Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Dua Ediyorum
Hastaların Duâsı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 241222" data-attributes="member: 1004566"><p><span style="color: brown"><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkred">Hastaların Duâsı</span></span> </strong></em></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="color: darkblue"><em><strong>Cenâb-ı Hak buyuruyor:</strong></em></span> </p><p> </p><p><span style="color: green"><em><strong>“…Allah, içinizde hastaların bulunacağını, bir kısmınızın Allah’ın lütfundan rızık aramak üzere yeryüzünde dolaşacağını, diğer bir kısmınızın ise Allah yolunda çarpışacağını bilmektedir…” (Müzzemmil, 20)</strong></em></span> </p><p> </p><p> </p><p><span style="color: darkblue"><em><strong>Rasûlullah (sav) buyurdular:</strong></em></span> </p><p> </p><p><span style="color: green"><em><strong>“Hastayı ziyâret edin ve ondan size duâ edivermesini isteyin. Zîrâ hastanın duâsı makbuldür. Günâhı da affedilir.” (Süyûtî, el-Câmiu’s-Sağîr, II, 57)</strong></em></span> </p><p> </p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">Bu mühim vazîfeyi (hasta ziyaretini) ihmâl etmek ise, müslüman için büyük bir kayıp ve ağır bir mes’ûliyettir. Peygamber Efendimiz bunu şöyle haber verir: </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">“Allah Teâlâ, kıyâmet gününde şöyle buyurur: </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">“–Ey Âdemoğlu! Hastalandım, Ben’i ziyâret etmedin!” </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">Âdemoğlu: </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">“–Sen Âlemlerin Rabbi iken ben Sen’i nasıl ziyâret edebilirdim?” der. </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">Allah Teâlâ: </span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">“–Falan kulum hastalandı, ziyâretine gitmedin. Onu ziyâret etseydin, Ben’i onun yanında bulurdun. Bunu bilmiyor musun?” buyurur…” (Müslim, Birr, 43) (Osman Nûri Topbaş, Fazîletler Medeniyeti-2, Erkam Yay.)</span></strong></em> </p><p> </p><p> </p><p><span style="color: darkblue"><em><strong>Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)</strong></em></span> </p><p> </p><p><span style="color: brown"><em><strong>el-Vâhid</strong></em></span> </p><p> </p><p><em><strong><span style="color: black">Tek olan, zatında, sıfatlarında, işlerinde, isimlerinde ve hükümlerinde asla şeriki, ortağı, benzeri, dengi olmayan demektir.</span></strong></em> </p><p> </p><p> </p><p><span style="color: darkblue"><em><strong>Kısa Günün Kârı</strong></em></span> </p><p> </p><p><span style="color: black"><em><strong>Hasta ziyaretini ihmal etme!</strong></em></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 241222, member: 1004566"] [COLOR=brown][I][B][SIZE=4][COLOR=darkred]Hastaların Duâsı[/COLOR][/SIZE] [/B][/I][/COLOR] [COLOR=darkblue][I][B]Cenâb-ı Hak buyuruyor:[/B][/I][/COLOR] [COLOR=green][I][B]“…Allah, içinizde hastaların bulunacağını, bir kısmınızın Allah’ın lütfundan rızık aramak üzere yeryüzünde dolaşacağını, diğer bir kısmınızın ise Allah yolunda çarpışacağını bilmektedir…” (Müzzemmil, 20)[/B][/I][/COLOR] [COLOR=darkblue][I][B]Rasûlullah (sav) buyurdular:[/B][/I][/COLOR] [COLOR=green][I][B]“Hastayı ziyâret edin ve ondan size duâ edivermesini isteyin. Zîrâ hastanın duâsı makbuldür. Günâhı da affedilir.” (Süyûtî, el-Câmiu’s-Sağîr, II, 57)[/B][/I][/COLOR] [I][B][COLOR=black]Bu mühim vazîfeyi (hasta ziyaretini) ihmâl etmek ise, müslüman için büyük bir kayıp ve ağır bir mes’ûliyettir. Peygamber Efendimiz bunu şöyle haber verir: [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“Allah Teâlâ, kıyâmet gününde şöyle buyurur: [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“–Ey Âdemoğlu! Hastalandım, Ben’i ziyâret etmedin!” [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Âdemoğlu: [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“–Sen Âlemlerin Rabbi iken ben Sen’i nasıl ziyâret edebilirdim?” der. [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]Allah Teâlâ: [/COLOR][/B][/I] [I][B][COLOR=black]“–Falan kulum hastalandı, ziyâretine gitmedin. Onu ziyâret etseydin, Ben’i onun yanında bulurdun. Bunu bilmiyor musun?” buyurur…” (Müslim, Birr, 43) (Osman Nûri Topbaş, Fazîletler Medeniyeti-2, Erkam Yay.)[/COLOR][/B][/I] [COLOR=darkblue][I][B]Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)[/B][/I][/COLOR] [COLOR=brown][I][B]el-Vâhid[/B][/I][/COLOR] [I][B][COLOR=black]Tek olan, zatında, sıfatlarında, işlerinde, isimlerinde ve hükümlerinde asla şeriki, ortağı, benzeri, dengi olmayan demektir.[/COLOR][/B][/I] [COLOR=darkblue][I][B]Kısa Günün Kârı[/B][/I][/COLOR] [COLOR=black][I][B]Hasta ziyaretini ihmal etme![/B][/I][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Dua Ediyorum
Hastaların Duâsı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…