Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Hayatı Anlamsız mı Sanıyorsunuz?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Muvahhid1" data-source="post: 246853" data-attributes="member: 1003203"><p><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Cenâb-ı Hak buyuruyor:</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><span style="color: green">“Bizim sizi boş yere, bir oyun ve eğlence olarak yarattığımızı ve sizin bize döndürülüp getirilmeyeceğinizi mi sandınız?” (Mü’minûn, 115)</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><span style="color: black">Rasûlullah (sav) buyuruyor:</span></span></span></p><p></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><em>“<span style="color: green">Hiçbir kul, kıyamet gününde, ömrünü nerede tükettiğinden, ilmiyle ne gibi işler yaptığından, malını nereden kazanıp nerede harcadığından, vücudunu nerede yıprattığından sorulmadıkça bulunduğu yerden kıpırdayamaz.”</span></em><span style="color: green"> </span></span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><span style="color: green">(Tirmizî, )</span></span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><span style="color: green"></span></span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'">Behlül (ra)’ın şöyle dediği nakledilmiştir:</span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"> Bir gün Basra sokaklarında dolaşıyordum. Bazı çocukların ceviz ve bademlerle oynadıklarını gördüm. Ben durup onları seyrederken bir çocuk da onlara bakıyor ve ağlıyordu. O vakit ben şöyle düşündüm:</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">“Yazık, bu çocuğun elinde de arkadaşlarının oynadıkları şeylerden olsaydı, o da onlarla oynardı. Onun için üzülüyor.” Ona:</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">“–Evlâdım niye ağlıyorsun? Ben sana ceviz ve badem alırım, onlarla oynarsın.” dedim. Çocuk, başını kaldırıp bana baktı ve şöyle dedi:</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">“–Ey kıt akıllı adam, biz oyun için yaratılmadık.” Ben:</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">“–Peki yavrum, söyle bakalım niçin yaratıldık?” deyince çocuk şu cevabı verdi:</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">“–İlim ve ibadet için yaratıldık.” Ben:</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">“–Ağzına sağlık. Sen bunu nereden öğrendin?” deyince, şu cevabı verdi:</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">“–Allah Teâlâ’nın şu buyruğundan öğrendim: <em>“<span style="color: green">Bizim sizi boş yere, bir oyun ve eğlence olarak yarattığımızı ve sizin bize döndürülüp getirilmeyeceğinizi mi sandınız?”</span></em><span style="color: green"> </span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><span style="color: green"></span>(el-Mü’minûn, 23/115) </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">(Ruhul Beyan, Erkam Yay.)</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Franklin Gothic Medium'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Muvahhid1, post: 246853, member: 1003203"] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=black]Cenâb-ı Hak buyuruyor:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Franklin Gothic Medium][COLOR=green]“Bizim sizi boş yere, bir oyun ve eğlence olarak yarattığımızı ve sizin bize döndürülüp getirilmeyeceğinizi mi sandınız?” (Mü’minûn, 115)[/COLOR] [COLOR=black]Rasûlullah (sav) buyuruyor:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [COLOR=black][SIZE=3][FONT=Franklin Gothic Medium][I]“[COLOR=green]Hiçbir kul, kıyamet gününde, ömrünü nerede tükettiğinden, ilmiyle ne gibi işler yaptığından, malını nereden kazanıp nerede harcadığından, vücudunu nerede yıprattığından sorulmadıkça bulunduğu yerden kıpırdayamaz.”[/COLOR][/I][COLOR=green] (Tirmizî, ) [/COLOR] Behlül (ra)’ın şöyle dediği nakledilmiştir:[/FONT][/SIZE][/COLOR] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=black] Bir gün Basra sokaklarında dolaşıyordum. Bazı çocukların ceviz ve bademlerle oynadıklarını gördüm. Ben durup onları seyrederken bir çocuk da onlara bakıyor ve ağlıyordu. O vakit ben şöyle düşündüm:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=black]“Yazık, bu çocuğun elinde de arkadaşlarının oynadıkları şeylerden olsaydı, o da onlarla oynardı. Onun için üzülüyor.” Ona:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=black]“–Evlâdım niye ağlıyorsun? Ben sana ceviz ve badem alırım, onlarla oynarsın.” dedim. Çocuk, başını kaldırıp bana baktı ve şöyle dedi:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=black]“–Ey kıt akıllı adam, biz oyun için yaratılmadık.” Ben:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=black]“–Peki yavrum, söyle bakalım niçin yaratıldık?” deyince çocuk şu cevabı verdi:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=black]“–İlim ve ibadet için yaratıldık.” Ben:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=black]“–Ağzına sağlık. Sen bunu nereden öğrendin?” deyince, şu cevabı verdi:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=black]“–Allah Teâlâ’nın şu buyruğundan öğrendim: [I]“[COLOR=green]Bizim sizi boş yere, bir oyun ve eğlence olarak yarattığımızı ve sizin bize döndürülüp getirilmeyeceğinizi mi sandınız?”[/COLOR][/I][COLOR=green] [/COLOR](el-Mü’minûn, 23/115) [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium][SIZE=3][COLOR=black](Ruhul Beyan, Erkam Yay.) [/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Hayatı Anlamsız mı Sanıyorsunuz?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…