Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
HZ. AİŞE-İ SIDDÎKA (Radıyallahü Anhâ)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ASHAB-I BEDR" data-source="post: 389344" data-attributes="member: 1013691"><p style="text-align: center"><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300">Tirmizi’de Musa bin Talha diyor ki, Hz. Âişe’den daha fasih, düzgün konuşanı görmedim. Resûlullahı medh eden şu iki beyt Hz. Âişe’nindir:</span></span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300"></span></span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300"></span></span></span></span></span><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300">Ve lev semi’û ehl-ü Mısre evsâfe haddihî,</span></span></span></span></span><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300">Lemâ bezelû fî sevmi Yûsufe min nakdin.</span></span></span></span></span><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300">Levîmâ Zelîhâ lev re eyne cebînehû,</span></span></span></span></span><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300">Le âserne bilkat’il kulûbi alel eydi.</span></span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300"></span></span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300"></span></span></span></span></span><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300">Mısırdakiler, onun yanaklarının güzelliğini işitmiş olsalardı. Yûsuf aleyhisselâmın pazarlığında hiç para vermezlerdi. Ya’ni, bütün mallarını, onun yanaklarını görebilmek için saklarlardı. Zelihâ’yı kötüliyen kadınlar, onun parlak alnını görselerdi ellerinin yerine kalblerini keserlerdi (de acısını duymazlardı).</span></span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300"></span></span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300"></span></span></span></span></span><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300">Hz. Âişe’nin şân ve şereflerinden birisi de Resûlullahın sevgilisi olmasıdır. Resûlullah “sallallahü aleyhi ve sellem”, onu çok severdi. Resûlullaha en çok kimi seviyorsun denildikde, (Aişeyi) buyurdu. Erkeklerden kimi? dediler. “Âişenin babasını” buyurdu. Ya’ni en çok Hz. Ebû Bekir’i sevdiğini bildirdi. Hz. Âişe’ye sordular ki, Resûlullah en çok kimi severdi. Fâtıma’yı severdi dedi. Erkeklerden en çok kimi severdi dediler.</span></span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300"></span></span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300">Fâtıma’hın zevcini buyurdu. Bundan anlaşılıyor ki, zevceleri arasında, Hz. Aişe’yi, çocukları arasında Hz. Fâtıma’yı, Ehl-i beyti arasında, Hz. Ali’yi, Eshâbı arasında ise, Hz. Ebû Bekir’i en çok severdi. Hz. Âişe buyuruyor ki, (Birgün Resûlullah “sallallahü aleyhi ve sellem” mübârek nalınlarının kayışlarını çakıyordu. Ben de iplik iğriyordum. Mübârek yüzüne bakdım. Parlak alnından ter damlıyordu. Ter damlası, her tarafa nûr saçıyordu. Gözlerimi kamaşdırıyordu. Şaşa kaldım. Bana doğru bakdı.</span></span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300"></span></span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300"><strong>“Sana ne oldu ki, böyle dalgın duruyorsun”</strong> buyurdu. “Yâ Resûlallah! Mübârek yüzünüzdeki nurların parlaklığına ve mübârek alnınızdaki ter danelerinin saçdıkları ışıklara bakarak kendimden geçtim” dedim. Resûlullah kalkıp yanıma geldi. Gözlerimin arasını öpdü ve “<strong>Yâ Aişe! Allahü teâİâ sana iyilikler versin! Beni sevindirdiğin gibi, seni sevindiremedim”</strong> buyurdu. Ya’ni, senin beni sevindirmen, benim seni sevindirmemden çokdur, dedi. Hz. Âişe’nin mübârek gözlerinin arasını öpmesi, Resûlullahı severek onun cemâlini anlıyarak gördüğü için aferin ve takdir olmaktadır. Beyt:</span></span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300"></span></span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300"></span></span></span></span></span><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300">Ne iyi o gözler ki, güzele bakmakdadır.</span></span></span></span></span><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'book antiqua'"><span style="color: #333300">Ne tâli’li o kalb ki, onun için yanmaktadır!</span></span></span></span></span></p><p><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"></span></span></p><p><span style="color: #D3C5E6"><span style="font-family: 'Times New Roman'"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ASHAB-I BEDR, post: 389344, member: 1013691"] [CENTER][COLOR=#D3C5E6][FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=book antiqua][COLOR=#333300]Tirmizi’de Musa bin Talha diyor ki, Hz. Âişe’den daha fasih, düzgün konuşanı görmedim. Resûlullahı medh eden şu iki beyt Hz. Âişe’nindir: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#D3C5E6][FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=book antiqua][COLOR=#333300]Ve lev semi’û ehl-ü Mısre evsâfe haddihî,[/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#D3C5E6][FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=book antiqua][COLOR=#333300]Lemâ bezelû fî sevmi Yûsufe min nakdin.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#D3C5E6][FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=book antiqua][COLOR=#333300]Levîmâ Zelîhâ lev re eyne cebînehû,[/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#D3C5E6][FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=book antiqua][COLOR=#333300]Le âserne bilkat’il kulûbi alel eydi. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#D3C5E6][FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=book antiqua][COLOR=#333300]Mısırdakiler, onun yanaklarının güzelliğini işitmiş olsalardı. Yûsuf aleyhisselâmın pazarlığında hiç para vermezlerdi. Ya’ni, bütün mallarını, onun yanaklarını görebilmek için saklarlardı. Zelihâ’yı kötüliyen kadınlar, onun parlak alnını görselerdi ellerinin yerine kalblerini keserlerdi (de acısını duymazlardı). [/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#D3C5E6][FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=book antiqua][COLOR=#333300]Hz. Âişe’nin şân ve şereflerinden birisi de Resûlullahın sevgilisi olmasıdır. Resûlullah “sallallahü aleyhi ve sellem”, onu çok severdi. Resûlullaha en çok kimi seviyorsun denildikde, (Aişeyi) buyurdu. Erkeklerden kimi? dediler. “Âişenin babasını” buyurdu. Ya’ni en çok Hz. Ebû Bekir’i sevdiğini bildirdi. Hz. Âişe’ye sordular ki, Resûlullah en çok kimi severdi. Fâtıma’yı severdi dedi. Erkeklerden en çok kimi severdi dediler. Fâtıma’hın zevcini buyurdu. Bundan anlaşılıyor ki, zevceleri arasında, Hz. Aişe’yi, çocukları arasında Hz. Fâtıma’yı, Ehl-i beyti arasında, Hz. Ali’yi, Eshâbı arasında ise, Hz. Ebû Bekir’i en çok severdi. Hz. Âişe buyuruyor ki, (Birgün Resûlullah “sallallahü aleyhi ve sellem” mübârek nalınlarının kayışlarını çakıyordu. Ben de iplik iğriyordum. Mübârek yüzüne bakdım. Parlak alnından ter damlıyordu. Ter damlası, her tarafa nûr saçıyordu. Gözlerimi kamaşdırıyordu. Şaşa kaldım. Bana doğru bakdı. [B]“Sana ne oldu ki, böyle dalgın duruyorsun”[/B] buyurdu. “Yâ Resûlallah! Mübârek yüzünüzdeki nurların parlaklığına ve mübârek alnınızdaki ter danelerinin saçdıkları ışıklara bakarak kendimden geçtim” dedim. Resûlullah kalkıp yanıma geldi. Gözlerimin arasını öpdü ve “[B]Yâ Aişe! Allahü teâİâ sana iyilikler versin! Beni sevindirdiğin gibi, seni sevindiremedim”[/B] buyurdu. Ya’ni, senin beni sevindirmen, benim seni sevindirmemden çokdur, dedi. Hz. Âişe’nin mübârek gözlerinin arasını öpmesi, Resûlullahı severek onun cemâlini anlıyarak gördüğü için aferin ve takdir olmaktadır. Beyt: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#D3C5E6][FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=book antiqua][COLOR=#333300]Ne iyi o gözler ki, güzele bakmakdadır.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR][COLOR=#D3C5E6][FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=book antiqua][COLOR=#333300]Ne tâli’li o kalb ki, onun için yanmaktadır![/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR][/CENTER] [COLOR=#D3C5E6][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
HZ. AİŞE-İ SIDDÎKA (Radıyallahü Anhâ)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…