Filmi bugün izledim (ADIYAMANDA) ama bir çok şey güzel olmasına rağmen kesik kesik ve kopukluklar var..Sanki belgesel gibi her bir hayat döneminde kısa bir kesit alınmış gibi..Müzikleri hiç beğenmedim..Ayrıca Atatürkle karşılaşma sahnesi maalesef kesilmiş makaslanmıştı.. keşke Bu film seri halinde planlansa idi..Çocukluk gençlik ayrı bir film, Sonrası dönemler için ayrı ayrı olmak üzere 5-6 bölüm tasarlanabilirdi..İLK OLMASI HESABI İLE ELBETTE ÇOK GÜZEL AMA DEDİĞİM GİBİ KESİTLER VAR DEVAMLILIKTA BİR PROBLEM VAR GİBİ..Hele değişik sahneler için çok çarpıcı ve akılda kalıcı yürek hoplatan, gözyaşı döktüren , sahnelerle birebir uyumlu müzikler olabilirdi.. İyi bir film izleyicisi olarak 10 üzerinden 6 veriyorum...Keşkeler çoktu benim açımdan filmde.. Onca emek onca uğraş çok daha güzel netice elde etmek için elzemdi..İnşallah BİSMİLLAH HER HAYIN BAŞIDIR dediği gibi üstadın bu da bir Bismillah ile başlangıç olsun.Çok daha iyileri çekilsin..Keşke dizi olsa mesela 100 bölümlük Risalelerin ruhu çok daha iyi yansıtılsa , efektler çok daha iyi kullanılsa, müzikler çok çok daha özenle seçilse, hayat kesitleri hızlı hızlı geçmese çok daha güzel olur mesela bir dizi olsa..Hayatının her anı İMAN VE TEVHİD için adanmış ömrün her bölümü ruha sindire sindire işlense ne güzel olur..
Bugün haber sitelerinde vardı.. 3 günde HÜR ADAM 240 bin civarı izlenmiş.. Ama uyduruk eften püften bir film olan EYVAH EYVAH-2 filmi (Ata Demirer) 800 bin kişi izlemiş.. Yazık ki ne yazık.. ÇOK DUYARSIZIZ.. Nur talebeleri, şakirtler izlemeye gitmez ise başkaları niye gitsin ki..Bu haber yüreğimi burktu , kahırlandım , öfkelendim.. ATALET KANIMIZA İŞLEMİŞ.. EYVAH EYVAH-2 gibi bir komedi (!!!) filmi içerik olarak hiç bir şey yok zatece vakit geçirtip güldüren bir film HÜR ADAM filmini 3'e katlıyor ise yazıklar ki ne yazıklar.. İMAN DAVASININ sembolü olan bir şahsın filmine lütfedip gidilmiyor..İSLAMIN , İMANIN ORTADAN KALDIRILMAK İSTENDİĞİ BİR DÖNEMDE HAYATINI VAKFEDİP BUGÜN ALNI SECDEYE GİDEN HERKESİN İMANINDA, İSLAMI RAHAT YAŞAMASINDA, İMANSIZLIK MÜKROBUNDAN BERİ YAŞAMASINDA PAY SAHİBİ OLAN BİR ALLAH DOSTUNUN ANLATILDIĞI FİLME GİDİLMİYOR.. BU AR ,BU UTANÇ BİZE YETER..
Belli ki kimisi 5 TL'ye kıyamamış, kimisi zamanından 2 saat ayıramamış, kimis, tembelliğinden gitmemiş, kimisi aman sonra korsanı çıkarsa alırım demiş, kimisi yakında internette film sitelerine düşer deyip gitmemiş.. VELHASIL NUR TALEBELERİ BU KADAR MI İMİŞ YUH OLSUN BİZE...Tenbelliğimize, cimriliğimize, ihmalkarlığımıza, vurdumduymazlığımıza yuhhh.Kaç şakirt ve Nur talebesi var ki haftada bir kaç kez halı saha maçına gidiyor hem de bir çok şeyden vazgeçerek, ertleyerek ..Demek ki HÜR ADAM'ın bir HALI SAHA MAÇINA AYRILACAK KADAR ÖNEMİ YOK..Yuhhh bize yuhhh..
----------
EYVAH EYVAH-2 : 3 günde 801 bin 863 kişi tarafından izlendi
HÜR ADAM : 3 günde 239 bin 176 kişi tarafından izlendi