Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Harcarım” Yüreğimi!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kayýp_gül" data-source="post: 78425" data-attributes="member: 3579"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: purple"><strong>Bir cüzdan alır biraz da para, çıkarım sokaklara… Nerede çarşı-pazar ben orada!.. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Başıboş gezerim, gözlerim vitrinlere takılır ve şeytan bahaneler gönderir imdadıma... Her yeni şey için, vardır sebebim… Alışveriştir tek derdim… Çılgınlar gibi para “harcamak”... Evet “harcamak”; zamanı ve parayı… Ziyan edilen nice nefeslerimin yanında nedir ki, zaman ve para… Ve vicdanımın sesini kısarım, başlar mâcerâ... </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Ellerimi ve de kalbimi hesapsızca dolduramazsam, eve dönemem… Ruhumu tatmin eden bu alışveriş, bana geçici mutluluğu verdikten sonra ertesi gün olur. Duramam evde... Şeytan bir bahane gönderir, âcil posta ile… “Evet!” derim bunun için çıkmam lâzım çarşıya… Gezerim, gezerim… Gezerim… Doludur ellerim… Şeytanın bahanesi bile utanır kendinden… Çünkü alışverişle tatmin olduğunu sanan kalbim, kendisine daha kaliteli sebepler göndermiştir “harcamak” için zamanı ve parayı… </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Yine akşam olur… Vicdanımın sesini kısarım… </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Yürürüm, aldıklarıma bakarak… Eve gelirim, bahanelerimi içimden tekrarlayarak… Yine kısa sürer sevincim… Bir şeyler eksiktir… Poşetlere bakarım, almışım halbuki her şeyi… </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Yüreğime bakmak gelmez aklıma… Yanlış yerlerde ararım, eksik olanı… Aç olan ruhumu kandıramadığımı, sonraları anlarım… Harcanan koca bir zaman ve para kalır ardımda… Asla geri getiremeyeceğim nefeslerimin yanına eklerim onları da.. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Ruhum yine açtır… Kimsesiz bir çocuğun haberi gelir kulaklarıma… Vicdanımın sesi artık haykırır… Bir ayakkabı parama, bir ay doyacaktır karnı… Gözlerim dolar ve yüreğimi korku kaplar… Kimseye anlatamam çarşı-pazar günlerimi, saklarım utancımdan… Şeytan da artık tanımaz beni… </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">“Neler yapmışım ben?” derim… Temiz ve kaliteli hayatı ne kadar saptırmışım amacından… Markalara takılan yüreğim, israf vitrinine süs olmuş… Ayaklarım bile utanmış, paramı ve de zamanımı “harcamaya” giderken… Kimsesiz nice çocukları silmiş alışveriş sevdam, kalbimden… İki omzumdaki melekler utanmış, körleşen bedenimden… </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Ne bakmaya yüzüm kalır ihtiyaç sahiplerine; ne de bu rızkı veren Rabbime şükretmeye… </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">***** </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Silkelenir benliğim… “Dur!” derim, beni sürükleyen bu israf rüzgarına… Tutunurum vicdanıma ... </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">“Geç değildir hiçbir şey için, nefes aldığın müddetçe!..” cümlesi yetişir imdadıma… Ruhum doymaya başlar yavaşça… </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Ellerim boştur, ama eksiklik yok olur… Nasıl da zavallı bir şekilde aramışım sokakta mutluluğu… Cüzdanıma dolan her israfımın faturası ödenecektir kıyamet toplantısında… </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Yavaşça abdest alırım… Dönerim içime… Kâbustan uyanan yüreğimle ellerimi açarım duâya… Sadece maddî yardım yetmez… Nice duâya ihtiyacı olanlar vardır. Bu kadar yardım açığı varken israfla yaşamayı başarabilen ben, acırım hâlime.. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Ve tövbelerim ile sığınırım, beni rızkımla insanlığa “yardım eli” kılan Allah’a… </span></span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kayýp_gül, post: 78425, member: 3579"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=5][COLOR=purple][B]Bir cüzdan alır biraz da para, çıkarım sokaklara… Nerede çarşı-pazar ben orada!.. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Başıboş gezerim, gözlerim vitrinlere takılır ve şeytan bahaneler gönderir imdadıma... Her yeni şey için, vardır sebebim… Alışveriştir tek derdim… Çılgınlar gibi para “harcamak”... Evet “harcamak”; zamanı ve parayı… Ziyan edilen nice nefeslerimin yanında nedir ki, zaman ve para… Ve vicdanımın sesini kısarım, başlar mâcerâ... [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Ellerimi ve de kalbimi hesapsızca dolduramazsam, eve dönemem… Ruhumu tatmin eden bu alışveriş, bana geçici mutluluğu verdikten sonra ertesi gün olur. Duramam evde... Şeytan bir bahane gönderir, âcil posta ile… “Evet!” derim bunun için çıkmam lâzım çarşıya… Gezerim, gezerim… Gezerim… Doludur ellerim… Şeytanın bahanesi bile utanır kendinden… Çünkü alışverişle tatmin olduğunu sanan kalbim, kendisine daha kaliteli sebepler göndermiştir “harcamak” için zamanı ve parayı… [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Yine akşam olur… Vicdanımın sesini kısarım… [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Yürürüm, aldıklarıma bakarak… Eve gelirim, bahanelerimi içimden tekrarlayarak… Yine kısa sürer sevincim… Bir şeyler eksiktir… Poşetlere bakarım, almışım halbuki her şeyi… [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Yüreğime bakmak gelmez aklıma… Yanlış yerlerde ararım, eksik olanı… Aç olan ruhumu kandıramadığımı, sonraları anlarım… Harcanan koca bir zaman ve para kalır ardımda… Asla geri getiremeyeceğim nefeslerimin yanına eklerim onları da.. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Ruhum yine açtır… Kimsesiz bir çocuğun haberi gelir kulaklarıma… Vicdanımın sesi artık haykırır… Bir ayakkabı parama, bir ay doyacaktır karnı… Gözlerim dolar ve yüreğimi korku kaplar… Kimseye anlatamam çarşı-pazar günlerimi, saklarım utancımdan… Şeytan da artık tanımaz beni… [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]“Neler yapmışım ben?” derim… Temiz ve kaliteli hayatı ne kadar saptırmışım amacından… Markalara takılan yüreğim, israf vitrinine süs olmuş… Ayaklarım bile utanmış, paramı ve de zamanımı “harcamaya” giderken… Kimsesiz nice çocukları silmiş alışveriş sevdam, kalbimden… İki omzumdaki melekler utanmış, körleşen bedenimden… [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Ne bakmaya yüzüm kalır ihtiyaç sahiplerine; ne de bu rızkı veren Rabbime şükretmeye… [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]***** [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Silkelenir benliğim… “Dur!” derim, beni sürükleyen bu israf rüzgarına… Tutunurum vicdanıma ... [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]“Geç değildir hiçbir şey için, nefes aldığın müddetçe!..” cümlesi yetişir imdadıma… Ruhum doymaya başlar yavaşça… [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Ellerim boştur, ama eksiklik yok olur… Nasıl da zavallı bir şekilde aramışım sokakta mutluluğu… Cüzdanıma dolan her israfımın faturası ödenecektir kıyamet toplantısında… [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Yavaşça abdest alırım… Dönerim içime… Kâbustan uyanan yüreğimle ellerimi açarım duâya… Sadece maddî yardım yetmez… Nice duâya ihtiyacı olanlar vardır. Bu kadar yardım açığı varken israfla yaşamayı başarabilen ben, acırım hâlime.. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Ve tövbelerim ile sığınırım, beni rızkımla insanlığa “yardım eli” kılan Allah’a… [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Harcarım” Yüreğimi!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…