Konuya cevap cer

49

ﻭَ ﺍَﺳْﺌَﻠُﻚَ ﺑِﺎَﺳْﻤَٓﺎﺋِﻚَ Ya İlahi, esma-i ilahiyenden olan şu gelecek ism-i celilinle niyaz ediyorum

1. ﻳَﺎ ﻣُﻨَﻮِّﻝُ Ey atiyye ve ihsanlarıyla zîhayatı mütenaim ve minnettar ve medyun-u şükran eden Rezzak

2. ﻳَﺎ ﻣُﻔَﺼِّﻞُ Ey hafi ve sırlardan ibaret olan umuru aşikâr eden ve açıkça bildiren

3. ﻳَﺎ ﻣُﺒَﺪِّﻝُ Ey şerri hayra, seyyiatı hasenata, fıskı sıdka ve hakeza tebdil kılan Zât

4. ﻳَﺎ ﻣُﺴَﻬِّﻞُ Ey müşkil işleri teshil ve muğlak şeyleri feth ve keşfeden manileri def' eden Zât

5. ﻳَﺎ ﻣُﺬَﻟِّﻞُ Ey kibir ve gurura ve enaniyete düşenleri hakir ve zelil eden

6. ﻳَﺎ ﻣُﻨَﺰِّﻝُ Ey kütüb-ü semaviye, rahmet ve nimet ve bereket-i bînihayeyi inzal ve ihsan buyuran Zât

7. ﻳَﺎ ﻣُﺤَﻮِّﻝُ Ey geceyi gündüze, kışı yaza, gençliği ihtiyarlığa ve her şeyi şekilden şekile tahvil ve tebdil eden Mevlâ-yı Kadim

8. ﻳَﺎ ﻣُﺠَﻤِّﻞُ Ey her şeyi latif ve sevimli hale getiren ve nihayeti bidayetten ihsan kılan Zât-ı Cemil

9. ﻳَﺎ ﻣُﻜَﻤِّﻞُ Hayvanat ve nebatat ve saireyi zerreden hayy eden ve ademden vücuda getiren, ekmel eden ve ahsen surete iblağ eden Zât-ı Zülkemal

10. ﻳَﺎ ﻣُﻔَﻀِّﻞُ Ey mevcudatın her nev'inde bizi diğerine nisbetle cemal ve kemal-i faide ve menfaat hususatında faik ve müreccih kılan Zât

ﺳُﺒْﺤَﺎﻧَﻚَ ﻳَﺎ ﻟﺎَٓ ﺍِﻟٰﻪَ ﺍِﻟﺎَّٓ ﺍَﻧْﺖَ ﺍْﻟﺎَﻣَﺎﻥُ ﺍْﻟﺎَﻣَﺎﻥُ ﺍَﺟِﺮْﻧَﺎ ﻣِﻦَ ﺍﻟﻨَّﺎﺭِ 

Ey azametli sultan bakma siyah defterime, beni affet. Defterimi yak benim yerime

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)