Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
hutbe-i şamiye
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="La-Tahzen" data-source="post: 201796" data-attributes="member: 1006758"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Ondokuzuncu Asrın ve Amerika Kıt'asının en meşhur feylesofu Mister Karlayl, en yüksek sadasıyla çekinmeyerek feylesoflara ve Hıristiyan âlimlerine neşriyatiyle bağırarak b<span style="font-family: 'Traditional Arabic'">ö</span>yle diyor, eserlerinde şöyle yazmış:</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px">"İslâmiyet gayet parlak bir ateş gibi doğdu. Sair dinleri kuru ağacın dalları gibi yuttu. Hem bu yutmak, İslâmiyetin hakkı imiş. Çünki sair</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px">dinler fakat Kur'an'ın tasdikine mazhar olmayan kısmı hiç hükmündedir."</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px">Hem Mister Karlayl yine diyor: "En evvel kulak verilecek sözlerin en lâyıkı, Muhammed'in (A.S.M.) sözüdür. <span style="font-family: 'Traditional Arabic'">Ç</span>ünki hakikî söz onun sözleridir." Hem yine diyor ki:</span></p><p><span style="font-size: 12px">"Eğer hakikat-ı İslâmiyette şüphe etsen, bedihiyat ve zaruriyat-ı kat'iyede iştibah edersin. Çünki en bedihî ve zarurî bir hakikat ise İslâmiyettir."</span></p><p><span style="font-size: 12px">İşte bu meşhur feylesof, İslâmiyet hakkında bu şehadetini eserinde müteferrik yerde yazmış.</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">İkinci Misal:</span> Avrupa'nın asr-ı âhirde en meşhur bir feylesofu Prens Bismark diyor ki:</span></p><p><span style="font-size: 12px">"Ben bütün Kütüb-ü Semaviyeyi tedkik ettim. Tahrif olmalarına binaen beşerin saadeti için aradığım hakikî hikmeti bulamadım. Fakat Muhammed'in (Aleyhissalâtü Vesselâm) Kur'anını umum kütüblerin fevkinde gördüm. Her kelimesinde bir hikmet buldum. Bunun gibi beşerin saadetine hizmet edecek bir eser yoktur.</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px">Böyle bir eser beşerin sözü olamaz. Bunu Muhammed'in (Aleyhissalâtü Vesselâm) sözüdür diyenler, ilmin zaruriyatını inkâr etmiş olurlar. Yani Kur'an Allah kelâmı olduğu bedihîdir."</span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">İşte Amerika ve Avrupa'nın zekâ tarlaları Mister Karlayl ve Bismark gibi böyle dâhî muhakkikleri mahsulat vermesine istinaden ben de bütün kanaatimle derim ki:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Avrupa ve Amerika, İslâmiyetle hâmiledir. Günün birinde bir İslâmî devlet doğuracak. Nasılki Osmanlılar Avrupa ile hâmile olup bir Avrupa devleti doğurdu.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"> </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"> Hutbe-i Şamiye</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="La-Tahzen, post: 201796, member: 1006758"] [SIZE=3][COLOR=purple]Ondokuzuncu Asrın ve Amerika Kıt'asının en meşhur feylesofu Mister Karlayl, en yüksek sadasıyla çekinmeyerek feylesoflara ve Hıristiyan âlimlerine neşriyatiyle bağırarak b[FONT=Traditional Arabic]ö[/FONT]yle diyor, eserlerinde şöyle yazmış:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]"İslâmiyet gayet parlak bir ateş gibi doğdu. Sair dinleri kuru ağacın dalları gibi yuttu. Hem bu yutmak, İslâmiyetin hakkı imiş. Çünki sair[/SIZE] [SIZE=3]dinler fakat Kur'an'ın tasdikine mazhar olmayan kısmı hiç hükmündedir."[/SIZE] [SIZE=3]Hem Mister Karlayl yine diyor: "En evvel kulak verilecek sözlerin en lâyıkı, Muhammed'in (A.S.M.) sözüdür. [FONT=Traditional Arabic]Ç[/FONT]ünki hakikî söz onun sözleridir." Hem yine diyor ki:[/SIZE] [SIZE=3]"Eğer hakikat-ı İslâmiyette şüphe etsen, bedihiyat ve zaruriyat-ı kat'iyede iştibah edersin. Çünki en bedihî ve zarurî bir hakikat ise İslâmiyettir."[/SIZE] [SIZE=3]İşte bu meşhur feylesof, İslâmiyet hakkında bu şehadetini eserinde müteferrik yerde yazmış.[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=purple]İkinci Misal:[/COLOR] Avrupa'nın asr-ı âhirde en meşhur bir feylesofu Prens Bismark diyor ki:[/SIZE] [SIZE=3]"Ben bütün Kütüb-ü Semaviyeyi tedkik ettim. Tahrif olmalarına binaen beşerin saadeti için aradığım hakikî hikmeti bulamadım. Fakat Muhammed'in (Aleyhissalâtü Vesselâm) Kur'anını umum kütüblerin fevkinde gördüm. Her kelimesinde bir hikmet buldum. Bunun gibi beşerin saadetine hizmet edecek bir eser yoktur.[/SIZE] [SIZE=3]Böyle bir eser beşerin sözü olamaz. Bunu Muhammed'in (Aleyhissalâtü Vesselâm) sözüdür diyenler, ilmin zaruriyatını inkâr etmiş olurlar. Yani Kur'an Allah kelâmı olduğu bedihîdir."[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=purple]İşte Amerika ve Avrupa'nın zekâ tarlaları Mister Karlayl ve Bismark gibi böyle dâhî muhakkikleri mahsulat vermesine istinaden ben de bütün kanaatimle derim ki:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=purple]Avrupa ve Amerika, İslâmiyetle hâmiledir. Günün birinde bir İslâmî devlet doğuracak. Nasılki Osmanlılar Avrupa ile hâmile olup bir Avrupa devleti doğurdu.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black] Hutbe-i Şamiye[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
hutbe-i şamiye
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…