Konuya cevap cer

    



İhsan Atasoy'un 'Nurun Birinci Talebesi Hulusi Yahyagil' kitabında  geçen, Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Hulusi Yahyagil'in  Ramazan duası...


   

“Cenab-ı Hakk ve Feyyaz-ı Mutlak Hazretleri,  cümlemizi idrakiyle müşerref olduğumuz mübarek Ramazan’ın gündüzlerini  tam ve kâmil oruç tutmaya ve gecelerini teravih namazı ve sair  ibadetlerle ihyaya muvaffak eyleye. Her gecesinde Leyle-i Kadir sevabı  almak mümkün olan bu mübarek ayın hürmetine yurdumuzu ve sair İslam  memleketlerini kaht ve gala ve şamatat-ı a’da, gizli ve aşikar dinsiz  hain zümrenin tasallut ve tahakkümünden, semavi ve arzi her türlü  musibetlerden muhafaza eyleye. Gadre uğramış, zulüm görmüş,  hürriyetlerini kaybetmiş ve bu gibi musibetlere hedef tutulmuş, din  kardeşlerimizi nihayetsiz lütuf ve keremiyle halas ve muhafaza eyleye.

     Ehl-i imanın bütün hastalarına acil şifalar, dertlilerine devalar,  borçlularına borç eleminden kurtulmalar, yolcularına selametler,  ticaretle iştigal edenlerine, ‘Sıdk ve emaneti iltizam eden tacir,  enbiya, sıddıkîn ve şühedayla beraberdir’ hadis-i şerifi mantukunca  doğruluk ve eminlik tevfik eyleye.


   

Bu mübarek ayda ehl-i imanın ihtiyaç içinde olanlarına yardım etmek lüzumunu idrak edip bilfiil yardıma muvaffak eyleye.

     Hadd-i buluğumuzdan bu zamana kadar işlediğimiz büyük ve küçük umum  günahlarımıza ciddi pişmanlık duyarak Rabb-ı Rahimimize iltica etmek ve  afv ve mağfiret-i İlahiye’ye nail olmak cümlemize müyesser eyleye. Âdem  (a.s.) zamanından bu zamana kadar dar-ı bekaya intikal etmiş ehl-i imana  ve bütün geçmişlerimize rahmet ve evlatlarımıza hayatlarının devamında  tarik-i müstakimde hidayetler nasib eyleye. Şahsi ve içtimai hayatımızda  iman ve İslam dairesinde amellere muvaffak edip, bizleri, efradı aile,  akraba ve taallükat ve tekmil din kardeşlerimizi salah-ı hal ile  müzeyyen ederek rahmet-i İlahiye’ye layık eyleye.

   



Suri ve manevî bütün müşkilatlarımızı hall ü asan eyleye.

     Bu mübarek ayın orucuyla hayvani ve şehevani amellerden kurtararak  melek evsafına yaklaşmak ve Ramazan’dan sonra da bu hali nihayetsiz  lütuf ve keremiyle muhafaza etmek cümlemize nasib ve mukadder eyleye.  Asakir-i İslamiyeyi dâhili ve harici her türlü düşmanlara, her zaman ve  her yerde mansur ve muzaffer eyleye. Devlet adamlarımızı maneviyata,  memleketin ümranına ve milletin refahına hadim eyleye. Vadelerimiz  hitamında cümlemize ol kelime-i münciye-i mübareke olan, ‘Eşhedü en la  ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden Resulullah’la ihtitamlar nasip  eyleye. Şefaat-ı Ahmediyeye (a.s.m.) nail eyleye. Cennete ve rü’yet-i  Cemaliye cümlemizi taltif buyurarak, haklarımızdaki hesapsız nimetlerini  itmam eyleye.

    Azamet-i Hüda ve bu duamızın indallahta kabülü için tekbir,

   



“Allahü ekber, Allahü ekber, Lailahe illallahu vellahu ekber, Allahu ekber ve lillahilhamd”

    Ya İlahî tekmil işlerimizin sonunu hayreyle. Dünyada zelil olmaktan,  ahirette azaptan koru. Ey yardımı bol olan Rabb’imiz! Senin yardımın âli  ve boldur. Ve her türlü noksanlardan berisin.


   

Ya İlahî!  Malikimiz sensin. Bizler memlüküz. Fatihül ebvab sensin. Rahmet  kapılarını bize ancak sen açarsın. Gücümüzün yetmediği hesapsız  ihtiyaçlarımız var. Sebeplerin sahibi de sensin. Sebeplerini hazırla da,  isteklerimizi ihsan buyur. Bize istemeyi öğret ki, istediklerimizi ver  Ya Rabb’i!


   

Ya İlahi! Bizleri senin emirlerini yerine getirmeye  çalıştırdıklarına, lütfu fazlınla emniyette bulundurduklarına, kaza ve  kaderine razı, belalarına sabir, nimetlerine şakir olup, zikrinden  lezzet, kitabından ferah alanlarına, gecede ve gündüzde maddî ve manevî  şerlerden esirgeyip necat verdiklerine, dünyadan nefret ve ahirete  muhabbet ettirip Senin likana müştak kıldıklarına, yüzlerini sana  çevirtip, Senin rahmet kapında niyaz ettirdiklerine, ölümü, başta  Habibullah (a.s.m.) geçmiş ahbablara visal vesilesi olarak bildirdiğin  makbul kullarının zümresine dâhil eyle! Ferman-ı Alişanın olan Kur’anda  bizlere öğrettiğin gibi diyoruz: ‘Ya Rab! Resullerinin lisanı üzere bize  vaat ettiğin sevabı ver ve kıyamet gününde bizi rezil ve rüsvay  eyleme!’ Muhakkak sen dua edene icabet eder, vadinde hâşâ, hulfetmezsin.


   

Ya İlahî! Bizleri senin rızan için sabahlat ve yine senin rızan için  akşamlat, yaşat ve vadelerimiz doluncaya kadar cemaat içinde emin kıl.  Ve böylece emanetlerine ihanet etmemiş kulların olarak kendine döndür Ya  Rabb’i.

    Ya İlahi! Bizlere hakkı hak olarak gösterip uymayı,  batılı batıl olarak gösterip sakınmayı müyesser eyle. Müslümanlardan  olduğumuz halde vefat ettirip salihlere ilhak buyur. Zalimlerin  şerlerini üzerlerimizden kaldır. Mü’minlerin makbul dualarına ortak et.  Ve takdir buyurduğun musibetlerden bizleri lütfunla esirge Ya Rabb’i.


   

Ya İlahî! Ümmeti Muhammedi mağfiret buyur, şefaatına mazhar kıl,  rahmeyle, yardım eyle, üzerlerine hayır kapılarını aç, kalplerini  muhabbetinle teshir eyle, hallerini ıslah eyle. Fesada gitmekten  muhafaza buyur, derecelerini yükselt, gamlarını gider. Muhammed (a.s.m.)  hürmetine bütün Ümmet-i Muhammed’in (a.s.m.) kötülüklerinden geç Ya  Rabb’i.

    Ey tövbe edenleri ve affetmeyi seven Rabb’imiz!  Tövbelerimizi kabul ve bizleri lütfunla affet. Ey korkulara ve ‘Aman Ya  Rabb’i’ diyenlere eman veren Rabb’imiz, bizlere de eman ver. Ey  mütehayyirlere delil olan Rabb’imiz, bizleri hidayette, sırat-ı  müstakimde sabit kıl. Ey isteyenlerin yardımcısı olan Rabb’imiz, bizlere  yardım eyle. Ey ümitleri kesilenlerin ümidi olan Rabb’imiz,  ümitlerimizi kesme. Ey asilere rahmeyleyen Rabb’imiz, bizlere de  rahmeyle. Ey günahkârların günahlarını mağfiret buyuran Rabb’imiz,  günahlarımızı mağfiret buyur, her türlü kötülüklerimizi ört Ya Rabb’i.  Sadık dindarlardan olduğumuz halde hayatımıza ve o mübarek kelime-i  şehadet olan ‘Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden  Resulullah’la nefesimizi vermeyi nasip eyle,




Kalblerimizi muhabbetinle  doldur ve nurlandır Ya Rabb’i.

    Sadrımızı aç, ayıplarımızı ört.  İşlerimizi kolaylaştır. Yüzlerin ak ve kara olarak görüleceği günde  yüzlerimizi ak eyle, kalplerimizi pak eyle, kabirlerimizi nurlandır,  Cennet bahçelerinden bir bahçe eyle, günahlarımızı mağfiret buyur,  kalblerimize senin sevginden başka sevgilerin girmesine imkân verme,  muratlarımızı ve maksutlarımızı ihsan buyur.


   

Ey gizli lüfufların  sahibi Rabb’imiz! Bizleri korktuklarımızdan emin, umduklarımıza nail  eyle. Ya İlahi, bizleri, ana babalarımızı ve onların ana ve babalarını  meşayih ve üstadlarımızı bahusus Üstad Bediüzzaman Said Nursî  (r.a.) Hazretleri’ni ve umum merhum Nur talebelerini, sevdiklerimizi,  akraba ve taallükatımızı, komşularımızı ve bütün din kardeşlerimizi,  bize iyilik edenleri, hayır dua edenleri ve bizden hayır dua isteyenleri  ve bizde hakları olanları ve bütün Ümmet-i Muhammed’i (a.s.m.) mağfiret  buyur.

    Ya İlahî, bizleri ve bütün ehl-i imanı belalardan,  borçlardan, musibetlerden, hastalıklardan, şerlerden ve şerlilerin  şerlerinden muhafaza buyur. Beldemizi ve sair bilad-ı müminini her türlü  afat-ı araziye ve semaviyleden koru. Din ve mukaddesat düşmanlarını  kendi dertlerine düşürerek kötü emellerinde muvaffak eyleme. Bizleri  ashab-ı yeminden eyle, kitabımızı sağımızdan verdir. Bütün hayır niyetli  yolculara selametler, fariza-i haccı yapmak isteyenlere kolaylıklar,  gidemeyenlere de halis niyet ve hayırlı ziyaretler nasip eyle Ya Rabb’i.


   

Ya Erhamer-Rahimin. Sonsuz rahmetini, ism-i azamın, Kur’an-ı Hakim’in,  Habib-i Ekremin ve makbul Kulların Leyle-i Kadrin ve diğer mübarek  gecelerin hürmetine dualarımızı kabul buyur.

   



Ala Resulina salavât, Azamet-i Hüda ve icabet-i dua için tekbir:

    Allahü ekber Allahu ekber, lailahe illallahu vellahü ekber, Allahu ekber ve lillahil hamd.

    Sallallahu aleyhi ve ala alihi ve sahbihi ve ihvanihi ve sellim. Âmin.”


Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Üst