Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
hocanın cevabı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="zeyhak_" data-source="post: 142942" data-attributes="member: 22"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #c00000"> genç bir delikanlı senelerce yurt dışında </span></span></p><p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #c00000">okuduktan sonra vatanına </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #c00000">ateist olarak geri döner. Üç sorusuna hiç </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #c00000">kimse cevap veremediğinden dolayı </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #c00000">canı gayet sıkıntılıdır. Ebeveyni </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #c00000">oğullarına yardım etmek niyetiyle büyük </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #c00000">ilim sahibi olan köyün hocasına </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #c00000">götürürler. Hoca ve delikanlının arasında </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #c00000">geçen dialog şöyle devam eder. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">cevap verebilecek misin? </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><u><span style="color: #ff0000">Hoca: Allah'ın bir kuluyum ve </span></u></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><u><span style="color: #ff0000">Onun izniyle sorularına cevap </span></u></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><u><span style="color: #ff0000"></span><span style="color: #ff0000">verebileceğim. </span></u></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Delikanlı: Emin misin? Proferserler </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">bile cevap veremedi bana. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><u><span style="color: #ff0000">Hoca: Allah'ın izniyle cevap vermeye çalışırım </span></u></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Delikanlı: 3 sorum var </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">1. Allah yaşıyor mu? öyle ise, </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">şeklini bana göster </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">2. Takdir (kader) nedir? </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">neden cehenneme yollanıyor, cehennemde </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">yaksın. Tanrı bunu düşünemedi mi? </span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #c00000">Bu arada, aniden bizim hocamız </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #c00000">delikanlının başı üzerinde bir saksı </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #c00000">kırar. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Delikanlı canı yana yana sorar; Neden </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">sinirlendin ki? </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #ff0000"><u>Hoca: Sinirlenmedim. Bu benim üç </u></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #ff0000"><u>soruna bir cevabım der. </u></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Delikanlı: Hiç birşey anlamadım. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><u><span style="color: #ff0000">Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı </span></u></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><u><span style="color: #ff0000">başında kırınca </span></u></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #ff0000"><u>Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun? </u></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Delikanlı: </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Evet </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #ff0000"><u>Hoca: Bana bu acının şeklini göster ozaman! </u></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Delikanlı: Gösteremem. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #ff0000"><u>Hoca: Bu benim ilk cevabım. Herkes </u></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #ff0000"><u>Allah'ın varlığını hisseder ama </u></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #ff0000"><u>Allah'ı göremez. </u></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #ff0000"><u>Hoca: Dün gece rüyanda benim</u></span> </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><u><span style="color: #ff0000">başında saksı kırdığımı gördün mü? </span></u></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><u><span style="color: #ff0000"></span></u>Delikanlı: Hayır. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #ff0000"><u>Hoca: Bugün böyle birşey ile </u></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #ff0000"><u>karşılaşacağını hiç düşündün mü? </u></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #ff0000"><u>aklından geçti mi? </u></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Delikanlı: Hayır </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #ff0000"><u>Hoca: Bu işte takdir dir (kader) </u></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><u><span style="color: #ff0000">Hoca: Biz neyden yaratıldık? </span></u></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><u><span style="color: #ff0000">topraktan yaratılmış değil miyiz ? </span></u></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Delikanlı: Evet böyle denir. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><u><span style="color: #ff0000">Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktan </span></u></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><u><span style="color: #ff0000">yapılmadı mı? Allah isterse ateşten </span></u></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><u><span style="color: #ff0000">yaratılan şeytanı ateşin içinde </span></u></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><u><span style="color: #ff0000">cezalandıramaz mı...?</span></u></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zeyhak_, post: 142942, member: 22"] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=#c00000] genç bir delikanlı senelerce yurt dışında [/COLOR][/FONT] [CENTER][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#c00000]okuduktan sonra vatanına ateist olarak geri döner. Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır. Ebeveyni oğullarına yardım etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasına götürürler. Hoca ve delikanlının arasında geçen dialog şöyle devam eder. [/COLOR] [/FONT][/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin? [U][COLOR=#ff0000]Hoca: Allah'ın bir kuluyum ve Onun izniyle sorularına cevap [/COLOR][COLOR=#ff0000]verebileceğim. [/COLOR][/U][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Delikanlı: Emin misin? Proferserler bile cevap veremedi bana. [U][COLOR=#ff0000]Hoca: Allah'ın izniyle cevap vermeye çalışırım [/COLOR][/U][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Delikanlı: 3 sorum var 1. Allah yaşıyor mu? öyle ise, şeklini bana göster 2. Takdir (kader) nedir? 3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor, cehennemde ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl yaksın. Tanrı bunu düşünemedi mi? [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#c00000]Bu arada, aniden bizim hocamız delikanlının başı üzerinde bir saksı kırar. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Delikanlı canı yana yana sorar; Neden sinirlendin ki? [COLOR=#ff0000][U]Hoca: Sinirlenmedim. Bu benim üç soruna bir cevabım der. [/U][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Delikanlı: Hiç birşey anlamadım. [U][COLOR=#ff0000]Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca [/COLOR][/U][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim. [COLOR=#ff0000][U]Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun? [/U][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Delikanlı: Evet [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#ff0000][U]Hoca: Bana bu acının şeklini göster ozaman! [/U][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Delikanlı: Gösteremem. [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#ff0000][U]Hoca: Bu benim ilk cevabım. Herkes Allah'ın varlığını hisseder ama Allah'ı göremez. [/U][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#ff0000][U]Hoca: Dün gece rüyanda benim[/U][/COLOR] [U][COLOR=#ff0000]başında saksı kırdığımı gördün mü? [/COLOR][/U]Delikanlı: Hayır. [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#ff0000][U]Hoca: Bugün böyle birşey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü? aklından geçti mi? [/U][/COLOR] Delikanlı: Hayır [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#ff0000][U]Hoca: Bu işte takdir dir (kader) [/U][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][U][COLOR=#ff0000]Hoca: Biz neyden yaratıldık? topraktan yaratılmış değil miyiz ? [/COLOR][/U] Delikanlı: Evet böyle denir. [U][COLOR=#ff0000]Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktan yapılmadı mı? Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı...?[/COLOR][/U][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
hocanın cevabı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…