Her Gün'e BİR YASİN-i ŞERİF Kampanyasına VAR mısınız?

genc_kalem

Okumak,Yaþamaktýr
"Bakara" suresi Kur'anı Kerim'in sinamı (tepesi) ve zirvesidir. Ve Bakara suresinin her ayetiyle seksen melek inmiştir. "Allahü La ilahe illa Hüvel Hayyül Kayyum" Arşı Ala katından çıkarılarak vasl edilmiştir. "Yasin suresi" ise Kur'anı Kerim'in kalbidir. Bir kimse ki, Allah'ı ve ahireti kasdederek O'nu okursa, Allah o kimseyi mağfiret eder. Yasin'i ölülerinize de okuyun.
Ravi: Hz. Ma'kil İbni Yesar (r.a.)

Selamun Aleykum,

Her güne bir Yasin Kampanyasına siz de katılmak ister misiniz?

Cevabınız evet ise sizi de Yasin-i Şerif grubumuza bekliyoruz.

Her ayın 25'nde hatim duası düzenli olarak yapılmaktadır.

Yapmamız gereken her gün bir Yasin-i Şerif okumak , ya da aylık 30 Yasin-i Şerif'e tamamlamak.

Bu Şirket-i Maneviye ye sizleri de bekliyoruz.

Selam ve dua ile...

genc_kalem

Okumak,Yaþamaktýr
İmanlı bir kadın, çocuğunu emzirirken daima «Yasin» Sûresini baştan sona kadar okurmuş. Kadın Yasin'i bitirinceye kadar da çocuk emmeyi bitirir ve bu âdetini muntazaman devam ettirirmiş. Çocuk büyümüş, hayırlı, alim, fâzıl bir zat olmuş. Kadın oğluna ara - sıra dermiş:

—- Oğlum! Sakın bu fazileti hep kendinden bilme, ben seni Yasin sütü ile büyüttüm!..

*Büyük Dini Hikayeler

genc_kalem

Okumak,Yaþamaktýr
Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:

“Her gece Yasîn sûresine devam edip, bu hâl üzere iken vefât eden kimse şehid olur."

Þefkat_

Well-known member
Bende bir kaç aydır her akşam okuyorum inşaalah bitince bağışlıyorum yine bitince bağışlasam bu formdakilere de ölmüşlerinede hediye etsem olmazmı her ayın 25'inde unutabilirim ve formdakilerden kendime hisse istesem olur mu allah razı olsunallah

genc_kalem

Okumak,Yaþamaktýr
Bende bir kaç aydır her akşam okuyorum inşaalah bitince bağışlıyorum yine bitince bağışlasam bu formdakilere de ölmüşlerinede hediye etsem olmazmı her ayın 25'inde unutabilirim ve formdakilerden kendime hisse istesem olur mu allah razı olsunallah

tabi ki olur. Bizim okuduğumuz Yasin-i şeriflerinin Hatim dualarını ben yapıyorum inşAllah. Katılmak isterseniz Sadece siz her gün bir yasin-i şerif okuyorsunuz ya da ayda 30 taneye tamamlıyorsunuz, eğer isterseniz tabii. ve bu okuma aralıksız devam etmektedir ayrıca...

Selam ve dua ile..

genc_kalem

Okumak,Yaþamaktýr
Hadis-i Şeriflerde şöyle buyurulmuştur:

“Her şeyin bir kalbi vardır.Kur’an’ın kalbi de Yasin’dir.Her kim Yasin suresi’ni okursa,Allâhü Teâlâ,onun bu okumasına ,Kur’an’ı on kere okumuş gibi sevap yazar.”

“Ölülerinize Yasin suresini okuyunuz!”

“Allah’ın rızasını ve Ahiret yurdunu umarak onu okuyan muhakkak mağfiret edilir.”

“Kim Allâhü Teâlâ’nın rızasını umarak geceleyin okursa,o gecede günahları bağışlanıp mağfiret olunur.

Kim gündüzün başlangıcında okursa,ihtiyaçları giderilir.

Sabaha çıkınca okursa, akşama kadar o gün kendisine kolaylık verilir.

Gecenin başında okursa,sabaha kadar o gece kendisine kolaylık ihsan olunur.”

Peygamber efendimiz(s.a.v.)buyurdular ki: “Yasin suresi’ni çok okuyunuz.Çünkü onda birçok hususiyet vardır.”

Bu alana bir cevap yazın...