Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
hazır cevaplar...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="harp" data-source="post: 243160" data-attributes="member: 1008315"><p><span style="font-size: 15px">CAİZE </span></p><p><span style="font-size: 15px">Şair Ebu Dellame ile Halife Mehdi arasında şöyle bir vakıa geçmiştir: Ebu Dellame, Abbasi hükümdarlarına bir kaside takdim eder. Halife kasideyi pek beğenir:</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Sana bu kasiden için ne caize vereyim?</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Efendimiz bendeniz bir av köpeği isterim.</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Bu kadar güzel bir kasidenin caizesi bir av köpeği olur mu?</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Efendim kulunuz böyle istiyor.</span></p><p><span style="font-size: 15px">Halife Mehdi işe şaşar, ama şairi de kırmak istemez:</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Peki, istediğin gibi sana bir av köpeği versinler.</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Fakat Efendim bendeniz ava ne ile gideceğim?</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Hakkın var bir de at versinler.</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Ata nasıl bineceğim?</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Doğru, güzel bir eğer takımı da versinler.</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Efendimiz ata kim bakacak?</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Haklısın, bir de köle versinler.</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Ama Efendim ben atı nerede barındıracağım?</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Bir de ahır versinler.</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Köleyi nerede yatırayım?</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Bir ev versinler.</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Bu kadar halkı ne ile doyuracağım?</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Bin altın da haçlık versinler.</span></p><p><span style="font-size: 15px">- Efendim…</span></p><p><span style="font-size: 15px">Halife Mehdi şairin sözünü kesmiş:</span></p><p><span style="font-size: 15px">Eğer masrafı idare etmeye bir kethüda, hesapları tutmaya bir katip istersen köpeği geri alırım ha!..</span></p><p><span style="font-size: 15px"> </span></p><p> <span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"> * * * * * * * * * * * * * * * * * *</span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p> </p><p> <span style="font-size: 15px">DERDİN DEVASIZI…</span></p><p> </p><p>İbn-i Sinâ ya:</p><p>- Dünyada devâsı olmayan bir dert var mıdır? diye sorduklarında:</p><p>- <em>Derdin devâsızı, iyinin kötüye muhtaç olmasıdır</em>, cevabını vermiş.</p><p></p><p> </p><p> </p><p> <span style="font-size: 15px"> * * * * * * * * * * * * * * * * * *</span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px">BÖYLE KORUNUR</span></p><p> </p><p>Çok değerli olan kütüphanesini millete vakfeden Koca Ragıp Paşa, onların bakımı için tanıdıklarından birini memur tayin eder. Bir gün ansızın kütüphanesini ziyarete giden Paşa, etrafı ve kitapları toz, toprak içinde bulunca canı çok sıkılır ve belli etmemeye çalışarak:</p><p>-Seni tebrik ederim yavrum, dedikten sonra, </p><p> <em>Gerçekten de gerçekten de emniyetli bir adammışsın. Teslim edilen şeylere hiç el sürmemişsin, âferin!</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="harp, post: 243160, member: 1008315"] [SIZE=4]CAİZE Şair Ebu Dellame ile Halife Mehdi arasında şöyle bir vakıa geçmiştir: Ebu Dellame, Abbasi hükümdarlarına bir kaside takdim eder. Halife kasideyi pek beğenir: - Sana bu kasiden için ne caize vereyim? - Efendimiz bendeniz bir av köpeği isterim. - Bu kadar güzel bir kasidenin caizesi bir av köpeği olur mu? - Efendim kulunuz böyle istiyor. Halife Mehdi işe şaşar, ama şairi de kırmak istemez: - Peki, istediğin gibi sana bir av köpeği versinler. - Fakat Efendim bendeniz ava ne ile gideceğim? - Hakkın var bir de at versinler. - Ata nasıl bineceğim? - Doğru, güzel bir eğer takımı da versinler. - Efendimiz ata kim bakacak? - Haklısın, bir de köle versinler. - Ama Efendim ben atı nerede barındıracağım? - Bir de ahır versinler. - Köleyi nerede yatırayım? - Bir ev versinler. - Bu kadar halkı ne ile doyuracağım? - Bin altın da haçlık versinler. - Efendim… Halife Mehdi şairin sözünü kesmiş: Eğer masrafı idare etmeye bir kethüda, hesapları tutmaya bir katip istersen köpeği geri alırım ha!.. * * * * * * * * * * * * * * * * * * [/SIZE] [SIZE=4]DERDİN DEVASIZI…[/SIZE] İbn-i Sinâ ya: - Dünyada devâsı olmayan bir dert var mıdır? diye sorduklarında: - [I]Derdin devâsızı, iyinin kötüye muhtaç olmasıdır[/I], cevabını vermiş. [SIZE=4] * * * * * * * * * * * * * * * * * * BÖYLE KORUNUR[/SIZE] Çok değerli olan kütüphanesini millete vakfeden Koca Ragıp Paşa, onların bakımı için tanıdıklarından birini memur tayin eder. Bir gün ansızın kütüphanesini ziyarete giden Paşa, etrafı ve kitapları toz, toprak içinde bulunca canı çok sıkılır ve belli etmemeye çalışarak: -Seni tebrik ederim yavrum, dedikten sonra, [I]Gerçekten de gerçekten de emniyetli bir adammışsın. Teslim edilen şeylere hiç el sürmemişsin, âferin![/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
hazır cevaplar...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…