstermemi beklediği saygıyı , kendiside benim yakınlarıma göstersin.
*Çalışmaları ve meşguliyetleri fazla diye beni ihmal etmesin.
*Geç vakitlere kada dışarıda kalmayı alışkanlık haline getirmesin.
*Uzak yolculuğa çıkarken gidip geleceği zamanı bildirsin ve zaman zaman arasın.
*Benden gizli işler yapmasın,son sözü yine kendisi söylesin ama benimlede istişare etsin.
*Kazancına şüpheli vaya haram karıştırmasın,evine helal kazanç getirsin.
*Beni başkalarının içinde azarlamasın,ailemizle ilgili bir problemi ima yolluda olsa üçüncü şahıslara açmasın.
*Bana dünyalık bir hayat arkadaşı gibi bakmasın onu cennetteki hurilerden bile kıskanacak kadar çok sevdiğimi bilsin.
*Kısaca: eşimden sevgi,saygı,ilgi paylaşım ve güven istiyorum.:043::043::043:
asım uysal