Hür Adam setinde yaşanan sırlı olay!

NuruAhsen

Sonsuz Temâþâ
Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını anlatan ve 7 Ocak’ta vizyona girip 700 salonda birden gösterilecek 'Hür Adam' filminin yönetmeni Mehmet Tanrısever, Moral FM’i ziyaret etti. Mehmet Tanrısever, Moral FM Genel Müdürü Haluk İmamoğlu, Genel Yayın Yönetmeni İsmail Tongar ve Haber Müdürü Oktay Mahşer’e Hür Adam filmini hangi duygularla çektiğini ve neler hissettiğini anlattı.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN>>>

“İyi ki ben bu filmi çektim.” ifadesini kullanan Tanrısever, Hür Adam’ı çekmeden önce 6 bin sayfa kitap okuduğunu söyleyerek “Üstadın eserlerini okudukça onu daha çok tanıdım. Bu film bana mutluluk verdi. Hür Adam'ı seyreden bir insan, Bediüzzaman Said Nursi’nin sabrını, dik duruşunu, samimiyetini, dürüstlüğünü, kimseye minnet etmediğini ve Allah’a tefekkür ederek ondan başka kimseden korkmadığını görünce; kedi kendine ‘Fakir olup da dik durulabiliyormuş. Fakir olup da kimseye minnet edilmeyebiliyormuş. ‘diyecek. “ ifadesini kullandı.
DÜNYA CAM PARÇASI ELMAS OLAN AHİRET
Tanrısever, sözlerine şöyle devam etti: “Üstadımız diyor ki; "Burası cam parçası esas elmas olan baki hayata doğru yönelin." Kendi hayatı içinde dünyasını da vermek istiyor ve “Ben cehenneme bile gidebilirim, Yeter ki bu millet imana gelsin" diyor. Böylesine fedakâr, sevgi dolu ve milleti için cehennemde yanmayı bile göze alan bir insan sevilmez mi? Sevilir. Ben o sevgiyi anlatıyorum. Çok büyük bir sevgi bu. “

EN ÇOK ETKİLENDİĞİ SAHNE
“Bu filmden hiçbir şey kazanmasam, tek kendimi kazansam, kendi imanımı kuvvetlendirsem Elhamdilillah.” diye konuşan Tanrısever, en çok etkilendiği sahneyi şöyle açıkladı: " Doğal olsun diye filmi Üstadımızın yaşadığı gemide, Çam Dağı’nda, geçtiği yollarda ve hapi yattığı karakolunda çektik. 85 senedir kimse o karakol binasına uğramamış. Orayı açtık, temizledik ve çektik. Film içinde birçok sahne var ama en çok etkilendiğim olay Üstad ile bir çocuk arasında geçiyor. Çan Dağı’nda Üstad bir çocuğa ilim öğretiyor. Ona bir ayakkabı veriyor. Çocuk da karşılıksız alamayacağını söylüyor. Üstad o zaman al bu risaleyi yaz, diyor. Kayığa binmiş sürgüne gidiyor. O sırada çocuk koşuyor ve ona el sallıyor. Yazdım Üstad, diye risaleyi gösteriyor.

KÖTÜ RUHLAR MUSALLAT OLDU AMA...
Kendisine kötü ruhların musallat olduğunu belirten Tanrısever, bir ara filmi çekmekten vazgeçmeyi bile düşündüğünü ifade ederek şu ilginç olayı anlattı: “Mezar başında boynumu bükmüş ağlarken gözleri kapalı bir siluet belirdi karşımda. Mehmet kardeş ‘Duayı benden değil Allah’tan iste' diye seslendi. Bu hadiseyi unutamıyorum. Bu hadise beni çok etkiledi.”

Kaynak:Moralhaber

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
Evet ilginç; hem ben bu sevgiyi anlatıyorum diyerek gurur duyuyor hem de kötü ruhlar musallat oldu diyor hemde filmi çekmekten vazgeçiyor ben anlıyamadım ne demek istediğini sözleri çok zıt geldi..