Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
HAŞMET BABAOĞLU/SABAH Bir ahbabı uğurlarken... Şu ahir ömrümde harcayıp arkamda bıraktığım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="harp" data-source="post: 233844" data-attributes="member: 1008315"><p><strong>HAŞMET BABAOĞLU/SABAH Bir ahbabı uğurlarken... Şu ahir ömrümde harcayıp arkamda bıraktığım</strong></p><p></p><p>HAŞMET BABAOĞLU/SABAH</p><p> </p><p>[FONT=verdana,sans-serif]<span style="font-size: 22px"><em>Bir ahbabı uğurlarken...</em></span>[/FONT] </p><p> </p><p></p><p> </p><p> </p><p></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Şu ahir ömrümde harcayıp arkamda bıraktığım zamana bakıyorum da...</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'"><strong><strong>Yuvarlak hesap koca bir yarım asır!</strong></strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'"><strong><strong></strong></strong>Bunu düşününce, ne yalan söyleyeyim, bir titreme alıyor beni.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Fakat bir türlü kendime gelemiyorum.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Şimdi popüler kültür bu yaşlara bile "<strong><strong>gençlik</strong></strong>" demeye hevesli!</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Oysa görüp yaşadıklarımın yorucu birikimi bile insanı "<strong><strong>ihtiyarlatmaya</strong></strong>" yeter!</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Bu yüzden koyu bir <strong><strong>melankoli</strong></strong>nin eşiğinde öylece oturup duruyorum bazı günler. Ama bir yandan içimdeki bir umuttan ötekine savrulma; maceralara kapılma ve sevme-sevilme heyecanıyla baş etmekte zorlanıyorum. O kadar <strong><strong>diri</strong></strong>, o kadar <strong><strong>kıpır kıpır </strong></strong>bir heyecan bu! </span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'"> * * * * * * * * * * * *</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Şimdi bu geride bıraktığın yarım asırdan sonra insana dair ne öğrendin, diye sorsalar...</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">[FONT=verdana,sans-serif]<strong><strong>Hangi gözlükle bakıyorsun insanlara</strong></strong>, diye sorsalar...</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Diyeceğim şudur...Bunu yaparken <strong><strong>mümkün mertebe siyaseti kapı dışarı etmek gerektiğini </strong></strong>öğrendim!</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'"></span>Yanlış anlaşılmasın.</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333">Siyaseti her zaman önemsedim; siyaseti küçümseyenlerin "<strong><strong>oligarşik siyaset</strong></strong>" peşinde koştuklarını bilirim.</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333">Ama konu <strong><strong>bir insana</strong></strong>, hele hele <strong><strong>toplumda yer etmiş bir bireye </strong></strong>gelince...</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><strong><strong>Neye inandıklarına değil, nasıl yaşadıklarına </strong></strong>bakıyorum.</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333">Nihayetinde en insancıl inançlara sahip olanların zalimliklerini göre göre tükenmedik mi?</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333">Hep "aydınlık"tan söz edenlerin kendi kişiliklerindeki karanlığı tanımadık mı? </span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"> * * * * * * * * * * * *</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333">İşte o yüzden...</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><strong><strong>Bir ahbabı dünya hayatından uğurlarken... </strong></strong></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><strong><strong></strong></strong>İnançları, düşünceleri, iddiaları, diline pelesenk ettiği kavramları falan pek aklıma takılmıyor...</span></span></span></span>[/FONT]</p><p> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Benim bakışım ve teklifim başka! (Hz. Ali'nin çizdiği çizgiye ne dersiniz mesela?)</span></span></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">O kişi...</span></span></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="font-size: 15px">* Selam vermede önce davranır mıydı?</span></em></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="font-size: 15px">* İyilik yapmada acele eder miydi? </span></em></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="font-size: 15px">* Şefkatli miydi?</span></em></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="font-size: 15px">* Sıkıntılara karşı sabırlı, başkalarına karşı alçakgönüllü müydü?</span></em></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="font-size: 15px">* Mazluma yardımcı, yetimlere merhametli, fakirlere karşı açık elli miydi?</span></em></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="font-size: 15px">* İntikam duygusundan ve mevki tutkusundan uzak mıydı?</span></em></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="font-size: 15px">* Elinden geldiğince başkalarının ayıbını örter, işini doğru yapmaya özen gösterir miydi?</span></em></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="font-size: 15px"></span></em>Eğer öyle idiyse...</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Onu biz kaybetmişiz, "öteki dünya" kazanmıştır.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">O zaman çok üzülüyorum.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Geride bıraktığı boşluğa yanıyorum.</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">O zaman...</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Siyasetmiş, şuymuş, buymuş...</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #333333"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'Verdana'">Hepsi boşmuş</span></span></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="harp, post: 233844, member: 1008315"] [b]HAŞMET BABAOĞLU/SABAH Bir ahbabı uğurlarken... Şu ahir ömrümde harcayıp arkamda bıraktığım[/b] HAŞMET BABAOĞLU/SABAH [FONT=verdana,sans-serif][SIZE=6][I]Bir ahbabı uğurlarken...[/I][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [B][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=teal][COLOR=teal][FONT=Verdana][B][/B][/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#333333][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Şu ahir ömrümde harcayıp arkamda bıraktığım zamana bakıyorum da... [B][B]Yuvarlak hesap koca bir yarım asır! [/B][/B]Bunu düşününce, ne yalan söyleyeyim, bir titreme alıyor beni. Fakat bir türlü kendime gelemiyorum. Şimdi popüler kültür bu yaşlara bile "[B][B]gençlik[/B][/B]" demeye hevesli! Oysa görüp yaşadıklarımın yorucu birikimi bile insanı "[B][B]ihtiyarlatmaya[/B][/B]" yeter! Bu yüzden koyu bir [B][B]melankoli[/B][/B]nin eşiğinde öylece oturup duruyorum bazı günler. Ama bir yandan içimdeki bir umuttan ötekine savrulma; maceralara kapılma ve sevme-sevilme heyecanıyla baş etmekte zorlanıyorum. O kadar [B][B]diri[/B][/B], o kadar [B][B]kıpır kıpır [/B][/B]bir heyecan bu! * * * * * * * * * * * * Şimdi bu geride bıraktığın yarım asırdan sonra insana dair ne öğrendin, diye sorsalar... [FONT=verdana,sans-serif][B][B]Hangi gözlükle bakıyorsun insanlara[/B][/B], diye sorsalar... Diyeceğim şudur...Bunu yaparken [B][B]mümkün mertebe siyaseti kapı dışarı etmek gerektiğini [/B][/B]öğrendim! [/FONT]Yanlış anlaşılmasın. Siyaseti her zaman önemsedim; siyaseti küçümseyenlerin "[B][B]oligarşik siyaset[/B][/B]" peşinde koştuklarını bilirim. Ama konu [B][B]bir insana[/B][/B], hele hele [B][B]toplumda yer etmiş bir bireye [/B][/B]gelince... [B][B]Neye inandıklarına değil, nasıl yaşadıklarına [/B][/B]bakıyorum. Nihayetinde en insancıl inançlara sahip olanların zalimliklerini göre göre tükenmedik mi? Hep "aydınlık"tan söz edenlerin kendi kişiliklerindeki karanlığı tanımadık mı? * * * * * * * * * * * * İşte o yüzden... [B][B]Bir ahbabı dünya hayatından uğurlarken... [/B][/B]İnançları, düşünceleri, iddiaları, diline pelesenk ettiği kavramları falan pek aklıma takılmıyor...[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=2][COLOR=#333333][COLOR=#333333][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#333333][COLOR=#333333][FONT=Verdana]Benim bakışım ve teklifim başka! (Hz. Ali'nin çizdiği çizgiye ne dersiniz mesela?)[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#333333][COLOR=#333333][FONT=Verdana]O kişi...[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#333333][COLOR=#333333][FONT=Verdana][I][SIZE=4]* Selam vermede önce davranır mıydı? * İyilik yapmada acele eder miydi? * Şefkatli miydi? * Sıkıntılara karşı sabırlı, başkalarına karşı alçakgönüllü müydü? * Mazluma yardımcı, yetimlere merhametli, fakirlere karşı açık elli miydi? * İntikam duygusundan ve mevki tutkusundan uzak mıydı? * Elinden geldiğince başkalarının ayıbını örter, işini doğru yapmaya özen gösterir miydi? [/SIZE][/I]Eğer öyle idiyse... Onu biz kaybetmişiz, "öteki dünya" kazanmıştır. O zaman çok üzülüyorum. Geride bıraktığı boşluğa yanıyorum. O zaman... Siyasetmiş, şuymuş, buymuş... Hepsi boşmuş[/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#333333][COLOR=#333333][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
HAŞMET BABAOĞLU/SABAH Bir ahbabı uğurlarken... Şu ahir ömrümde harcayıp arkamda bıraktığım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…