Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
HATTI HUMAYUN den nameler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="HATTI HUMAYUN" data-source="post: 145153"><p><strong>Cevap: kız çocuklarımız okuma yazma öğrensin yeter</strong></p><p></p><p>şimdi bu tesettür mevzuu asrımızın en ehemmiyetli fitnesi olan taifei nisaiyenin savletli fitnesinin barajı ve seddi kur'aniyesi mesabesindedir. azizim üstadım bu zamanın fitnesinin dehşetliliğinin kadınların yüzsüz yüzünden demesi neden acaba? elbette tesettürsüzlükten başkası değildir. tesettürsüz olupta iffetini muhafaza edenleri kastetmiyoruz. fakat Hükümeti Şeriatta sizin söyleğiniz gibi efendim niyet olmalı gönülden olmalı yani ne demek yahu "allahım sen emir ettin halkın cehenneme gitmesine vesile olan açıklık saçıklık nefsime iyi geliyor. sen öyle emir etttin ama yinede aziz nefsin hatırı ya rabbi" mi demeli. yani Şeriatı Muhammediye a.s.m. hükümetlerinde umuma taalluk eden mesail yani meseleler şahısların insiyatifine bırakılmaz. zira fıkıhtada bununla ilgili hükümler mevcuttur. bakılabiilir. fetevayı hindiye ibni abidin. </p><p>icbar mı? yahu nedemek icbar Allah emir etmiş evinde nasıl giyinirse giyinsin. fakat toplum içerisine çıktığında mutlaka tesettürlenmelidir. fıkıh ölçülerinden. bakınız*****FIKIH ÖLÇÜLERİNDE..pardon kadın başını örtmüş ayağında vucut hatlarını ortaya çıkartan kot pantol nedir? bu mu tesettür? şimdi islamın ılmlısı ılımsızı olmaz. Resulullahın yaşadığı hayat işte hakiki islamiyet odur. müceddidlerde zaten dinin asli halini muhafaza için gelmişlerdir. Üstadımızda 24.lem'a tesettür risalesi yazmıştır. bakılsın. efendim aziz nefsim tesettür istemiyor sen öyle diyorsun ama şimdi bu umuma taallukatı olan bir mevzu olduğu için şahısların keyfine bırakılmaz. hükümeti islamiye bu konuda mutlaka tedbirler alır sabıkan hükümeti islamiyelerde de öyle olmuştur. devleti aliyei osmaniyede açıklık saçıklık göremezsiniz. Şeriat zahire hükmeder. hususi hanesindeki vaziyeti ile umumi sosyal hayattaki vaziyeti bir olamaz. Ciddi ve çok ehemmiyetli bir mevzu tesettür. zira ayetler hadisler ehadisler risaletünnur bu mevzuyu vazihan izah etmiştir. onalra havaleten kısa kesiyorum. allah rızası için aziz nefsin hatırı demeyiniz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="HATTI HUMAYUN, post: 145153"] [b]Cevap: kız çocuklarımız okuma yazma öğrensin yeter[/b] şimdi bu tesettür mevzuu asrımızın en ehemmiyetli fitnesi olan taifei nisaiyenin savletli fitnesinin barajı ve seddi kur'aniyesi mesabesindedir. azizim üstadım bu zamanın fitnesinin dehşetliliğinin kadınların yüzsüz yüzünden demesi neden acaba? elbette tesettürsüzlükten başkası değildir. tesettürsüz olupta iffetini muhafaza edenleri kastetmiyoruz. fakat Hükümeti Şeriatta sizin söyleğiniz gibi efendim niyet olmalı gönülden olmalı yani ne demek yahu "allahım sen emir ettin halkın cehenneme gitmesine vesile olan açıklık saçıklık nefsime iyi geliyor. sen öyle emir etttin ama yinede aziz nefsin hatırı ya rabbi" mi demeli. yani Şeriatı Muhammediye a.s.m. hükümetlerinde umuma taalluk eden mesail yani meseleler şahısların insiyatifine bırakılmaz. zira fıkıhtada bununla ilgili hükümler mevcuttur. bakılabiilir. fetevayı hindiye ibni abidin. icbar mı? yahu nedemek icbar Allah emir etmiş evinde nasıl giyinirse giyinsin. fakat toplum içerisine çıktığında mutlaka tesettürlenmelidir. fıkıh ölçülerinden. bakınız*****FIKIH ÖLÇÜLERİNDE..pardon kadın başını örtmüş ayağında vucut hatlarını ortaya çıkartan kot pantol nedir? bu mu tesettür? şimdi islamın ılmlısı ılımsızı olmaz. Resulullahın yaşadığı hayat işte hakiki islamiyet odur. müceddidlerde zaten dinin asli halini muhafaza için gelmişlerdir. Üstadımızda 24.lem'a tesettür risalesi yazmıştır. bakılsın. efendim aziz nefsim tesettür istemiyor sen öyle diyorsun ama şimdi bu umuma taallukatı olan bir mevzu olduğu için şahısların keyfine bırakılmaz. hükümeti islamiye bu konuda mutlaka tedbirler alır sabıkan hükümeti islamiyelerde de öyle olmuştur. devleti aliyei osmaniyede açıklık saçıklık göremezsiniz. Şeriat zahire hükmeder. hususi hanesindeki vaziyeti ile umumi sosyal hayattaki vaziyeti bir olamaz. Ciddi ve çok ehemmiyetli bir mevzu tesettür. zira ayetler hadisler ehadisler risaletünnur bu mevzuyu vazihan izah etmiştir. onalra havaleten kısa kesiyorum. allah rızası için aziz nefsin hatırı demeyiniz. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
HATTI HUMAYUN den nameler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…