Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Hatice’tül Hilal’in Sevgilisi: Muhammed Mustafa (a.s.v.)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="harp" data-source="post: 248365" data-attributes="member: 1008315"><p>Hatice’tül Hilal’in Sevgilisi: Muhammed Mustafa (a.s.v.)</p><p> 06 Mayıs 2011 Cuma 06:36</p><p> <strong>Hatice’tül Hilal’in Sevgilisi: Muhammed Mustafa (a.s.v.) *</strong></p><p> Kalbim kınını kırar </p><p> İkiye böler denizi akşam</p><p> Gözlerim limanları savurur </p><p> Gözyaşın dökülür saçlarımı ikiye ayırarak</p><p> Sonra acılı yüreğimin anısı düşer </p><p> Rüyanın ağlarına</p><p> Dolaşırım kadırgası batmış deniz dervişi gibi</p><p> Deniz feneri dediysem, yarısı sen, yarısı ben</p><p> Rüya sen, düş ben</p><p> Ki yedi iklimi birleştirdim eğe kemiklerimde ben</p><p> Uzaklardasın, sözlerin karanfil toplar</p><p> Aşk çarpıntısı tutar; sallanırsın</p><p> Dalarsın karanfil tufanıyla bahçelere</p><p> Karanfil tutar her yanım</p><p> Ayı görünce denizim kasılır</p><p> Bir çarpıntı da o yaşar</p><p> Küheylan gibi ikindi üstünde şahlanır</p><p> Atar eğerini üzerinden, köprü sarsılır</p><p> İskele yaralanır, göğsüm sağılır</p><p> Şadırvanda su tınısı, camide kani karaca</p><p> Burgulu şerefelerde yeşil kandil üzümleri </p><p> Suya, sese ve kandile tutarım cümlemi </p><p> Zikir mermerleri sarsar, çiniler salınır</p><p> Minareye doğru koşan sesimde adın kalır</p><p> Şimdi kıyıları hangi teknelerle kırılmış bir rıhtımım ben</p><p> Hangi yamağın sürgüsüyle sürüldü rüyalarım</p><p> Sakalar geçiyor gözlerimin kıyısından</p><p> Ben şıra mı, nar suyu mu satarım?</p><p> Saçlarına sokulsam kuşatılırım, bunu geç öğrendim</p><p> Rüyamda seni görsem yıkarsın beni şiirlerle</p><p> Hayalinle sözleşsem yakazalar için </p><p> Gözlerim ah gözlerim kamaşır</p><p> Siyah gözlerin aydınlatırsa gözlerimin karanlığını</p><p> Ya ben nasıl gezerim sisli forsalarımla bu sularda</p><p> </p><p> Bu çakıl senin karanfilin yaprağı olsun dedim</p><p> Bu taş seni içime sürgüleyen yüreğim</p><p> Kan taşı sürdüm kanayan yaralarıma</p><p> Eriyeyim bu kan durduranla </p><p> Sana döneyim dedim</p><p> Gün ayrımında köprüde bir kaya doğrandı</p><p> Taş taş sular ufalandı</p><p> Taş seni kuş edip yollasam suya</p><p> Deniz taşsa göğsüme dokunsa</p><p> Gece ay kesildi ortasından sızlaya sızlaya</p><p> Bir yay ayırdı gecemi</p><p> Müziğiyle şarkı taksimlerimi</p><p> İçimi gevşettim aryalarla ve sololarla</p><p> Şarklarımı ve şarkılarımı çıkardım gölgelerden</p><p> Denizin yaslı sütünü aldırdım da kumundan</p><p> Denizden sıktım tuzunu</p><p> Emzirdim bir çok derya kuzusunu</p><p> Hasır örttüm üzerime şiirlerin sonunda hırka yerine</p><p> Benimle beraber olduklarını sonradan gördüklerimle</p><p> Bunlar benim beytimdir, bunlar son mavera</p><p> Bu uzun yıldız hırka, bu gök aba, </p><p> Bu hilalin son hali dolunay, bu sevgilinin sevgilisi hatice’tül kübra </p><p> Şu mevsim eylül, şu sarı kız o’nun (a.s.v.) doğduğu gece doğan azra</p><p> Şunlar çift yumurta fatımalar’ı verda ve meyra </p><p> Bulut çözülsün aşkından, uzansın şöyle denizin kıyısına</p><p> Ay aşkından birleşti, kırılmam artık ben böyle</p><p> Parmakların elif gibi yarsa yüreğimi, ayrılmam artık ben böyle</p><p> *“Aşka Adanmış Bir Ömür:Hz Hatice (r.a.)” kitabının yazarı Nurdan Damla’ya dua niyetine...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="harp, post: 248365, member: 1008315"] Hatice’tül Hilal’in Sevgilisi: Muhammed Mustafa (a.s.v.) 06 Mayıs 2011 Cuma 06:36 [B]Hatice’tül Hilal’in Sevgilisi: Muhammed Mustafa (a.s.v.) *[/B] Kalbim kınını kırar İkiye böler denizi akşam Gözlerim limanları savurur Gözyaşın dökülür saçlarımı ikiye ayırarak Sonra acılı yüreğimin anısı düşer Rüyanın ağlarına Dolaşırım kadırgası batmış deniz dervişi gibi Deniz feneri dediysem, yarısı sen, yarısı ben Rüya sen, düş ben Ki yedi iklimi birleştirdim eğe kemiklerimde ben Uzaklardasın, sözlerin karanfil toplar Aşk çarpıntısı tutar; sallanırsın Dalarsın karanfil tufanıyla bahçelere Karanfil tutar her yanım Ayı görünce denizim kasılır Bir çarpıntı da o yaşar Küheylan gibi ikindi üstünde şahlanır Atar eğerini üzerinden, köprü sarsılır İskele yaralanır, göğsüm sağılır Şadırvanda su tınısı, camide kani karaca Burgulu şerefelerde yeşil kandil üzümleri Suya, sese ve kandile tutarım cümlemi Zikir mermerleri sarsar, çiniler salınır Minareye doğru koşan sesimde adın kalır Şimdi kıyıları hangi teknelerle kırılmış bir rıhtımım ben Hangi yamağın sürgüsüyle sürüldü rüyalarım Sakalar geçiyor gözlerimin kıyısından Ben şıra mı, nar suyu mu satarım? Saçlarına sokulsam kuşatılırım, bunu geç öğrendim Rüyamda seni görsem yıkarsın beni şiirlerle Hayalinle sözleşsem yakazalar için Gözlerim ah gözlerim kamaşır Siyah gözlerin aydınlatırsa gözlerimin karanlığını Ya ben nasıl gezerim sisli forsalarımla bu sularda Bu çakıl senin karanfilin yaprağı olsun dedim Bu taş seni içime sürgüleyen yüreğim Kan taşı sürdüm kanayan yaralarıma Eriyeyim bu kan durduranla Sana döneyim dedim Gün ayrımında köprüde bir kaya doğrandı Taş taş sular ufalandı Taş seni kuş edip yollasam suya Deniz taşsa göğsüme dokunsa Gece ay kesildi ortasından sızlaya sızlaya Bir yay ayırdı gecemi Müziğiyle şarkı taksimlerimi İçimi gevşettim aryalarla ve sololarla Şarklarımı ve şarkılarımı çıkardım gölgelerden Denizin yaslı sütünü aldırdım da kumundan Denizden sıktım tuzunu Emzirdim bir çok derya kuzusunu Hasır örttüm üzerime şiirlerin sonunda hırka yerine Benimle beraber olduklarını sonradan gördüklerimle Bunlar benim beytimdir, bunlar son mavera Bu uzun yıldız hırka, bu gök aba, Bu hilalin son hali dolunay, bu sevgilinin sevgilisi hatice’tül kübra Şu mevsim eylül, şu sarı kız o’nun (a.s.v.) doğduğu gece doğan azra Şunlar çift yumurta fatımalar’ı verda ve meyra Bulut çözülsün aşkından, uzansın şöyle denizin kıyısına Ay aşkından birleşti, kırılmam artık ben böyle Parmakların elif gibi yarsa yüreğimi, ayrılmam artık ben böyle *“Aşka Adanmış Bir Ömür:Hz Hatice (r.a.)” kitabının yazarı Nurdan Damla’ya dua niyetine... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
Hatice’tül Hilal’in Sevgilisi: Muhammed Mustafa (a.s.v.)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…