Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
HATTI HUMAYUN den nameler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="guftepira" data-source="post: 144604" data-attributes="member: 9856"><p><strong>Cevap: ilköğretim müfredatına RİSALETÜNNUR dersi dahil edilsin.</strong></p><p></p><p>bu hoş istek, bizimde arzumuzdur. </p><p></p><p>lakin bir hususta düzeltme yapmak istiyorum "tevhid-i tedrisat" tan makasıd; </p><p>zannettiğiniz gibi kız ve erkek çocukların birlikte okutulması değildir kardeşim.</p><p></p><p>konuyu okuyacak olan kardeşlerimize doğru bilgi aksettirmek için düzeltiyorum bağışlayınız.</p><p></p><p>efendim, 3 Mart 1924 tarihli tevhid-i tedrisat kanunu: o güne dek ülkemizde </p><p>süregelmekte olan eğitim ikililiğini kaldırmıştır. </p><p>bu ikilik medrese ve mektep ayrımıdır. </p><p></p><p>kanunun yürürlüğe girdiği güne kadar ülkemizde iki farklı eğitim modeli uygulanmaktaydı</p><p>bunlardan biri: batılı anlamda müsbet ilimlerin tahsil edildiği "mektep" ler</p><p>ve sadece islam dini çerçevesinde salt dini eğitim yapan "medreseler" idi.</p><p></p><p>bahsi geçen kanun ile bu iki farklı eğitim sistemi kaldırılmış yerine tek bir eğitim sistemi </p><p>getirilmiştir.</p><p></p><p>üstadımızın ilk said döneminde yıllarca şehir şehir dolaşıp en sonunda </p><p>padişaha kadar çıkarak, yapılmasını istediği eğitim reformunun temelindede </p><p>aynı fikir yatmaktadır.</p><p></p><p>üstadımız dini ilimlerin müsbet ilimlerle birlikte okutulması gerektiğini, bunlardan </p><p>birinin eksik olması neticesinde diğerinin sağlam olmayacağını dile getirmektedir.</p><p>bir kanadı eksik kuş gibi olur örneğini hatırlarsınız.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>lakin bu noktada bende farklı bir evham oluştu;</p><p></p><p>ya siz tevhid-i tedrisat kanununu yanlış biliyorsunuz, </p><p>ki bu sizin tarih bilginizin eksikliğini ortaya koymaktadır telafisi mümkündür.</p><p></p><p>yada üstadın defalarca üzerine parmak bastığı vede her fırsatta dile getirdiği eğitim modelinden haberiniz yok,</p><p>ki buda sizin risale ve üstadın fikriyatı hususunda bilginizin eksikliğini ortaya koymaktadır. onunda telafisi imkansız değildir.</p><p></p><p>gerek forumda gerekse internette bu hususta birçok yazılı kaynağa erişmeniz mümkündür.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="guftepira, post: 144604, member: 9856"] [b]Cevap: ilköğretim müfredatına RİSALETÜNNUR dersi dahil edilsin.[/b] bu hoş istek, bizimde arzumuzdur. lakin bir hususta düzeltme yapmak istiyorum "tevhid-i tedrisat" tan makasıd; zannettiğiniz gibi kız ve erkek çocukların birlikte okutulması değildir kardeşim. konuyu okuyacak olan kardeşlerimize doğru bilgi aksettirmek için düzeltiyorum bağışlayınız. efendim, 3 Mart 1924 tarihli tevhid-i tedrisat kanunu: o güne dek ülkemizde süregelmekte olan eğitim ikililiğini kaldırmıştır. bu ikilik medrese ve mektep ayrımıdır. kanunun yürürlüğe girdiği güne kadar ülkemizde iki farklı eğitim modeli uygulanmaktaydı bunlardan biri: batılı anlamda müsbet ilimlerin tahsil edildiği "mektep" ler ve sadece islam dini çerçevesinde salt dini eğitim yapan "medreseler" idi. bahsi geçen kanun ile bu iki farklı eğitim sistemi kaldırılmış yerine tek bir eğitim sistemi getirilmiştir. üstadımızın ilk said döneminde yıllarca şehir şehir dolaşıp en sonunda padişaha kadar çıkarak, yapılmasını istediği eğitim reformunun temelindede aynı fikir yatmaktadır. üstadımız dini ilimlerin müsbet ilimlerle birlikte okutulması gerektiğini, bunlardan birinin eksik olması neticesinde diğerinin sağlam olmayacağını dile getirmektedir. bir kanadı eksik kuş gibi olur örneğini hatırlarsınız. lakin bu noktada bende farklı bir evham oluştu; ya siz tevhid-i tedrisat kanununu yanlış biliyorsunuz, ki bu sizin tarih bilginizin eksikliğini ortaya koymaktadır telafisi mümkündür. yada üstadın defalarca üzerine parmak bastığı vede her fırsatta dile getirdiği eğitim modelinden haberiniz yok, ki buda sizin risale ve üstadın fikriyatı hususunda bilginizin eksikliğini ortaya koymaktadır. onunda telafisi imkansız değildir. gerek forumda gerekse internette bu hususta birçok yazılı kaynağa erişmeniz mümkündür. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
HATTI HUMAYUN den nameler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…