Konuya cevap cer


Ravi

Enes İbnu Malik 

Hadis

 :


 Biz mescidde Hz. Peygamber (sav)`le birlikte otururken, devesine binmiş olarak bir adam girdi ve mescidin avlusuna devesini ıhıp bağladıktan sonra: 


"Muhammed hanginizdir?" diye sordu. Biz; "Dayanmakta olan şu beyaz kimse" diye gösterdik. (Nesdi`deki Ebu Hüreyre (ra) rivayetinde: "Şu dayanmakta olan hafif kırmızıya çalan renkteki kimse" diye tasvir mevcuttur)


Adam: "Ey Abdulmuttalib`in oğlu!" diye seslendi.

Resulullah (sav): "Buyur seni dinliyorum" dedi. 

Adam: "Sana birşeyler soracağım. Sorularımda aşırı gidebilirim, sakın bana darılmayasın" dedi. 

Hz. Peygamber (sav): "Haydi istediğini sor!" 

Adam: "Rabbin ve senden öncekilerin Rabbi adına soruyorum: Seni bütün insanlara peygamber olarak Allah mı gönderdi?"

Hz. Peygamber (sav): "Kasem olsun evet!" 

Adam: "Allahu Teala adına soruyorum: Gece ve gündüz beş vakit namaz kılmanı sana Allah mı emretti?"

 Hz. Peygamber (sav): "Allah`a kasem olsun evet!" Adam: "Allah adına soruyorum, senenin şu ayında oruç tutmanı sana Allah mı emretti?

 Hz. Peygamber (sav): "Allah`a kasem olsun evet!" Adam: "Allahu Teala adına soruyorum: Bu sadakayı zenginlerimizden alıp fakirlerimize dağıtmanı Allah mı sana emretti?"

Hz. Peygamber (sav): "Allah`a kasem olsun evet!" 

Bu soru-cevaptan sonra adam şunu söyledi: "Getirdiklerine inandım. Ben geride kalan kabilemin elçisiyim. 

Adım: Dımam İbnu Sa`lebe`dir, Benu Sa`d İbni Bekr`in kardeşiyim." (Bunu Beş Kitap rivayet etmiştir. Metin Buhari`den alınmıştır).


Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Üst