Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
Zübeyir Gündüzalp
Hizmetin Parası
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="GuLSerbeti" data-source="post: 115192" data-attributes="member: 19"><p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><strong>Ahmed Gümüş anlatıyor:</strong></span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><strong>“Bir gün Kırazlımescit Sokağındaki dershanede (Zübeyir abi) beni çağırmıştı. Elinde koyun etinden iki kilo kuşbaşı et vardı. Emirdağlı Hamza Emek Abi getirmişti. O günler kurban bayramıydı.</strong></span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><strong>“Kardeşim, Hamza Abi getirmiş, kurban bayramı dolayısıyla. Kardeşim Hamza Emek Abi, Üstad Bediüzzaman’a çok hizmetler etti. O yönden getirdiği kurban etini reddedemedim. Sen bizim usulümüzü biliyorsun. Sen bu eti al, aşağıda pişirip yersiniz.’ dedi. Ben de bu eti alıp aşağıya indirdim. </strong></span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><strong>“Bir zaman Zübeyir Abiyle birlikte Ankara’daydık. <em>Mustafa Türkmenoğlu Abi</em> de vardı. Bu sırada bir kendini bilmez, ‘Siz hizmetin paralarını yiyorsunuz!’ şeklinde, hem de Zübeyir Abi gibi bir iman-irfan sahibi zata karşı söylüyordu. O esnada Zübeyir Abi celâlle ve hiddetle elini kaldırdı: ‘Ben hizmetin parasını yemişsem Allah beni kahretsin, değilse diyeni kahretsin, diye dua edeceğim; kaldır elini!’ dedi. Bu sefer münasebetsiz adam elini kaldıramadı, kaçıp gitti! Türkmenoğlu, ‘Abinin duasının kabul olacağını bildiği için, adam elini kaldıramadı!’ demişti.”</strong></span></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 9px"><strong>kaynak:</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-family: 'Century Gothic'"><span style="font-size: 9px"><strong><a href="http://www.zubeyirgunduzalp.com/" target="_blank">Nur Davasına Adanmış Bir Hayat : Zübeyir Gündüzalp</a> </strong></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="GuLSerbeti, post: 115192, member: 19"] [INDENT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][FONT=Century Gothic][B]Ahmed Gümüş anlatıyor:[/B][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][FONT=Century Gothic][B]“Bir gün Kırazlımescit Sokağındaki dershanede (Zübeyir abi) beni çağırmıştı. Elinde koyun etinden iki kilo kuşbaşı et vardı. Emirdağlı Hamza Emek Abi getirmişti. O günler kurban bayramıydı.[/B][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][FONT=Century Gothic][B]“Kardeşim, Hamza Abi getirmiş, kurban bayramı dolayısıyla. Kardeşim Hamza Emek Abi, Üstad Bediüzzaman’a çok hizmetler etti. O yönden getirdiği kurban etini reddedemedim. Sen bizim usulümüzü biliyorsun. Sen bu eti al, aşağıda pişirip yersiniz.’ dedi. Ben de bu eti alıp aşağıya indirdim. [/B][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][FONT=Century Gothic][B]“Bir zaman Zübeyir Abiyle birlikte Ankara’daydık. [I]Mustafa Türkmenoğlu Abi[/I] de vardı. Bu sırada bir kendini bilmez, ‘Siz hizmetin paralarını yiyorsunuz!’ şeklinde, hem de Zübeyir Abi gibi bir iman-irfan sahibi zata karşı söylüyordu. O esnada Zübeyir Abi celâlle ve hiddetle elini kaldırdı: ‘Ben hizmetin parasını yemişsem Allah beni kahretsin, değilse diyeni kahretsin, diye dua edeceğim; kaldır elini!’ dedi. Bu sefer münasebetsiz adam elini kaldıramadı, kaçıp gitti! Türkmenoğlu, ‘Abinin duasının kabul olacağını bildiği için, adam elini kaldıramadı!’ demişti.”[/B][/FONT][/SIZE][/FONT] [/INDENT][FONT=Palatino Linotype][FONT=Century Gothic][SIZE=1][B]kaynak:[/B][/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][FONT=Century Gothic][SIZE=1][B][URL="http://www.zubeyirgunduzalp.com/"]Nur Davasına Adanmış Bir Hayat : Zübeyir Gündüzalp[/URL] [/B][/SIZE][/FONT][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
Zübeyir Gündüzalp
Hizmetin Parası
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…