Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Hazreti Ebu Bekir (radiyallahu anh), halifeliği döneminde kendisine bir bardak soğuk su veril
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="harp" data-source="post: 252085" data-attributes="member: 1008315"><p><strong>Hazreti Ebu Bekir (radiyallahu anh), halifeliği döneminde kendisine bir bardak soğuk su veril</strong></p><p></p><p>[FONT=arial,sans-serif]<span style="font-size: 15px"> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #666666"><span style="color: #666666"><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="color: #000000">Hazreti Ebu Bekir (radiyallahu anh), halifeliği döneminde kendisine bir bardak soğuk su verilir. Sıddık-ı Ekber, birkaç yudum içip iftar eder ve ardından gözlerinden damla damla yaş dökmeye başlar. Akabinde öyle hıçkırarak ağlar ki, etrafındakileri de ağlatır. Bir müddet sonra, dostları "Seni bu derece ağlatan nedir?" diye sorarlar. Der ki:</span></em>[FONT=verdana,sans-serif] </span></span></span></span></span>[/FONT]<span style="color: #000000">[FONT=verdana,sans-serif]<span style="font-size: 15px"><span style="color: #cc0000"><span style="font-family: 'Verdana'">Bir gün Allah Rasûlü (sallallahu aleyhi ve sellem) önündeki bir şeyi eliyle iter gibi yapıyor ve "Benden uzak dur, benden uzak dur!" diyordu. Sordum, "Ya Rasûlallah! Birini uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz ama ben kimseyi göremiyorum?!." Buyurdular ki: <em>"Dünya, içindeki bütün debdebesiyle karşımda temessül etti ve bana kendisini kabul ettirmek istedi; ben de ona 'Benden uzak dur!' dedim. Bunun üzerine o, çekip giderken, 'Vallahi sen benden kurtulsan da, senden sonrakiler elimden kurtulamayacaklar. Kendimi sana kabul ettiremedim ama sonrakiler peşimden koşacaklar' dedi."</em></span></span></span>[/FONT]</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"> <span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #666666"><span style="color: #666666"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: #000000"><em>İşte, bu bir bardak soğuk su ile dünya bana kendini kabul ettirmiş olur mu diye endişe ettim ve onun için ağladım.</em></span></span></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"> </span></p><p> <span style="font-size: 15px"></span>[/FONT]</p><p> [FONT=arial,sans-serif][/FONT]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="harp, post: 252085, member: 1008315"] [b]Hazreti Ebu Bekir (radiyallahu anh), halifeliği döneminde kendisine bir bardak soğuk su veril[/b] [FONT=arial,sans-serif][SIZE=4] [FONT=Verdana][SIZE=4][COLOR=#666666][COLOR=#666666][FONT=Verdana][I][COLOR=#000000]Hazreti Ebu Bekir (radiyallahu anh), halifeliği döneminde kendisine bir bardak soğuk su verilir. Sıddık-ı Ekber, birkaç yudum içip iftar eder ve ardından gözlerinden damla damla yaş dökmeye başlar. Akabinde öyle hıçkırarak ağlar ki, etrafındakileri de ağlatır. Bir müddet sonra, dostları "Seni bu derece ağlatan nedir?" diye sorarlar. Der ki:[/COLOR][/I][FONT=verdana,sans-serif] [/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4][COLOR=#666666][COLOR=#666666][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][COLOR=#000000][FONT=verdana,sans-serif][SIZE=4][COLOR=#cc0000][FONT=Verdana]Bir gün Allah Rasûlü (sallallahu aleyhi ve sellem) önündeki bir şeyi eliyle iter gibi yapıyor ve "Benden uzak dur, benden uzak dur!" diyordu. Sordum, "Ya Rasûlallah! Birini uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz ama ben kimseyi göremiyorum?!." Buyurdular ki: [I]"Dünya, içindeki bütün debdebesiyle karşımda temessül etti ve bana kendisini kabul ettirmek istedi; ben de ona 'Benden uzak dur!' dedim. Bunun üzerine o, çekip giderken, 'Vallahi sen benden kurtulsan da, senden sonrakiler elimden kurtulamayacaklar. Kendimi sana kabul ettiremedim ama sonrakiler peşimden koşacaklar' dedi."[/I][/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=#666666][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana][SIZE=4][COLOR=#666666][COLOR=#666666][FONT=Verdana][COLOR=#000000][I]İşte, bu bir bardak soğuk su ile dünya bana kendini kabul ettirmiş olur mu diye endişe ettim ve onun için ağladım.[/I][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][B][FONT=Verdana][SIZE=4][COLOR=#666666][COLOR=#666666][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/B][FONT=Verdana][FONT=Verdana][/FONT][/FONT] [/SIZE][/FONT] [FONT=arial,sans-serif][SIZE=4][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Hazreti Ebu Bekir (radiyallahu anh), halifeliği döneminde kendisine bir bardak soğuk su veril
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…