26
1. ﻭَ ﺍَﺳْﺌَﻠُﻚَ ﺑِﺎَﺳْﻤَٓﺎﺋِﻚَ ﻳَﺎ ﻣُﺼَﻮِّﺭُ Ey her şeye müstesna bir şekil ve suret ve harika bir alamet-i farika ile halk ve tasvir eden Zât
2. ﻳَﺎ ﻣُﻘَﺪِّﺭُ Ey mahlûkatın kâffesinin hususi takdirat ve teşkilatını ayrı ayrı tayin ve vakt-i merhununda aynen icra kılan Zât-ı Kadîr
3. ﻳَﺎ ﻣُﻄَﻬِّﺮُ Ey necis ve mülevvesatı izale esbabını halk edip temiz ve tahir kılan Cenab-ı Hak Celle ve A'la
4. ﻳَﺎ ﻣُﻨَﻮِّﺭُ Ey nur-u cemalinden semavî ve arzî her cirm ve ferdi nurlandırıp parlatan Hüda-yı Müteâl
5. ﻳَﺎ ﻣُﻘَﺪِّﻡُ Ey evvel ve ahir olan ezelî ve ebedî Zât-ı Vacib-ül Vücud,
6. ﻳَﺎ ﻣُﻮَٔﺧِّﺮُ Ey takdim ve tehir eden sensin
7. ﻳَﺎ ﻣُﻴَﺴِّﺮُ Ey bütün müşkil görülen işleri hilaf-ı me'mul ehven ve âsan kılan ﻣُﻬَﻮِّﻥِ ﻛُﻞِّ ﻋَﺴِﻴﺮُ
8. ﻳَﺎ ﻣُﻨْﺬِﺭُ Ey kullarının batıl işlerden ihtiraz ile mütenebbih ve müteyakkız olmaları için kabirde, mahşerde ve cehennemde yapacağı azab ve ukubunu beyan ile korkutan Zât
9. ﻳَﺎ ﻣُﺒَﺸِّﺮُ Ey evamir-i celilesine mutavaat edenleri cennet ve cemal ve sair in'amat ve ihsanatıyla beşaret ve müjde verici olan Zât-ı Vefiyy
10. ﻳَﺎ ﻣُﺪَﺑِّﺮُ Ey meşiet-i Rabbaniyesine müteallik umur ve ef'alin iktiza eden esbabını tanzim ve tertib kılan Zât-ı Muîn
ﺳُﺒْﺤَﺎﻧَﻚَ ﻳَﺎ ﻟﺎَٓ ﺍِﻟٰﻪَ ﺍِﻟﺎَّٓ ﺍَﻧْﺖَ ﺍْﻟﺎَﻣَﺎﻥُ ﺍْﻟﺎَﻣَﺎﻥُ ﺧَﻠِّﺼْﻨَﺎ ﻣِﻦَ ﺍﻟﻨَّﺎﺭِ
Ya Rabb kâinatca marufsun. Her dilde meşkûrsun. Dergâh-ı izzetine yüzümü sürdüm. Beni cehennem azabından halas kıl.