Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Her Gün Bir Hadis
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="harp" data-source="post: 231114" data-attributes="member: 1008315"><p style="text-align: center"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><strong><em>1.HADİS:</em></strong> Ebu Bekr (Radıyallahu Anh. Allah Resulü´nü (Sallallahu Aleyhi Wesellem.): "İki müslüman kılıçları ile karşı karşıya geldikleri zaman öldüren de ölen de Cehennemdedir" buyururken işittim, demiştir. Bunun üzerine ya ben ya da bir başkası: Ey Allah´ın Resulü! Öldüren böyle ama ölene ne oluyor? dedi. Allah Resulü: "Ölen de arkadaşını öldürmek istemiştir" buyurdu.(Sahih-i Müslim´deki hadis numarası: 5139)</span></span></p> </p><p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><em>Sonuç ve Netice</em></strong>;”Müminin niyeti amelinden hayırlıdır….Ameller niyete tabidir…” gibi bu hadislere paralel rivayet edilen hadislerden de anlaşılacağı üzere<strong><em>,”kasd,niyet,maksat”</em></strong> son derece önemli ve <strong><em>bu niyet,kasd ve maksadımıza</em></strong> uygun,paralel olarak da amel defterimizin günah veya sevap sayfaları dolmaktadır</span></p><p></p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><strong><em>2.HADİS:</em></strong> Hz. Aişe (Radiyallahu Anha.) şöyle anlatır:</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px">Allah Resulü (Sallallahu Aleyhi Wesellem.) şu ayeti okudu: Sana kitabı indiren O´dur. Onun bir kısım ayetleri muhkemdir ki bunlar kitabın esasıdır. Diğer bir kısmı da müteşabihlerdir. İşte kalblerinde eğrilik bulunanlar, sırf fitne çıkarmak ve onu tevil etmek için ondaki müteşabihlerin peşine düşerler. Halbuki onun tevilini Allah´tan başkası bilmez. İlimde yüksek payeye erenler ise: Biz ona inandık. Hepsi Rabbimiz katındandır derler. (Bunları,bu incelikleri) ancak aklı selim sahipleri düşünüp anlar,(onlardan başkası iyice düşünüp anlayamaz.).(Al-i İmran:3-7) Hz.Aişe devamla: Bundan sonra Allah Resulü: <strong><em>"Kur´an´ın müteşabih ayetlerine uyan kimseleri gördüğünüzde (ki Allah onları Kur´an´da zikretmiştir) onlardan sakınınız!" buyurdu, </em></strong>demiştir.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px">(Sahih-i Müslim´deki hadis numarası: 4817)</span></span></p><p> </p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><strong><em>3.HADİS:</em></strong> Cabir b. Abdullah Ensari´nin (Radiyallahu Anh) naklettiğine göre:</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px">Allah Resulü (Sallallauhu Aleyhi Wesellem) şöyle buyurdu: "Benden evvel hiçbir kimseye verilmedik 5(beş) (şey hep birden) bana verilmiştir: Her Peygamber özellikle kendi kavmine gönderilirken ben kırmızı siyah bütün insanlara gönderildim. Ganimetler bana helal edildi, halbuki benden evvel kimseye helal edilmemiştir. <strong><em>Yer (yüzü) bana temiz, temizlik sebebi ve mescit kılındı. Onun için kim olursa olsun namaz vakti gelip çatmış ise bulunduğu yerde namazı kılıversin. </em></strong>Önümdeki bir aylık yola kadar (düşmanlarımın kalbine) korku (salmam) için bana yardım edildi ve bana şefaat (etme hakkı) verildi."</span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px">(Sahih-i Müslim´deki hadis numarası: 810)</span></span></p><p> </p><p> </p><p> <span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><em>4.HADİS:</em></strong> Abdullah b. Amr b. As (Radiyallahu Anh.)</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">Allah Resulü´nün (Sallallahu Aleyhi Wesellem.) şöyle buyurduğunu işittiğini söylemiştir: <strong><em>"Şüphesiz Allah, ilmi insanlardan çekip almakla değil, alimlerin ruhlarını kabzetmek suretiyle kaldıracaktır.</em></strong> Nihayet hiç bir alim bırakmayınca insanlar kendilerine cahil bir takım kimseleri başkanlar edinirler. Bunlara sorulur, onlar da bilgisizce fetva verirler de hem kendileri saparlar, hem halkı saptırırlar."</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'">(Sahih-i Müslim´deki hadis numarası: 4828) </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="harp, post: 231114, member: 1008315"] [CENTER][CENTER][FONT=Arial][SIZE=3][B][I]1.HADİS:[/I][/B] Ebu Bekr (Radıyallahu Anh. Allah Resulü´nü (Sallallahu Aleyhi Wesellem.): "İki müslüman kılıçları ile karşı karşıya geldikleri zaman öldüren de ölen de Cehennemdedir" buyururken işittim, demiştir. Bunun üzerine ya ben ya da bir başkası: Ey Allah´ın Resulü! Öldüren böyle ama ölene ne oluyor? dedi. Allah Resulü: "Ölen de arkadaşını öldürmek istemiştir" buyurdu.(Sahih-i Müslim´deki hadis numarası: 5139)[/SIZE][/FONT][/CENTER][/CENTER] [CENTER][FONT=Arial][B][I]Sonuç ve Netice[/I][/B];”Müminin niyeti amelinden hayırlıdır….Ameller niyete tabidir…” gibi bu hadislere paralel rivayet edilen hadislerden de anlaşılacağı üzere[B][I],”kasd,niyet,maksat”[/I][/B] son derece önemli ve [B][I]bu niyet,kasd ve maksadımıza[/I][/B] uygun,paralel olarak da amel defterimizin günah veya sevap sayfaları dolmaktadır[/FONT][/CENTER] [FONT=Arial][SIZE=3][B][I]2.HADİS:[/I][/B] Hz. Aişe (Radiyallahu Anha.) şöyle anlatır: Allah Resulü (Sallallahu Aleyhi Wesellem.) şu ayeti okudu: Sana kitabı indiren O´dur. Onun bir kısım ayetleri muhkemdir ki bunlar kitabın esasıdır. Diğer bir kısmı da müteşabihlerdir. İşte kalblerinde eğrilik bulunanlar, sırf fitne çıkarmak ve onu tevil etmek için ondaki müteşabihlerin peşine düşerler. Halbuki onun tevilini Allah´tan başkası bilmez. İlimde yüksek payeye erenler ise: Biz ona inandık. Hepsi Rabbimiz katındandır derler. (Bunları,bu incelikleri) ancak aklı selim sahipleri düşünüp anlar,(onlardan başkası iyice düşünüp anlayamaz.).(Al-i İmran:3-7) Hz.Aişe devamla: Bundan sonra Allah Resulü: [B][I]"Kur´an´ın müteşabih ayetlerine uyan kimseleri gördüğünüzde (ki Allah onları Kur´an´da zikretmiştir) onlardan sakınınız!" buyurdu, [/I][/B]demiştir. (Sahih-i Müslim´deki hadis numarası: 4817)[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][B][I]3.HADİS:[/I][/B] Cabir b. Abdullah Ensari´nin (Radiyallahu Anh) naklettiğine göre: Allah Resulü (Sallallauhu Aleyhi Wesellem) şöyle buyurdu: "Benden evvel hiçbir kimseye verilmedik 5(beş) (şey hep birden) bana verilmiştir: Her Peygamber özellikle kendi kavmine gönderilirken ben kırmızı siyah bütün insanlara gönderildim. Ganimetler bana helal edildi, halbuki benden evvel kimseye helal edilmemiştir. [B][I]Yer (yüzü) bana temiz, temizlik sebebi ve mescit kılındı. Onun için kim olursa olsun namaz vakti gelip çatmış ise bulunduğu yerde namazı kılıversin. [/I][/B]Önümdeki bir aylık yola kadar (düşmanlarımın kalbine) korku (salmam) için bana yardım edildi ve bana şefaat (etme hakkı) verildi." (Sahih-i Müslim´deki hadis numarası: 810)[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Arial][B][I]4.HADİS:[/I][/B] Abdullah b. Amr b. As (Radiyallahu Anh.) Allah Resulü´nün (Sallallahu Aleyhi Wesellem.) şöyle buyurduğunu işittiğini söylemiştir: [B][I]"Şüphesiz Allah, ilmi insanlardan çekip almakla değil, alimlerin ruhlarını kabzetmek suretiyle kaldıracaktır.[/I][/B] Nihayet hiç bir alim bırakmayınca insanlar kendilerine cahil bir takım kimseleri başkanlar edinirler. Bunlara sorulur, onlar da bilgisizce fetva verirler de hem kendileri saparlar, hem halkı saptırırlar." (Sahih-i Müslim´deki hadis numarası: 4828) [/FONT][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Her Gün Bir Hadis
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…