Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Peygamberler ve Peygamberlerin Hayatı
her şeyi bilmek iyimi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 176037" data-attributes="member: 15919"><p><strong><span style="color: darkred">HERŞEYİ BİLMEK İYİ Mİ?</span></strong></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Adamın biri Musa Aleyhisselâm'a: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— Ya Musa, ben bütün hayvanların dilinden anlamak istiyorum. Tur'u Sina'ya gittiğin zaman Allah'tan iste de benim duamı kabul etsin, diyordu. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Musa Peygamber: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— Her şeyi bilmek iyi olmaz. Senin hayvanların dilinden anlamaman daha iyidir. Bu sevdadan vazgeç, dediyse de, adam illâ öğrenmek istiyordu. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Bir gün Musa Aleyhisselâm Tur'a çıktığı zaman Cenab-ı Allah Musa Aleyhisselâm'a: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— «Ya Musa! O kulumun duasını kabul ettim, bundan sonra bütün hayvanların dilinden anlayacak. Yalnız her şeye ehemmiyet vermesin, sonra onun için iyi olmaz.» buyurmuştu. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Musa Aleyhisselâm, Tur'u Sina'dan geldikten sonra durumu bildirip her şeyle fazla ilgilenmemesini söyledi. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Kendisine selâhiyet verilen adam, akşam ahıra hayvanlarını yemlemeye girmişti. Orada eşekle öküzün konuşmalarına şâhid oldu. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Onlar aralarında şöyle konuşuyorlardı: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Öküz: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— Yahu eşek kardeş, senin işin ne iyi, bana yazın rahat yok, kışın rahat yok. Sabah olacak çifte koşacaklar, ama sense akşama kadar rahat gezeceksin, diyordu. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Eşeğin öküze nasihati şöyle oldu: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— Bunlar hep senin ahmaklığından... Sen sabah olunca hasta numarası yaparsın, akşamdan sahibimizin döktüğü yemi bile yemezsin. O da sabahleyin seni bu haliyle görünce çifte koşmaktan vazgeçer ve birkaç gün olsun istirahat etmiş olursun, dedi. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Bu sözler öküzün hoşuna gitmişti. Hakikaten yem yemedi ve öyle aç karnına sabaha kadar yattı. Eşek ise öküzün yemlerini bile kendisi yemişti. Tabii bunların bu konuşmalarını sahibi duymuş ve gülerek ahırdan çıkmıştı. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Sabah oldu, adam ahıra girdi ki, öküz aç. Kalkması için birkaç tekme vurdu ise de öküz hastalanmıştı. Adam: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— Bu sefer de onun yerine eşeği koşalım, diyerek aldı tarlaya götürdü.</strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Akşama kadar eşekle çift sürdü. Eşeğin emdiği süt burnundan gelmişti. Akşam eve geldiği zaman öküz rahat rahat geviş getiriyor kendi kendine hakikaten bu iyi bir numara oldu diyordu. Eşek bu işin çekilemeyecek gibi olduğunu görünce öküze başka yoldan akıl verip kurtulmak istedi: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— Öküz kardeş, - sen böyle yatarsan sahibimiz seni satacak. Bu gün tarlada beni gören köylüler sordular. O da, zaten tembel bir öküzdü, şimdi de hasta oldu. Yarın kasaba vereceğim, dedi. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Eğer yarın' da böyle yaparsan kendini bıçağın altında bil, diyerek sabahleyen çifte gitmekten kurtuldu. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Adam bunların bu konuşmalarını dinledikçe kendi kendine gülüyor ve: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— Gördün mü ne kadar iyi bir şeymiş hayvanların dilinden anlamak, diyordu. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Ertesi sabah horozla köpeğin konuşmalarına şahit oldu. Horoz: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— Yarın efendinin, öküzü ölecek. Sana müjdem var. îyi bir ziyafet olacak senin için, diyordu. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Adam bunu duyar duymaz hemen pazara götürüp öküzünü sattı ve zarardan kurtuldu. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>İkinci gün oldu, köpek horoza: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— Niye yalan söyledin? Hani ziyafet? Adam öküzü sattı kurtuldu, dediğinde, bu sefer horoz: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— Hiç merak etme! Öküzü sattı ama, yarın kölesi ölecek ve onun hayrına mutlaka bir yemek yedirirler. Sen de artıklarından istifade etsen yeter, dedi. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Adam bunu da duymuştu. Hemen pazara çıkarıp kölesini de sattı. Köpek gene ziyafete erişememişti. Horoza: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— Beni ne kandırıp duruyorsun? diye çıkıştı. Horoz: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— Ben yalan söylemem... Ziyafet var dediysem vardır. Efendimiz öküz ve köleyi satarak zarardan kurtuldu ama, yarın kendisi ölecek, işte o zaman ziyafetin büyüğü olacak, dedi. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Adam horozdan bunları duyunca etekleri tutuştu. Ne yapacağını şaşırdı ve doğru Hazreti Musa'nın huzuruna çıkıp durumu anlattı: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>— Hakikaten ben yarın ölecek miyim? Bunun bir çaresi yok mu? diye yalvarmaya başladı. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Musa Aleyhisselâm: </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: teal"><strong><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Century Gothic'">— Ben sana demedim mi? Her şeye ehemmiyet vermeyeceksin diye... Eğer sen öküzü satmasaydın, o ölecek ve belâ atlatılmış olacaktı. Ama sen onları satmakla başkalarının zarar etmesini istedin. Kendi menfaatini düşünüp başkalarını kendisi gibi hesap etmeyenin hali</span> budur, dedi.</span> </strong></span></p><p> </p><p><strong><span style="color: darkred">*Büyük Dini Hikayeler</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 176037, member: 15919"] [B][COLOR=darkred]HERŞEYİ BİLMEK İYİ Mİ?[/COLOR][/B] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Adamın biri Musa Aleyhisselâm'a: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]— Ya Musa, ben bütün hayvanların dilinden anlamak istiyorum. Tur'u Sina'ya gittiğin zaman Allah'tan iste de benim duamı kabul etsin, diyordu. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Musa Peygamber: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]— Her şeyi bilmek iyi olmaz. Senin hayvanların dilinden anlamaman daha iyidir. Bu sevdadan vazgeç, dediyse de, adam illâ öğrenmek istiyordu. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Bir gün Musa Aleyhisselâm Tur'a çıktığı zaman Cenab-ı Allah Musa Aleyhisselâm'a: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]— «Ya Musa! O kulumun duasını kabul ettim, bundan sonra bütün hayvanların dilinden anlayacak. Yalnız her şeye ehemmiyet vermesin, sonra onun için iyi olmaz.» buyurmuştu. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Musa Aleyhisselâm, Tur'u Sina'dan geldikten sonra durumu bildirip her şeyle fazla ilgilenmemesini söyledi. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Kendisine selâhiyet verilen adam, akşam ahıra hayvanlarını yemlemeye girmişti. Orada eşekle öküzün konuşmalarına şâhid oldu. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Onlar aralarında şöyle konuşuyorlardı: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Öküz: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]— Yahu eşek kardeş, senin işin ne iyi, bana yazın rahat yok, kışın rahat yok. Sabah olacak çifte koşacaklar, ama sense akşama kadar rahat gezeceksin, diyordu. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Eşeğin öküze nasihati şöyle oldu: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]— Bunlar hep senin ahmaklığından... Sen sabah olunca hasta numarası yaparsın, akşamdan sahibimizin döktüğü yemi bile yemezsin. O da sabahleyin seni bu haliyle görünce çifte koşmaktan vazgeçer ve birkaç gün olsun istirahat etmiş olursun, dedi. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Bu sözler öküzün hoşuna gitmişti. Hakikaten yem yemedi ve öyle aç karnına sabaha kadar yattı. Eşek ise öküzün yemlerini bile kendisi yemişti. Tabii bunların bu konuşmalarını sahibi duymuş ve gülerek ahırdan çıkmıştı. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Sabah oldu, adam ahıra girdi ki, öküz aç. Kalkması için birkaç tekme vurdu ise de öküz hastalanmıştı. Adam: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]— Bu sefer de onun yerine eşeği koşalım, diyerek aldı tarlaya götürdü.[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Akşama kadar eşekle çift sürdü. Eşeğin emdiği süt burnundan gelmişti. Akşam eve geldiği zaman öküz rahat rahat geviş getiriyor kendi kendine hakikaten bu iyi bir numara oldu diyordu. Eşek bu işin çekilemeyecek gibi olduğunu görünce öküze başka yoldan akıl verip kurtulmak istedi: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]— Öküz kardeş, - sen böyle yatarsan sahibimiz seni satacak. Bu gün tarlada beni gören köylüler sordular. O da, zaten tembel bir öküzdü, şimdi de hasta oldu. Yarın kasaba vereceğim, dedi. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Eğer yarın' da böyle yaparsan kendini bıçağın altında bil, diyerek sabahleyen çifte gitmekten kurtuldu. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Adam bunların bu konuşmalarını dinledikçe kendi kendine gülüyor ve: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]— Gördün mü ne kadar iyi bir şeymiş hayvanların dilinden anlamak, diyordu. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Ertesi sabah horozla köpeğin konuşmalarına şahit oldu. Horoz: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]— Yarın efendinin, öküzü ölecek. Sana müjdem var. îyi bir ziyafet olacak senin için, diyordu. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Adam bunu duyar duymaz hemen pazara götürüp öküzünü sattı ve zarardan kurtuldu. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]İkinci gün oldu, köpek horoza: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]— Niye yalan söyledin? Hani ziyafet? Adam öküzü sattı kurtuldu, dediğinde, bu sefer horoz: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]— Hiç merak etme! Öküzü sattı ama, yarın kölesi ölecek ve onun hayrına mutlaka bir yemek yedirirler. Sen de artıklarından istifade etsen yeter, dedi. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Adam bunu da duymuştu. Hemen pazara çıkarıp kölesini de sattı. Köpek gene ziyafete erişememişti. Horoza: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]— Beni ne kandırıp duruyorsun? diye çıkıştı. Horoz: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]— Ben yalan söylemem... Ziyafet var dediysem vardır. Efendimiz öküz ve köleyi satarak zarardan kurtuldu ama, yarın kendisi ölecek, işte o zaman ziyafetin büyüğü olacak, dedi. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Adam horozdan bunları duyunca etekleri tutuştu. Ne yapacağını şaşırdı ve doğru Hazreti Musa'nın huzuruna çıkıp durumu anlattı: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]— Hakikaten ben yarın ölecek miyim? Bunun bir çaresi yok mu? diye yalvarmaya başladı. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=teal][B]Musa Aleyhisselâm: [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=teal][B][SIZE=3][FONT=Century Gothic][/FONT][/SIZE][/B][/COLOR] [COLOR=teal][B][SIZE=3][FONT=Century Gothic]— Ben sana demedim mi? Her şeye ehemmiyet vermeyeceksin diye... Eğer sen öküzü satmasaydın, o ölecek ve belâ atlatılmış olacaktı. Ama sen onları satmakla başkalarının zarar etmesini istedin. Kendi menfaatini düşünüp başkalarını kendisi gibi hesap etmeyenin hali[/FONT] budur, dedi.[/SIZE] [/B][/COLOR] [B][COLOR=darkred]*Büyük Dini Hikayeler[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Peygamberler ve Peygamberlerin Hayatı
her şeyi bilmek iyimi?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…