Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Himmet ...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Turab3" data-source="post: 200334" data-attributes="member: 1005848"><p><strong>Himmet (1609-1684)</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p>Bolu doğumludur. İlmini İstanbul’da tamamlamış, müderrislik, vaizlik ve defterdarlık yapmıştır. Bayramiyye tarikatı halifelerindendir. Kabri, Üsküdar’da Bezcizade Muhyiddin Dergâhı mezarlığındadır. </p><p></p><p>Düştüm yine bir derde gönlüm niçin eğlenmez </p><p>Kararım yok bu yerde gönlüm niçin eğlenmez </p><p>Yarabbi sen kıl yârî cemalin görsem bari </p><p>Dün ü gün edip zâri gönlüm niçin eğlenmez </p><p>Zinet sevdası değil şöhret kavgası değil </p><p>İzzet davası değil gönlüm niçin eğlenmez </p><p>Müminim şükrederim daima fikrederim </p><p>Her zaman zikrederim gönlüm niçin eğlenmez </p><p>Himmet bir aşık kuldur bu yol bir aceb yoldur </p><p>Halimi bilen oldur gönlüm niçin eğlenmez </p><p></p><p><strong>Kıl:</strong> Ol </p><p><strong>Yarî:</strong> Yarim </p><p><strong>Dün ü gün:</strong> Gece gündüz </p><p><strong>Zâr:</strong> Ağlamak, inlemek </p><p><strong>Zinet sevdası:</strong> Dünyalık hevesi </p><p><strong>İzzet davası:</strong> Büyüklük, makam mevki tutkusu </p><p><strong>Aceb:</strong> Acayip </p><p><strong>Ol:</strong> O</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Turab3, post: 200334, member: 1005848"] [B]Himmet (1609-1684) [/B] Bolu doğumludur. İlmini İstanbul’da tamamlamış, müderrislik, vaizlik ve defterdarlık yapmıştır. Bayramiyye tarikatı halifelerindendir. Kabri, Üsküdar’da Bezcizade Muhyiddin Dergâhı mezarlığındadır. Düştüm yine bir derde gönlüm niçin eğlenmez Kararım yok bu yerde gönlüm niçin eğlenmez Yarabbi sen kıl yârî cemalin görsem bari Dün ü gün edip zâri gönlüm niçin eğlenmez Zinet sevdası değil şöhret kavgası değil İzzet davası değil gönlüm niçin eğlenmez Müminim şükrederim daima fikrederim Her zaman zikrederim gönlüm niçin eğlenmez Himmet bir aşık kuldur bu yol bir aceb yoldur Halimi bilen oldur gönlüm niçin eğlenmez [B]Kıl:[/B] Ol [B]Yarî:[/B] Yarim [B]Dün ü gün:[/B] Gece gündüz [B]Zâr:[/B] Ağlamak, inlemek [B]Zinet sevdası:[/B] Dünyalık hevesi [B]İzzet davası:[/B] Büyüklük, makam mevki tutkusu [B]Aceb:[/B] Acayip [B]Ol:[/B] O [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Himmet ...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…