Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
Hazır cevaplar:)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Turab3" data-source="post: 199301" data-attributes="member: 1005848"><p><strong><span style="font-size: 10px"><span style="color: #ff6666">BİLMEK İÇİN ÖĞRENMEK</span></span></strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000080"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000080"><span style="font-size: 10px"> Tarih biyografisi ve monografi sahalarında erişilmesi çok güç bilgisiyle, dünya çapında bir şahsiyet olan İbnülemin Mahmud Kemâl (İnal)'a sormuşlar:</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000080"><span style="font-size: 10px"> - <strong>"Sizdeki bilginin çok azına sahib olmalarına rağmen sizden çok daha fazla tanınanlar var. Bunun sebebi nedir?"</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000080"><span style="font-size: 10px"> Şöyle cevap vermiş:</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000080"><span style="font-size: 10px"> - <strong>Ben bilmek için öğrendim, onlarsa bilinmek için!</strong></span></span></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> </span></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #ff6666">HERKES YANINDAKİNİ VERİR!</span></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"></span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> </span></span></span></strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080">Kendisine hakaret edilen Hz. İsa'ya (a.s.):</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> - "<strong>Niçin karşılık vermediniz?"</strong> diye sorduklarında:</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> - <strong>Herkes yanındakini verir</strong>, demiş. <strong>Onda olan, benim yanımda yoktu.</strong></span></span></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> </span></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #ff6666"> KAZA ETMEK</span></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"></span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> </span></span></span></strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080">Yolculardan biri, otobüs şoförünün yanına gider ve namaz vakti geçmeden bir mola vermesini rica eder.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> Şoför sinirlenerek:</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> - <strong>Kaza edin efendim, der. Ne olur yani?</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> Adam, sakin sakin cevap verir:</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> - <strong>Ben kaza etmeden, ya sen kaza edersen?</strong></span></span></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> </span></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #ff6666">RUHLAR NEREYE GİDER?</span></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"></span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> </span></span></span></strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080">İbn-i Abbas hazretlerine <strong>"Ruhlar cesetlerinden ayrılınca nereye giderler?" </strong>diye sorduklarında, o yüce insandan şu cevabı almışlar:</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> - <strong>Yağı biten kandillerin ışığı nereye gidiyorsa, oraya...</strong></span></span></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> </span></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #ff6666">KADER</span></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"></span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> </span></span></span></strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080">Kenân Rıfâi'ye sormuşlar:</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> - <strong>Madem ki neticede kaderin dediği oluyor. O halde niçin çalışıyoruz?</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> Şu cevabı vermiş:</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> - <strong>Çalışmak da kaderin icabı olduğu için!</strong></span></span></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> </span></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #ff6666"> İFTİHAR</span></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"></span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> </span></span></span></strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080">Şeyh Şâmil, çarlık idaresi tarafından yakalanıp esir edildiğinde, Çar II. Aleksandır: - <strong>Sizin gibi büyük bir insanı misafir etmekle iftihar ederim</strong> deyince, Şeyh Şâmil'in cevabı şu olmuş: - <strong>Siz benim misafirim olsaydınız, ben daha çok iftihar ederdim.</strong></span></span></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> </span></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #ff6666"> İNSAN ve TANSİYON</span></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"></span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> - "İnsan, kâinata hakim bir varlıktır" </span></span></span></strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080">diyen felsefe öğretmenine, öğrencilerden biri, şu cevabı vermiş:</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000080"> - <strong>Tansiyonuna bile hakim olamayan insan, kâinata nasıl hakim olur?</strong></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Turab3, post: 199301, member: 1005848"] [B][SIZE=2][COLOR=#ff6666]BİLMEK İÇİN ÖĞRENMEK[/COLOR][/SIZE][/B][FONT=Verdana][COLOR=#000080] [SIZE=2] Tarih biyografisi ve monografi sahalarında erişilmesi çok güç bilgisiyle, dünya çapında bir şahsiyet olan İbnülemin Mahmud Kemâl (İnal)'a sormuşlar: - [B]"Sizdeki bilginin çok azına sahib olmalarına rağmen sizden çok daha fazla tanınanlar var. Bunun sebebi nedir?"[/B] Şöyle cevap vermiş: - [B]Ben bilmek için öğrendim, onlarsa bilinmek için![/B][/SIZE][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#ff6666]HERKES YANINDAKİNİ VERİR![/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080]Kendisine hakaret edilen Hz. İsa'ya (a.s.): - "[B]Niçin karşılık vermediniz?"[/B] diye sorduklarında: - [B]Herkes yanındakini verir[/B], demiş. [B]Onda olan, benim yanımda yoktu.[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#ff6666] KAZA ETMEK[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080]Yolculardan biri, otobüs şoförünün yanına gider ve namaz vakti geçmeden bir mola vermesini rica eder. Şoför sinirlenerek: - [B]Kaza edin efendim, der. Ne olur yani?[/B] Adam, sakin sakin cevap verir: - [B]Ben kaza etmeden, ya sen kaza edersen?[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#ff6666]RUHLAR NEREYE GİDER?[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080]İbn-i Abbas hazretlerine [B]"Ruhlar cesetlerinden ayrılınca nereye giderler?" [/B]diye sorduklarında, o yüce insandan şu cevabı almışlar: - [B]Yağı biten kandillerin ışığı nereye gidiyorsa, oraya...[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#ff6666]KADER[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080]Kenân Rıfâi'ye sormuşlar: - [B]Madem ki neticede kaderin dediği oluyor. O halde niçin çalışıyoruz?[/B] Şu cevabı vermiş: - [B]Çalışmak da kaderin icabı olduğu için![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#ff6666] İFTİHAR[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080]Şeyh Şâmil, çarlık idaresi tarafından yakalanıp esir edildiğinde, Çar II. Aleksandır: - [B]Sizin gibi büyük bir insanı misafir etmekle iftihar ederim[/B] deyince, Şeyh Şâmil'in cevabı şu olmuş: - [B]Siz benim misafirim olsaydınız, ben daha çok iftihar ederdim.[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080] [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#ff6666] İNSAN ve TANSİYON[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080] - "İnsan, kâinata hakim bir varlıktır" [/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000080]diyen felsefe öğretmenine, öğrencilerden biri, şu cevabı vermiş: - [B]Tansiyonuna bile hakim olamayan insan, kâinata nasıl hakim olur?[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
Hazır cevaplar:)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…