Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nurdan Makaleler
Hicranını saracak bir teselli..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Kýrýk Testi" data-source="post: 214247" data-attributes="member: 358"><p>Sözler, yani Risale-i Ahmediye berâhinini yazarken, <em>çok def'alar</em> kalemimi elimden bırakıp, <em>o asr-ı saadetin anlarının tahassürüyle, hicranıyla yandım.</em> Bu hicrandan kalbim ağlamış, gönlüm coşmuş, ruhum vücudumdan ayrılarak uzaklara gitmiş.<u><span style="color: darkred"><strong> Bana teselli tuhfeleri getirmiş.</strong></span></u></p><p> </p><p><em>Öyle ya, aziz Üstad! Asr-ı saadette de değilsek, müştakıyız.</em> <strong>Bu bize kâfi.</strong> Hazret-i Muhammed (ASM) nın bize bıraktığı muazzam bir mu'cizesi bugün elimizde değil mi? O kitab, bize, muhtaç ve müştak bulunduğumuz saadeti va'detmiyor mu? <span style="color: teal"><strong>Ona hâlisane sarıldığımız zaman </strong><strong>muhtaç bulunduğumuz zevk-i mânevîyi bize vermiyor mu?</strong></span></p><p> </p><p>Evet aziz Üstadım, bugün elimizde tuttuğumuz, gözümüzle gördüğümüz, hakikî insanlara rehber olan o muazzam kitab, o büyük mu'cize ki, ben maddiyat içinde dünya cereyanında boğulmak üzere iken, beni onun ulvî sesleri ne güzel teselli etmiş ve bana sarsılmaz bir istinadgâh olmuştur. Hakka, nâmütenâhi şükürler olsun.</p><p> </p><p>Muhterem Üstad, bana öyle geliyor ki, manevî saâdete küşâde bulunan ruhum, kıymettar Risaleleri okudukça, yazdıkça gitgide bir zevk-i manevî, bir saâdet-i ebedî hazırlıklarıyla coşacak. Coşkunluklarımın hayli devam ettiği oluyor.</p><p> </p><p><strong>Üstadım! <span style="color: purple">İşte o zaman</span> dünya, nazarımda bir hiçten ibaret kalıyor, ebediyete, sonsuza, saâdet âlemlerine atılmak istiyorum.</strong></p><p> </p><p>İşte o dakikalar bu dünyayı bana verseler, bu tatlı hülyalarımın bir nebzesini bile vermek istemem. </p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: darkred"><strong>Def'olsun gençlik rü'yâlarının kâbuslu fırtınaları.</strong></span></span></p><p> </p><p>Üstadım, duanıza muhtacım.</p><p> </p><p>Zekâi</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kýrýk Testi, post: 214247, member: 358"] Sözler, yani Risale-i Ahmediye berâhinini yazarken, [I]çok def'alar[/I] kalemimi elimden bırakıp, [I]o asr-ı saadetin anlarının tahassürüyle, hicranıyla yandım.[/I] Bu hicrandan kalbim ağlamış, gönlüm coşmuş, ruhum vücudumdan ayrılarak uzaklara gitmiş.[U][COLOR=darkred][B] Bana teselli tuhfeleri getirmiş.[/B][/COLOR][/U] [I]Öyle ya, aziz Üstad! Asr-ı saadette de değilsek, müştakıyız.[/I] [B]Bu bize kâfi.[/B] Hazret-i Muhammed (ASM) nın bize bıraktığı muazzam bir mu'cizesi bugün elimizde değil mi? O kitab, bize, muhtaç ve müştak bulunduğumuz saadeti va'detmiyor mu? [COLOR=teal][B]Ona hâlisane sarıldığımız zaman [/B][B]muhtaç bulunduğumuz zevk-i mânevîyi bize vermiyor mu?[/B][/COLOR] Evet aziz Üstadım, bugün elimizde tuttuğumuz, gözümüzle gördüğümüz, hakikî insanlara rehber olan o muazzam kitab, o büyük mu'cize ki, ben maddiyat içinde dünya cereyanında boğulmak üzere iken, beni onun ulvî sesleri ne güzel teselli etmiş ve bana sarsılmaz bir istinadgâh olmuştur. Hakka, nâmütenâhi şükürler olsun. Muhterem Üstad, bana öyle geliyor ki, manevî saâdete küşâde bulunan ruhum, kıymettar Risaleleri okudukça, yazdıkça gitgide bir zevk-i manevî, bir saâdet-i ebedî hazırlıklarıyla coşacak. Coşkunluklarımın hayli devam ettiği oluyor. [B]Üstadım! [COLOR=purple]İşte o zaman[/COLOR] dünya, nazarımda bir hiçten ibaret kalıyor, ebediyete, sonsuza, saâdet âlemlerine atılmak istiyorum.[/B] İşte o dakikalar bu dünyayı bana verseler, bu tatlı hülyalarımın bir nebzesini bile vermek istemem. [SIZE=2][COLOR=darkred][B]Def'olsun gençlik rü'yâlarının kâbuslu fırtınaları.[/B][/COLOR][/SIZE] Üstadım, duanıza muhtacım. Zekâi [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nurdan Makaleler
Hicranını saracak bir teselli..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…