Konuya cevap cer

Filmi bugün izledim (ADIYAMANDA) ama bir çok şey güzel olmasına rağmen  kesik kesik ve kopukluklar var..Sanki belgesel gibi her bir hayat  döneminde kısa bir kesit alınmış gibi..Müzikleri hiç beğenmedim..Ayrıca  Atatürkle karşılaşma sahnesi maalesef kesilmiş makaslanmıştı.. keşke Bu  film seri halinde planlansa idi..Çocukluk gençlik ayrı bir film, Sonrası  dönemler için ayrı ayrı olmak üzere 5-6 bölüm tasarlanabilirdi..İLK  OLMASI HESABI İLE ELBETTE ÇOK GÜZEL AMA DEDİĞİM GİBİ KESİTLER VAR  DEVAMLILIKTA BİR PROBLEM VAR GİBİ..Hele değişik sahneler için çok  çarpıcı ve akılda kalıcı yürek hoplatan, gözyaşı döktüren , sahnelerle  birebir uyumlu müzikler olabilirdi.. İyi bir film izleyicisi olarak 10  üzerinden 6 veriyorum...Keşkeler çoktu benim açımdan filmde.. Onca emek  onca uğraş çok daha güzel netice elde etmek için elzemdi..İnşallah  BİSMİLLAH HER HAYIN BAŞIDIR dediği gibi üstadın bu da bir Bismillah ile  başlangıç olsun.Çok daha iyileri çekilsin..Keşke dizi olsa mesela 100  bölümlük Risalelerin ruhu çok daha iyi yansıtılsa , efektler çok daha  iyi kullanılsa, müzikler çok çok daha özenle seçilse,  hayat kesitleri  hızlı hızlı geçmese çok daha güzel olur mesela bir dizi olsa..Hayatının  her anı İMAN VE TEVHİD için adanmış ömrün her bölümü ruha sindire  sindire işlense ne güzel olur..

Bugün haber sitelerinde vardı.. 3  günde HÜR ADAM 240 bin civarı izlenmiş.. Ama uyduruk eften püften bir  film olan EYVAH EYVAH-2 filmi (Ata Demirer) 800 bin kişi izlemiş.. Yazık  ki ne yazık.. ÇOK DUYARSIZIZ.. Nur talebeleri, şakirtler izlemeye  gitmez ise başkaları niye gitsin ki..Bu haber yüreğimi burktu ,  kahırlandım , öfkelendim.. ATALET KANIMIZA İŞLEMİŞ.. EYVAH EYVAH-2 gibi  bir komedi (!!!) filmi içerik olarak hiç bir şey yok zatece vakit  geçirtip güldüren bir film  HÜR ADAM filmini 3'e katlıyor ise yazıklar  ki ne yazıklar.. İMAN DAVASININ sembolü olan bir şahsın filmine  lütfedip gidilmiyor..İSLAMIN , İMANIN ORTADAN KALDIRILMAK İSTENDİĞİ BİR  DÖNEMDE HAYATINI VAKFEDİP BUGÜN ALNI SECDEYE GİDEN HERKESİN İMANINDA,  İSLAMI RAHAT YAŞAMASINDA, İMANSIZLIK MÜKROBUNDAN BERİ YAŞAMASINDA PAY  SAHİBİ OLAN BİR ALLAH DOSTUNUN ANLATILDIĞI FİLME GİDİLMİYOR.. BU AR ,BU  UTANÇ BİZE YETER..

Belli ki  kimisi 5 TL'ye kıyamamış, kimisi zamanından 2 saat ayıramamış, kimis,  tembelliğinden gitmemiş, kimisi aman sonra korsanı çıkarsa alırım demiş,  kimisi yakında internette film sitelerine düşer deyip gitmemiş..  VELHASIL NUR TALEBELERİ BU KADAR MI İMİŞ YUH OLSUN BİZE...Tenbelliğimize,  cimriliğimize, ihmalkarlığımıza, vurdumduymazlığımıza yuhhh.Kaç şakirt  ve Nur talebesi var ki haftada bir kaç kez halı saha maçına gidiyor hem  de bir çok şeyden vazgeçerek, ertleyerek ..Demek ki HÜR ADAM'ın bir HALI  SAHA MAÇINA AYRILACAK KADAR ÖNEMİ YOK..Yuhhh bize yuhhh..

----------

EYVAH EYVAH-2 : 3 günde 801 bin 863 kişi tarafından izlendi

HÜR ADAM                  : 3 günde 239 bin 176 kişi tarafından izlendi

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)