Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Her Gün Bir Hadis
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="harp" data-source="post: 250952" data-attributes="member: 1008315"><p><strong>Cevap: Ynt: ***Her Gün Bir Hadis***</strong></p><p></p><p><strong>Haris el-A'var anlatıyor: </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>"Mescide uğramıştım; gördüm ki halk, zikri terkedip malayani konulara dalmış, konuşuyor. Hz. Ali'ye (Radiyallahu Anh) çıkıp durumdan haberdar ettim. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Bana: "- Doğru mu söylüyorsun, öyle mi yapıyorlar?" dedi. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Ben: "- Evet dediğim doğrudur" deyince:</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>"- Ben Resulullah'ın (Sallallahu Aleyhi Vessellem)'in şöyle söylediğini işittim:</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>"- Haberiniz olsun bir fitne çıkacak!" Ben hemen sordum: "- Bundan kurtuluş yolu nedir Ey ALLAH'ın Resulü?- </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Buyurdu ki: "- ALLAH'ın Kitabı(na uymak)tır. O'nda sizden önceki (milletlerin ahvaliyle ilgili) haber, sizden sonra (kıyamete kadar) gelecek fitneler ve kıyamet ahvali ile ilgili haberler mevcut. Ayrıca sizin aranızda (iman-küfür, taat-isyan, haram-helal vs. nev'inden) cereyan edecek ahvalin de hükmü var. O, hak ile batılı ayırdeden ölçüdür. O'nda herşey ciddidir, gayesiz bir kelam yoktur. Kim akılsızlık edip, O'na inanmaz ve O'nunla amel etmezse, ALLAH onu helak eder. Kim O'nun dışında hidayet ararsa ALLAH onu saptırır. O ALLAH'ın sağlam ipidir. O, hikmetli olan zikirdir, O dosdoğru yoldur. O, kendine uyan hevaları koymaktan, kendisini (kıraat eden) dilleri iltibastan korur. Alimler ona doyamazlar. Onun çokca tekrarı usanç vermez, tadını eksiltmez. İnsanı hayretlere düşüren mümtaz yönleri son bulmaz, tükenmez, O öyle bir kitaptır ki, cinler işittikleri zaman şöyle demekten kendilerini alamadılar: "Biz, hiç duyulmadık bir tilavet dinledik. Bu doğruya götürmektedir. Biz, O'nun (ALLAH kelamı olduğuna) inandık" (Cin 1). Kim ondan haber getirirse doğru söyler. Kim onunla amel ederse ücrete mazhar olur. Kim onunla hüküm verirse adaletle hükmeder. Kim ona çağrılırsa, doğru yola çağrılmış olur. Ey A'ver, bu güzel kelimeleri iyi öğren"</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>(Tirmizi, Sevâbu'l-Kur'an, 14)</strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="harp, post: 250952, member: 1008315"] [b]Cevap: Ynt: ***Her Gün Bir Hadis***[/b] [B]Haris el-A'var anlatıyor: "Mescide uğramıştım; gördüm ki halk, zikri terkedip malayani konulara dalmış, konuşuyor. Hz. Ali'ye (Radiyallahu Anh) çıkıp durumdan haberdar ettim. Bana: "- Doğru mu söylüyorsun, öyle mi yapıyorlar?" dedi. Ben: "- Evet dediğim doğrudur" deyince: "- Ben Resulullah'ın (Sallallahu Aleyhi Vessellem)'in şöyle söylediğini işittim: "- Haberiniz olsun bir fitne çıkacak!" Ben hemen sordum: "- Bundan kurtuluş yolu nedir Ey ALLAH'ın Resulü?- Buyurdu ki: "- ALLAH'ın Kitabı(na uymak)tır. O'nda sizden önceki (milletlerin ahvaliyle ilgili) haber, sizden sonra (kıyamete kadar) gelecek fitneler ve kıyamet ahvali ile ilgili haberler mevcut. Ayrıca sizin aranızda (iman-küfür, taat-isyan, haram-helal vs. nev'inden) cereyan edecek ahvalin de hükmü var. O, hak ile batılı ayırdeden ölçüdür. O'nda herşey ciddidir, gayesiz bir kelam yoktur. Kim akılsızlık edip, O'na inanmaz ve O'nunla amel etmezse, ALLAH onu helak eder. Kim O'nun dışında hidayet ararsa ALLAH onu saptırır. O ALLAH'ın sağlam ipidir. O, hikmetli olan zikirdir, O dosdoğru yoldur. O, kendine uyan hevaları koymaktan, kendisini (kıraat eden) dilleri iltibastan korur. Alimler ona doyamazlar. Onun çokca tekrarı usanç vermez, tadını eksiltmez. İnsanı hayretlere düşüren mümtaz yönleri son bulmaz, tükenmez, O öyle bir kitaptır ki, cinler işittikleri zaman şöyle demekten kendilerini alamadılar: "Biz, hiç duyulmadık bir tilavet dinledik. Bu doğruya götürmektedir. Biz, O'nun (ALLAH kelamı olduğuna) inandık" (Cin 1). Kim ondan haber getirirse doğru söyler. Kim onunla amel ederse ücrete mazhar olur. Kim onunla hüküm verirse adaletle hükmeder. Kim ona çağrılırsa, doğru yola çağrılmış olur. Ey A'ver, bu güzel kelimeleri iyi öğren" (Tirmizi, Sevâbu'l-Kur'an, 14) [/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Her Gün Bir Hadis
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…